bende 9. sınıfım ilk defa adam akıllı olarak yeni çalışmaya başladım neyse sana tavsiyelerim
1-Ders çalışırken sadece aklında ders olsun tek hedefinin önündeki ders olduğunu unutmamak için aklına sürekli güzel bir gelecek getir veya güzel bi sistem vs.
2-kesinlikle plan yap ve planda kesinlikle hedef koy kendine
3-ders notları konusunda da sana birkaç tavisye vereyim ve tecrübelerimi anlatayım ben önceden çok saçma bir yöntemle not çıkarıyordum mantığım şuydu 2-3 ders kanalından video izle not çıkar , ders kitabından önemli yerleri topla , konu anlatımlı kitaplardaki notları al ve bu üçlüyü birleştir deftere geçir çok saçma , zaman alan ve yorucu bir sistem biliyorum bıraktım zaten şuanda yaptığım sistem ise şöyle : youtube kanallarından ders videosu izliyorum açıklamalarında pdf var zaten onları kırtasiyeden çıkarıyorum sonra videoyu izliyorum sonra notları tekrar ediyorum hemen ardından soru çözüyorum sorularda gördüğüm notları ve bilgileri yt kanallarındaki pdf lere yazıyorum daha sonra yapamadığım soruları fosforlu kalem ile daire içine alıyorum sonra tekrar ettiğim zaman konuyu o soruları tekrar çözüyorum
4-ders notlarını nasıl halletmelisin ? YT KANALLARI
sana birkaç ders kanalı önereceğim kesinlikle izle
MATEMATİK
-Rehber Matematik (biliyorsundur zaten , ama ben anlayamıyorum bun kanaladan o yüzden artık matematik çalışmıyorum
)
FİZİK
-VİP Fizik ( efsooooo )
KİMYA
-Kimya Adası ( biraz hızlı anlatıyor ama bu adamda çok iyi bro )
BİYOLOJİ
-Selin Hoca
ama ben buy kanaldan izlemiyorum bi siteden not çıkarıyorum orayada gelicem
COĞRAFYA
-Yavuz Tuna , COĞRAFYANIN KODLARI ( ikisi ayrı kanallar ama ikiside efso )
TARİH
-Sosyal Kale
EDEBİYAT
-BENİM HOCAM ( fena değil Kadir Gümüş anlatıyor <3 )
5- DERS NOTLARI İÇİN SİTE
Biyoloji için BİKİFİYİ kullanıyorum
dersnotları.com da çok güzel bakabilirsin
6-PSİKOLOJİ
bende zamanında hatta şimdi bile gelecekte bile tekrar yaşarım yüsek ihtimalle neyse darlanıyordum olmuyor diye canımı sıkıyordum terliyordum .d ama gerçekten terliyordum yapamıyorum olmayacak diye düşünüyorum özellikle matda ama fizik kimya biyo çözebiliyorum .d neyse aklıma sürekli emek vermem gerektiğini getiriyorum ve sürekli gelecekteki hayallerimi düşünüyorum ve bazende diyorumki bak sen şimdi istediğin hatta 2. elden sistem toplayacak paran yok gelecektede evlatların senin gibi olmasın diye düşünüyorum istemesem bile masaya oturmaya elimdeki tableti bırakmaya çalışıyorum bazen bırakamadığımda oluyor ama neyse
bu kadardı kardeşim umarım yararlı olmuşumdur biraz fikir sahibi olmuşsan ne mutlu bana arada caps açık kalmışsa ve yazım yanlışları vardır elbet kusuruma bakmayın