Yardım 9800x3d için Gigabyte x870 aorus elite alınır mı ?

Hocam çok teşekkür ederim öncelikle. Fakat Q-code bulunan bir anakart bakıyordum ben. Msi ve asrock olmamak şartıyla. Bu çerçevede bir öneriniz var mıydı acaba ?
Ben en iyi F/P olarak bu modeli buldum Q-Code'lu sağlam VRM'li.
Fiyatlar çok çok daha yukarı gidiyor yoksa. Daha aşağısı var mı bilmiyorum hiç q-code özellikli bir modele dikkat etmemiştim çünkü daha önce

Ben en iyi F/P olarak bu modeli buldum Q-Code'lu sağlam VRM'li.
Fiyatlar çok çok daha yukarı gidiyor yoksa. Daha aşağısı var mı bilmiyorum hiç q-code özellikli bir modele dikkat etmemiştim çünkü daha önce

Hocam elinize kolunuza sağlık öncelikle. Fakat proart serisi iş odaklı bir anakart aslında. Pek bana uyacak bir seri değil yani.

Ben şöyle bulduklarımı atayim. Bunlardan hangisi sizce mantıklı olur ?

Hocam şöyle bir şey var bu attığınız X870 B850 modeller Q-Code'lu değil yalnız.
Debug Led bunlar.
Hocam o attığım 4 anakartta da Q-code var. Yanlışınız var :D Q-code derken şunu kastediyorum siz karıştırdınız sanırım

Ekler

• images.webp
    images.webp
    11.2 KB · Hit: 11
Hocam o attığım 4 anakartta da Q-code var. Yanlışınız var :D Q-code derken şunu kastediyorum siz karıştırdınız sanırım
Gigabyte olanlar debug led, Asus olanlar Q-Code hocam.

Gigabyte olanlar debug led, Asus olanlar Q-Code hocam.
Gigabyte olanın sitesine girdim de EZ hata ayıklama bölgesi olarak isimlendirilmiş. Ben direkt Q-code olarak biliyordum. Markadan markaya ismi değişiyor ozaman. Ama neticede asustakiyle gigabyte olandaki aynı şey dimi ? Sadece isimleri farklı. Yani ikisinde de harf ve rakamdan oluşan bir dijital ekran var ve sistemdeki sorunları gösteriyor.

Evet bende buradan bakarak Q-Code yok dedim.
debug led yazıyor sadece.

O zaman en ideali bu hocam. Aradığınız tüm özellikler var. Fiyatı da harika.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gigabyte olanın sitesine girdim de EZ hata ayıklama bölgesi olarak isimlendirilmiş. Ben direkt Q-code olarak biliyordum. Markadan markaya ismi değişiyor ozaman. Ama neticede asustakiyle gigabyte olandaki aynı şey dimi ? Sadece isimleri farklı. Yani ikisinde de harf ve rakamdan oluşan bir dijital ekran var ve sistemdeki sorunları gösteriyor.

Benim bildiğim debug ile q-code farklı şeyler.
Benim ki debug led mesela hocam.

Bizimkinde sadece rakamlar oluyor. hatayı bulmak kısmen daha zor.
q-code direk harf de verdiği için bulmak çok daha basit.
led.webp

Son düzenleme:

Alıntıyı görüntüle
Sizin anakart msi b850 sanırım. Anakart klavuzunda bu dijital led için ayrılan bölüme baktınız mı , orada sadece sayılar mı yer alıyor hocam ? Asustaki Q-code'da harfler de var eminim. Bu söylediğiniz şeyi de ilk defa duydum bu arada. O halde Asus alacağım yani.

Alıntıyı görüntüle
Hocam sizinkinde de harfler var. Baktım şimdi.

