Neler Yeni

Yardım 9070 XT arıza

Ysuflix

80+ Gold
Arkadaşlar hemen VRAM arızası demeyin lütfen. Konu sahibi eski sisteminden SSD yi alıp takmış direk eski windowsunu kullanıyor. Öncelikle temiz bi kurulum yap dostum.
tamam da bunun görüntüyle alakası yok hocam

bextrium

80+
tamam da bunun görüntüyle alakası yok hocam
İlk açılıştan sonra herhangi bir sorun yaşamadığını söylüyor yükte kullanmasına rağmen. Mantıken sorunları eleye eleye gidersin basitten zora doğru. O yüzden ilk akla gelen etken donanımsal değil yazılımsal problemler olmalı.

ShinRei

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
kerim deveci
İlk açılıştan sonra herhangi bir sorun yaşamadığını söylüyor yükte kullanmasına rağmen. Mantıken sorunları eleye eleye gidersin basitten zora doğru. O yüzden ilk akla gelen etken donanımsal değil yazılımsal problemler olmalı.
Dediğin gibi yapması mantıklı fakat bana da ekran kartı problemi gibi geldi

kayracid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Yiğit Kayra Kalaycı
Karta fiziksel olarak sen zarar vermediysen garanti kapsaminda . Farklı sistemde kartı test etmekte fayda var .
Sistem kendini 23 kere resetledikten sonra düzgün çalışmaya başlıyor saatlerce kullanabiliyorum oyun vs. bi sıkıntısı yok vram arızası olsa sürekli bu görğntüyle karşılaşmaz mıyım
Arkadaşlar hemen VRAM arızası demeyin lütfen. Konu sahibi eski sisteminden SSD yi alıp takmış direk eski windowsunu kullanıyor. Öncelikle temiz bi kurulum yap dostum.
İlk işim o olucak boot menüsünde driverların çakıştığını düşünüyorum ama ssd takmadan önce bios güncellemesi yaparken de bu sıkıntıyla karşılaşmıştım o korkutuyor beni

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
613
İsim
Murat Cemal
kabloyu, kablo bağlantı noktalarını kontrol edin. vram arızası olsa kullanım esnasındada bu tarz bir problem yaratabilir. ayrıca zaten temiz bir kurulum yapmış olmanız lazımdı bundan kaynaklı bişey olsada olmasada faydalıdır sistemdaha stabil çalışır. anladığım sadece açılışta bu problem var. kabloyla alakalı bir durum olabilir

kayracid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Yiğit Kayra Kalaycı
kabloyu, kablo bağlantı noktalarını kontrol edin. vram arızası olsa kullanım esnasındada bu tarz bir problem yaratabilir. ayrıca zaten temiz bir kurulum yapmış olmanız lazımdı bundan kaynaklı bişey olsada olmasada faydalıdır sistemdaha stabil çalışır. anladığım sadece açılışta bu problem var dolayısıyla kabloyla alakalı bir durum olabilir
Hangi kabloyla alakalı problem olabilir detaylı anlatabilirseniz

bextrium

80+
Dediğin gibi yapması mantıklı fakat bana da ekran kartı problemi gibi geldi
Doğru olabilir, fakat basit ihtimalleri elemeden emin olamayız.
Sistem kendini 23 kere resetledikten sonra düzgün çalışmaya başlıyor saatlerce kullanabiliyorum oyun vs. bi sıkıntısı yok vram arızası olsa sürekli bu görğntüyle karşılaşmaz mıyım

İlk işim o olucak boot menüsünde driverların çakıştığını düşünüyorum ama ssd takmadan önce bios güncellemesi yaparken de bu sıkıntıyla karşılaşmıştım o korkutuyor beni
Öncelikle temiz bi kurulum yap. Sorun devam ediyorsa furmark vb programlar ile kartı test edersin.

kayracid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Yiğit Kayra Kalaycı
İlk kurulum yaparken ezdıylab pcie 4.0 kablo ile dikey olarak takmaya çalışmıştık kartı ve anakarttan pciex16 kısmını gen 4.0 olarak işaretlemiştik ekran kartı kasaya tam oturmadığından eski ayarlarına geri döndürdün ondan sonra böyle yapmaya başladı

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
613
İsim
Murat Cemal
Hangi kabloyla alakalı problem olabilir detaylı anlatabilirseniz
monitörle ekran kartı arasındaki kablo, ayrıca güç kablosunuda kontrol etmek(hem ekrana giden hem kasaya giden hemde psu'dan ekran kartına giden) ve ekran kartının sokete düzgün oturduğundan emin olmak lazım.

Aykut D.

80+ Gold
Anakart problem yaratıyor olabilir ozaman . Bazı anakartlar çok nadirde olsa ekran kartı seçebiliyor.

kayracid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Yiğit Kayra Kalaycı
Anakart problem yaratıyor olabilir ozaman . Bazı anakartlar çok nadirde olsa ekran kartı seçebiliyor.
Bios updatelerinde 5000 serisi ve yeni amd ekran kartlarında iyileştirmeler yaptıklarını söylediler gğncelleme notlarında anakartta da sıkıntı olabilir haklısın ürünleri sıfır alıp böyle problemlerle uğraşmak can sıkıcı cidden

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,600
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
O nedir hocam nasıl çözebilirim

Sorun Lehimlerin kalitesizliği
Çözüm lehimleri yenilemek vram ve gpu çekirdek temassızlığını gidermek

Mesaj otomatik birleştirildi:

anakartına çok ucuz bir ekran kartı alıp dene istersen

Son düzenleme:

kayracid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Yiğit Kayra Kalaycı

Sorun Lehimlerin kalitesizliği
Çözüm lehimleri yenilemek vram ve gpu çekirdek temassızlığını gidermek

Mesaj otomatik birleştirildi:

anakartını çok ucuz bir ekran kartı alıp dene istersen
ilk videodaki gibi ama sonradan düzeliyor sorun kullanabiliyorum bi sıkıntı çıkmıyor sadece açılış ekranında yapıyor bunu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,072,769
Üyeler
170,410
Son üye
reco57
Top Bottom