Neler Yeni

9. Sınıflar için tavsiyeniz var mı ?

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Şuanda lise 9.sınıfım zaten 8 değilim lgsye hiç çalışmadım 306 yapmıstım fenden 16 doğrum falan vardı matematik 2 yanlış 18 boş
Çok düşük puanlar. Yemeyip içmeyip matematik çalışman lazım. Şu an öğrendin öğrendin yoksa ileride çok zor. Baştan uyarayım seni.

ouzz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Oğuz Yaka
Instagram
ouz.y
b1 ingilizcem var üniversite sınavında işime yararmı (ea seçmeyi düşünüyorum)
Dil bölümü açılırsa ordan devam et benim okulumda açılmadı malesef sözel seçmek zorunda kaldım

Flushixy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,719
İsim
Ali Akpoyraz
Instagram
instagram.com/aliakpoyraz

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Dizi , müzik , bilgisayar donanımları , oyun hesap satışları , league of legend , okul , eğitim , giyim.
yurtdışında iş imkanı bulmak istiyorum ayrıca üniversitede erasmus yapacağım , önerdiğiniz bir bölüm var mı ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dil bölümü açılırsa ordan devam et benim okulumda açılmadı malesef sözel seçmek zorunda kaldım
dil okumam

ouzz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Oğuz Yaka
Instagram
ouz.y
Umarım. Derslere yeteneğin ilgin alakan yoktur ama dile ilgin bilgin vardır birşeyler olman an meselesidir.
Bu sene de YDT başvurusu yapmadım ben ailem yüzünden. Bi akrabamız var dil okudu atanamadı özel ders falan vererek üç beş kuruş kazandı onun yüzünden dil okursan işsiz kalırsın dediler bana.

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Dizi , müzik , bilgisayar donanımları , oyun hesap satışları , league of legend , okul , eğitim , giyim.
Yurtdışında istihdam bulabileceğim birkaç meslek söyler misiniz ? nedeni ile birlikte

MY. DEMİR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
Mehmet Yener DEMİR
Bu sene de YDT başvurusu yapmadım ben ailem yüzünden. Bi akrabamız var dil okudu atanamadı özel ders falan vererek üç beş kuruş kazandı onun yüzünden dil okursan işsiz kalırsın dediler bana.
Senin peder ne işle meşguldu acaba. Dil okuduktan sonra memleketinden bir tık gitmen gerekiyor gibime geliyor çünkü dayanılacak gibi değilmiş (ailene anlatıcanda onaylayacaklarda) Kararlarında net olduğu ses tonunla ve duruşunda belli et. Uzattın diye ölmedinya. Allah yardımcın olsun.

ouzz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Oğuz Yaka
Instagram
ouz.y
Senin peder ne işle meşguldu acaba. Dil okuduktan sonra memleketinden bir tık gitmen gerekiyor gibime geliyor çünkü dayanılacak gibi değilmiş (ailene anlatıcanda onaylayacaklarda) Kararlarında net olduğu ses tonunla ve duruşunda belli et. Uzattın diye ölmedinya. Allah yardımcın olsun.
Benim peder memur. Cidden aile yönünden çok sorunlar yaşadım bu zamana kadar bir an önce evden uzaklaşmam gerek bunalıma girmeye başladım.

bofuduk55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Onur bay
benim lise hayatım böyle geçdi
yıl 2015 ticaret meslek lisesinde ilk günüm
sınıf'da 40'dan fazla kişi var sınıf listesinde 55 kişi vardı herkes 1 sırada 3 kişi oturuyordu öyle bi yerdi
sınıf'da 3 tane kız var onuda kerhaneye bıraksan daha az kullanılırdı
her tenefüs kavga edenler olurdu benim ilk kavgamda ayırmak isterken yumruk yememden dolayıydı çocuk allahtan zayıf cılız bişiydi dövdüğüm için kimse bana o yüzden bulaşmamışdı zaten çok şişkoydum üzerine atlasam napabilirlerdiki
her gün tuvaletten belli aralıklardan sigara duman çıkardı.
beden eğitimi derslerinde herkes futbol oynardı ben şişko olduğum için kaleye geçerdim (ısrar edilirdi)
arka tarafda dersi çok kaynattığımız için hocalar dışarı atardı ve yok yazardı okula hergün geldiğim halde sınıfta kaldıydım sırf bu sebeple okuldan soğuduydum

dersine çok çalış meslek lisesine düşersen üniversite hayatını etkiler çünkü ders çalışamıyorsun çünkü dersi kaynatanlar oluyor (ben yaptım dersi dinleyenlerin hakkına girdim inşallah iyi yerlere gelmişlerdir) hocalarda bunlardan bir bok olmaz diyip ders anlatmıyor

Son düzenleme:

Tre-x

80+ Silver
ders çalışma düzeni , konular , sınavlar , ödevler .... deneyimlerinize göre bir kaç öneride bulunur musunuz ?
10.11.12. sınıflar öneri yaparsa daha iyi olur
bende 9. sınıfım ilk defa adam akıllı olarak yeni çalışmaya başladım neyse sana tavsiyelerim

1-Ders çalışırken sadece aklında ders olsun tek hedefinin önündeki ders olduğunu unutmamak için aklına sürekli güzel bir gelecek getir veya güzel bi sistem vs.

