Neler Yeni

Yardım 9070 XT arıza

EmreE38

80+ Silver
Merhaba arkadaşlar geçen hafta sıfır sistem topladım ve kurulumunu yaptım kendim
Açılış ekranında anakart gözüktüğü zaman karıncalanma oluyor ve bilgisayar kendine 2 3 kere restart atıyor sonrasında girebiliyorum açıldıktan sonra bi sıkıntı olmuyor oyun oynayıp yükte testleri yapabiliyorum temiz kurulum yapmadan kendi eski sistemimin olduğu ssdmi taktım ondan olduğunu düşündüm başta eski sistemim intel i7 8750h gtx 1060
Acaba donanımsal bi uyumsuzluk mu var hdmi kablosundan display porta geçtim düzelmedi kendi kendine restart atıp duruyor bilgisayar
Sistemim bilgisi şu şekilde
Amd 7500f
COLORFUL BATTLE-AX B650M-WHITE WIFI V14
Sapphire 9070xt pure
Xpg 2x16 cl32 6400 mhz
Mld 500 1tb
Bi bios güncelle olmazsa ramleri ilk silgiyle sil sonra yerlerini değiştirerek tak yine olmadı teker teker yerlerini değiştirerk tak hiçbiri olmazsa vram testi yapmayı biliyormusun bide cinebench testi

kayracid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Yiğit Kayra Kalaycı
Bi bios güncelle olmazsa ramleri ilk silgiyle sil sonra yerlerini değiştirerek tak yine olmadı teker teker yerlerini değiştirerk tak hiçbiri olmazsa vram testi yapmayı biliyormusun bide cinebench testi
Cinebench yapabilirim ama vram testi hiç yapmadım nasıl yapılıyor anlatabilir misin

NanyaRevB

80+ Bronze

kayracid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Yiğit Kayra Kalaycı
occten test yaptığımda vramin 15600 kullanıyor normalde vram 16200 sıkıntı var mı ?
occt kullanabilirsin asıl cevabı orda alırsın uygulama tüm çekirdeklerini sömürerek yük veriyor ben psumun arızalı olduğunu onda buldum yüke sokuyorum 1 dakka olmadan kapanıyor sistem yükte duramıyordu
İşlemciniz 7500f olmasa on board üzerinden görüntü alın diyecektim. Bu hatayı en iyi vram testinde anlarsınız. Google üzerinden kaynak bulabilirsiniz. Vram testi size net sonuç verir.
sen oturmayan parça yazılarını boşver öyle bir şey yok :) kafanı karıştırmasınlar dediklerimi yap soruna ulaşırsın şimdi direkt iade et ekran kartını demek yanlış olur o yüzden dene her şeyi öyle yaz tekrardan
Mesaj otomatik birleştirildi:

ilk defa am5 topluyorsan kabloları yanlış takma ihtimalin bile var diyeyim :) occt testinden sonra belli olur

eski ekran kartını takıp denedin mi sistem açılıyor mu zorlanmadan
10 dakika occt vram testi yaptım görüntü ekte bi sıkıntı yok gibi
1742536966841.png

Wapentia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Murathan Çoban
Bütün mesajları okudum da VRAM arızası olsa problem sadece açılırken olmazdı diye düşünüyorum. Temiz kurulum yaptıktan sonra denemenizi öneririm. Eğer devam ediyorsa kartı garantiye gönderiniz çok fazla yormadan.

kayracid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Yiğit Kayra Kalaycı
Bütün mesajları okudum da VRAM arızası olsa problem sadece açılırken olmazdı diye düşünüyorum. Temiz kurulum yaptıktan sonra denemenizi öneririm. Eğer devam ediyorsa kartı garantiye gönderiniz çok fazla yormadan.
sorunun ramlerde olduğunu düşünüyorum tek ram çalıştırdım açılışta bi sıkıntı olmadı ve biosta 6400mhz ayarlıymış işlemci o kadar hızı desteklemediğinden sıkıntı çıkıyor olabilir bu sefer çift ram takınca hiç görüntü alamıyorum

ramlerden de yapar bios güncel mi
ramlerden yapıyor tek ram taktım açıldı düzgün
biostan ram hızını outo aldım xmp profili açık expo kapalı
çift ram takınca görüntü alamıyorum bu sefer

Bellekleri Max 6000 hızında çalıştır ya da Expo yu kapat dene.
bellekler biosta 6400 olarak kayıtlıymış galiba reset atarken bellek hızını değiştiriyordu şimdi outoya aldım ama çift ram açamıyorum tek ram ile düzgün çalışıyor

tek ram ile çalıştı fakat şimdi çift ram açılmıyor görüntü alamıyorum
Bıos resetleyip CMOS reset yapın sonra tek çubuk RAM takıp çalıştırın.

barut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
378
İsim
Doğukan Barut
sorunun ramlerde olduğunu düşünüyorum tek ram çalıştırdım açılışta bi sıkıntı olmadı ve biosta 6400mhz ayarlıymış işlemci o kadar hızı desteklemediğinden sıkıntı çıkıyor olabilir bu sefer çift ram takınca hiç görüntü alamıyorum

çift ram takınca görüntü alamıyorum bu sefer

bellekler biosta 6400 olarak kayıtlıymış galiba reset atarken bellek hızını değiştiriyordu şimdi outoya aldım ama çift ram açamıyorum tek ram ile düzgün çalışıyor

tek ram ile çalıştı fakat şimdi çift ram açılmıyor görüntü alamıyorum
ramden de olabilir dediğim gibi ya ekran kartı ya ramdir, dikkatli ol dostum geçmiş olsun

ramden de olabilir dediğim gibi ya ekran kartı ya ramdir, dikkatli ol dostum geçmiş olsun
tanıdığın bir pc ci varsa kartını ramleri gidip onun sisteminde de test edebilirsin

Wapentia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Murathan Çoban
Xmp açık expo kapalı mı? Doğru anladım değil mi? Sisteminizi tekrar kontrol ettiğimde amd sisteme sahipsiniz. Xmp zaten kullanamazsınız. Açılacaksa eğer expo açılmalıdır.

Bios pilini çıkarıp takın, temiz bi kurulum yapın ve tekrar denemenizi tavsiye ediyorum.

kayracid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Yiğit Kayra Kalaycı

tanıdığın bir pc ci varsa kartını ramleri gidip onun sisteminde de test edebilirsin
Ramin biri çalışmıyor default ayarlarda
İkisini çalıştırmak için xmp profili gerekiyor
O da yırtılma artefact yapıyor ramleri iade edip yeni alıcam en son sonuç bu tek ram default ayarlarda yırtılmasız açılıyo denedim

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
Furkan Enes Kaplan
Ramin biri çalışmıyor default ayarlarda
İkisini çalıştırmak için xmp profili gerekiyor
O da yırtılma artefact yapıyor ramleri iade edip yeni alıcam en son sonuç bu tek ram default ayarlarda yırtılmasız açılıyo denedim
ram olduğu belliydi kendimden biliyorum sorunu bulmanız güzel şimdi daha net aksiyon alırsınız.

kayracid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Yiğit Kayra Kalaycı
ram olduğu belliydi kendimden biliyorum sorunu bulmanız güzel şimdi daha net aksiyon alırsınız.
Rami aldığım yeri aradım aldığının ikisinide yolluycan dedi dedim abi sadece biri çalışmıyo niye ikisini yolluyom biri kalsın dedim kabul etmedi ramsiz kaldık oturuyoz boş boş 🥲

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,073,213
Üyeler
170,496
Son üye
omercannz
Top Bottom