Ekler

• 2323.webp
    2323.webp
    47.5 KB · Hit: 8
Hocam teşekkür ederim öncelikle. Bazı planlarım değişti. Msi ve asrock anakart asla düşünmüyorum. Normalde msi alacaktım fakat konuştuğum birkaç kişi baya açıklayıcı şekilde kesinlikle almamam gerektiği konusunda uyardılar. asus veya gigabyte firmasından birinden alacam. Bunda kesin kararlıyım. X870 aorus elite modeli için söyledikleriniz şuan beni biraz düşündürdü. 9800x3d işlemci aldıktan sonra birkaç seneye yeni işlemciye geçer miyim bilmiyorum. Fakat geçeceğimi varsayarsak bu anakart sorun çıkarır gibi. Ne önerirsiniz peki bunun yerine ? Q-code olursa çok iyi olur bu arada
Hocam bende gigabyte önermesem elinizde ne kalacak peki? Çünkü bende kurduğum en az 20 sistemin 13'ünde asrock model kullandım. Şu an B660 chipset bir asrock anakartla 12400f'i 5.2GHZ'de 140W kullanıyorum vrm sıcaklığı 80c üzerine çıkmadı. Bu anakart b660. Marka bazlı bakmak yerine model yerine bakarsanız daha iyi olur. Akıl aldığınız kişiler kimler bilmiyorum ama doğrudan model yerine marka eleştiren kişilerse akıl almayı bıraksanız iyi olur.

Sizin anakart msi b850 sanırım. Anakart klavuzunda bu dijital led için ayrılan bölüme baktınız mı , orada sadece sayılar mı yer alıyor hocam ? Asustaki Q-code'da harfler de var eminim. Bu söylediğiniz şeyi de ilk defa duydum bu arada. O halde Asus alacağım yani.
Evet msi b850 hocam. Debug led model bu ve sadece sayılar var. Q-Code olunca harfte oluyor, tek fark bu zaten ama harf sayesinde daha rahat bulunuyor sorun.

Bende ki 51 kod değil bu arada. işlemci sıcaklığı :D
Bios'tan ayarlıyorsunuz isterseniz.
Bir halta yaramadığı için cpu sıcaklığını göstermeyi seçtim ben ahahkshlh

Her anakart ile kullanabilirsin ama işi sağlam kazığa bağlayım, oc, pbo yaparım fln filan diyorsan en kötü x50, anakartım hem güzel olsun hem her şeyim olsun, daha da havalı olayım dersen x70 ki zaten o noktada x70e anakartlara yürürsün 😂 bütçeye bağlı.

Hocam bende gigabyte önermesem elinizde ne kalacak peki? Çünkü bende kurduğum en az 20 sistemin 13'ünde asrock model kullandım. Şu an B660 chipset bir asrock anakartla 12400f'i 5.2GHZ'de 140W kullanıyorum vrm sıcaklığı 80c üzerine çıkmadı. Bu anakart b660. Marka bazlı bakmak yerine model yerine bakarsanız daha iyi olur. Akıl aldığınız kişiler kimler bilmiyorum ama doğrudan model yerine marka eleştiren kişilerse akıl almayı bıraksanız iyi olur.
140w iyimiş😂

Marka olarak bakılacak ise garanti/servis olarak düşünülmeli. Techguy'ın dediği gibi özellik yani model olarak bakıp karar vermeniz doğru olacaktır.

Ya normalde zaten X870 tomahawk alacaktım. Bir de diğer foruma sorayim dedim. Marka olarak kötüleyen de oldu model olarak bizzat bu modeli kötüleyen de oldu. Baya konuştuk eninde sonunda soğuttular beni yani. Normalde kolay kolay fikir değiştirmem bir karar aldığımda fakat öyle bir konuştularki alasım kaçtı. Bütün parçaları netleştirdim zaten. Sadece anakart konusunda karar veremiyorum. Gigabyte olanı önermesem elinizde ne kalacak dediniz. En kötü ihtimalle paraya kıyıp asus alırım sanırım hocam. Şuana kadar açtığım konularda msi ve asrock önermedi kimse. Asus veya gigabyte ile alakalı bir şikayet duymadım. O yüzden bu iki markadan biriyle devam etmeyi daha doğru buldum kendi açımdan

Hocam sizinkinde de harfler var. Baktım şimdi.

Haydaaa q-code mu yani bu kerata da? :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Sıpaya bak sen daha ne marifetleri var kim bilir? skjhkhh

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,370
Üyeler
183,417
Son üye
ererdo0
Geri