2-kesinlikle plan yap ve planda kesinlikle hedef koy kendine

3-ders notları konusunda da sana birkaç tavisye vereyim ve tecrübelerimi anlatayım ben önceden çok saçma bir yöntemle not çıkarıyordum mantığım şuydu 2-3 ders kanalından video izle not çıkar , ders kitabından önemli yerleri topla , konu anlatımlı kitaplardaki notları al ve bu üçlüyü birleştir deftere geçir çok saçma , zaman alan ve yorucu bir sistem biliyorum bıraktım zaten şuanda yaptığım sistem ise şöyle : youtube kanallarından ders videosu izliyorum açıklamalarında pdf var zaten onları kırtasiyeden çıkarıyorum sonra videoyu izliyorum sonra notları tekrar ediyorum hemen ardından soru çözüyorum sorularda gördüğüm notları ve bilgileri yt kanallarındaki pdf lere yazıyorum daha sonra yapamadığım soruları fosforlu kalem ile daire içine alıyorum sonra tekrar ettiğim zaman konuyu o soruları tekrar çözüyorum

4-ders notlarını nasıl halletmelisin ? YT KANALLARI
sana birkaç ders kanalı önereceğim kesinlikle izle

MATEMATİK
-Rehber Matematik (biliyorsundur zaten , ama ben anlayamıyorum bun kanaladan o yüzden artık matematik çalışmıyorum :( )

FİZİK
-VİP Fizik ( efsooooo )

KİMYA
-Kimya Adası ( biraz hızlı anlatıyor ama bu adamda çok iyi bro )

BİYOLOJİ
-Selin Hoca
ama ben buy kanaldan izlemiyorum bi siteden not çıkarıyorum orayada gelicem

COĞRAFYA
-Yavuz Tuna , COĞRAFYANIN KODLARI ( ikisi ayrı kanallar ama ikiside efso )

TARİH
-Sosyal Kale

EDEBİYAT
-BENİM HOCAM ( fena değil Kadir Gümüş anlatıyor <3 )

5- DERS NOTLARI İÇİN SİTE
Biyoloji için BİKİFİYİ kullanıyorum
dersnotları.com da çok güzel bakabilirsin

6-PSİKOLOJİ
bende zamanında hatta şimdi bile gelecekte bile tekrar yaşarım yüsek ihtimalle neyse darlanıyordum olmuyor diye canımı sıkıyordum terliyordum .d ama gerçekten terliyordum yapamıyorum olmayacak diye düşünüyorum özellikle matda ama fizik kimya biyo çözebiliyorum .d neyse aklıma sürekli emek vermem gerektiğini getiriyorum ve sürekli gelecekteki hayallerimi düşünüyorum ve bazende diyorumki bak sen şimdi istediğin hatta 2. elden sistem toplayacak paran yok gelecektede evlatların senin gibi olmasın diye düşünüyorum istemesem bile masaya oturmaya elimdeki tableti bırakmaya çalışıyorum bazen bırakamadığımda oluyor ama neyse

bu kadardı kardeşim umarım yararlı olmuşumdur biraz fikir sahibi olmuşsan ne mutlu bana arada caps açık kalmışsa ve yazım yanlışları vardır elbet kusuruma bakmayın

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
benim lise hayatım böyle geçdi
yıl 2015 ticaret meslek lisesinde ilk günüm
sınıf'da 40'dan fazla kişi var sınıf listesinde 55 kişi vardı herkes 1 sırada 3 kişi oturuyordu öyle bi yerdi
sınıf'da 3 tane kız var onuda kerhaneye bıraksan daha az kullanılırdı
her tenefüs kavga edenler olurdu benim ilk kavgamda ayırmak isterken yumruk yememden dolayıydı çocuk allahtan zayıf cılız bişiydi dövdüğüm için kimse bana o yüzden bulaşmamışdı zaten çok şişkoydum üzerine atlasam napabilirlerdiki
her gün tuvaletten belli aralıklardan sigara duman çıkardı.
beden eğitimi derslerinde herkes futbol oynardı ben şişko olduğum için kaleye geçerdim (ısrar edilirdi)
arka tarafda dersi çok kaynattığımız için hocalar dışarı atardı ve yok yazardı okula hergün geldiğim halde sınıfta kaldıydım sırf bu sebeple okuldan soğuduydum
meslek lisesine 15 gün falan gittim sonrasında nakil aldırdım , verdikleri eğitim çöp , tuvalet sigara ve b** çukuru resmen .
kötü bir yerde değildi hatta istanbuldaki en iyi meslek lisesi olabilir ona rağmen böyle .
Mesaj otomatik birleştirildi:

bende 9. sınıfım ilk defa adam akıllı olarak yeni çalışmaya başladım neyse sana tavsiyelerim

1-Ders çalışırken sadece aklında ders olsun tek hedefinin önündeki ders olduğunu unutmamak için aklına sürekli güzel bir gelecek getir veya güzel bi sistem vs.

2-kesinlikle plan yap ve planda kesinlikle hedef koy kendine

3-ders notları konusunda da sana birkaç tavisye vereyim ve tecrübelerimi anlatayım ben önceden çok saçma bir yöntemle not çıkarıyordum mantığım şuydu 2-3 ders kanalından video izle not çıkar , ders kitabından önemli yerleri topla , konu anlatımlı kitaplardaki notları al ve bu üçlüyü birleştir deftere geçir çok saçma , zaman alan ve yorucu bir sistem biliyorum bıraktım zaten şuanda yaptığım sistem ise şöyle : youtube kanallarından ders videosu izliyorum açıklamalarında pdf var zaten onları kırtasiyeden çıkarıyorum sonra videoyu izliyorum sonra notları tekrar ediyorum hemen ardından soru çözüyorum sorularda gördüğüm notları ve bilgileri yt kanallarındaki pdf lere yazıyorum daha sonra yapamadığım soruları fosforlu kalem ile daire içine alıyorum sonra tekrar ettiğim zaman konuyu o soruları tekrar çözüyorum

4-ders notlarını nasıl halletmelisin ? YT KANALLARI
sana birkaç ders kanalı önereceğim kesinlikle izle

MATEMATİK
-Rehber Matematik (biliyorsundur zaten , ama ben anlayamıyorum bun kanaladan o yüzden artık matematik çalışmıyorum :( )

FİZİK
-VİP Fizik ( efsooooo )

KİMYA
-Kimya Adası ( biraz hızlı anlatıyor ama bu adamda çok iyi bro )

BİYOLOJİ
-Selin Hoca
ama ben buy kanaldan izlemiyorum bi siteden not çıkarıyorum orayada gelicem

COĞRAFYA
-Yavuz Tuna , COĞRAFYANIN KODLARI ( ikisi ayrı kanallar ama ikiside efso )

TARİH
-Sosyal Kale

EDEBİYAT
-BENİM HOCAM ( fena değil Kadir Gümüş anlatıyor <3 )

5- DERS NOTLARI İÇİN SİTE
Biyoloji için BİKİFİYİ kullanıyorum
dersnotları.com da çok güzel bakabilirsin

6-PSİKOLOJİ
bende zamanında hatta şimdi bile gelecekte bile tekrar yaşarım yüsek ihtimalle neyse darlanıyordum olmuyor diye canımı sıkıyordum terliyordum .d ama gerçekten terliyordum yapamıyorum olmayacak diye düşünüyorum özellikle matda ama fizik kimya biyo çözebiliyorum .d neyse aklıma sürekli emek vermem gerektiğini getiriyorum ve sürekli gelecekteki hayallerimi düşünüyorum ve bazende diyorumki bak sen şimdi istediğin hatta 2. elden sistem toplayacak paran yok gelecektede evlatların senin gibi olmasın diye düşünüyorum istemesem bile masaya oturmaya elimdeki tableti bırakmaya çalışıyorum bazen bırakamadığımda oluyor ama neyse

bu kadardı kardeşim umarım yararlı olmuşumdur biraz fikir sahibi olmuşsan ne mutlu bana arada caps açık kalmışsa ve yazım yanlışları vardır elbet kusuruma bakmayın
bende isteksizlik oluyor birgün içimden geliyor 3 4 saat çalıştığım oluyor ondan sonra 2 hafta ders çalışmıyorum yarına atıyorum ne yapabilirim , önerilerin için teşekkürler.

MY. DEMİR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
Mehmet Yener DEMİR
Benim peder memur. Cidden aile yönünden çok sorunlar yaşadım bu zamana kadar bir an önce evden uzaklaşmam gerek bunalıma girmeye başladım.
Bu sene tercih yapabiliyor musun? İng iyi ise bu sene bir yerlerde çalışabilirsin pandemi bu yaz sıkıntı olmayacaktır. İş bulduğun yer üniversitesinde ingilizce ile alakalı düşük puanlı bir bölümü yada hazırlığı olan bir bölümlü yerde işe başlamanız iyi olacaktır. Dil konunuz sabitleştiyse bir işte sabit kalmanızı tavsiye etmem benim bir hayalimde ingilizcemi çok iyi duruma getirip avrupada tırcı olarak avrupayı dolaşmak. Sakın ülkede iş bulamadı falan demeyin amacım avrupayı gezerken para kazanmak. Ufkunuzu açık tutun. Hiçbir şey başlamaz hiçbir şey bitmez, siz istemedikçe. Hayatınızı hotelde garsonluk örneği verdim diye orada turlamayın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,081
Üyeler
166,480
Son üye
crazy mango
Top Bottom