Yardım 9800x3d için Gigabyte x870 aorus elite alınır mı ?

Söylediklerine harfiyen sonuna kadar katılıyorum. Biraz üşendiğim için geniş çaplı araştırmadım. O konuda hak veriyorum size. İnsanlara güveneyim direkt dedim fakat böyle olmayacak. Çünkü her kafadan bir ses çıkıyor. Ben şuan konuya gelen önerileri tekrar okuyup araştırdıktan sonra kendim karar verecem o halde. Sizin son olarak bir öneriniz var mıydı hocam. Çok kişiyle konuştuğum için aklımda tutamıyorum artık.
Hocam bende baya kişiden fikir aldım. Sana özetle şunu söyliyim, bir kesim msilar biostan sorunlu derken diğer kesim bilmeyen konuşuyor msi da sorun yok betadan çıktığından beri şuan rahatlıkla alabilirsin diyor. Tahminimce suan msi alsan bir sorun yaşamazsın sana kalmış. Gigabyte tarafında aorus beğenilmiyor ısısından dolayı pro hariç tabi. Ondan elemiştim bende ama alınabilir yine iyi değerleri. Geri asus kalıyor mantıken. Tasarım stabilizasyon vb acısından asusu çok seven insan var memnunda. Bana kalırsada asus tuf veya rog alınır akar gider valla kalitedir. Bir arkadaşın videosu vardı x870 tomahawk almış 9800x3d ile görüntü vermemiş değişmiş oda expo açarken görüntü vermemiş. En son bıktım b850f rog aldım rahatlama geldi diyo

Söylediklerine harfiyen sonuna kadar katılıyorum. Biraz üşendiğim için geniş çaplı araştırmadım. O konuda hak veriyorum size. İnsanlara güveneyim direkt dedim fakat böyle olmayacak. Çünkü her kafadan bir ses çıkıyor. Ben şuan konuya gelen önerileri tekrar okuyup araştırdıktan sonra kendim karar verecem o halde. Sizin son olarak bir öneriniz var mıydı hocam. Çok kişiyle konuştuğum için aklımda tutamıyorum artık.
Teknoloji şans işi hocam. Ama bilgisayarı çok kompleks bir şekilde kullanmayacaksanız, sadece oyun oynayacaksınız, çokta şey yapmamak lazım yani. Biraz rahatlayın bu süreçten keyif alın.

Hocam bende baya kişiden fikir aldım. Sana özetle şunu söyliyim, bir kesim msilar biostan sorunlu derken diğer kesim bilmeyen konuşuyor msi da sorun yok betadan çıktığından beri şuan rahatlıkla alabilirsin diyor. Tahminimce suan msi alsan bir sorun yaşamazsın sana kalmış. Gigabyte tarafında aorus beğenilmiyor ısısından dolayı pro hariç tabi. Ondan elemiştim bende ama alınabilir yine iyi değerleri. Geri asus kalıyor mantıken. Tasarım stabilizasyon vb acısından asusu çok seven insan var memnunda. Bana kalırsada asus tuf veya rog alınır akar gider valla kalitedir. Bir arkadaşın videosu vardı x870 tomahawk almış 9800x3d ile görüntü vermemiş değişmiş oda expo açarken görüntü vermemiş. En son bıktım b850f rog aldım rahatlama geldi diyo
Ya benim zaten oldu olası Asusa bir ilgim var hocam. Asus fanboyu deseler bana yalan söylemiş olmazlar. Öyleyim yani.

Fakat konu açtığım zaman insanlar b850 çipsete 18 bin verilir mi , yok efendim alınmaz o kart gibisinden bir sürü şey diyince haliyle alasım da gelmiyor.

X870E-E alayim diyorum ama ne gerek var onada yani ? Ne o.c yapacam ne extra ssd yuvalarını kullancam. 23 bin lira para çöpe gidecek.

Kısacası asus rog b850E'yi direkt alasım geliyor. Aorus eliteyi eledim zaten. Veya son seçenek olarak aorus pro alacam. Ama yinede markadan dolayı gönlüm asusta. Varsın b850 olsun ya nolacak. Çoğu x870'den bile iyi bir kart zaten bu.

Ya benim zaten oldu olası Asusa bir ilgim var hocam. Asus fanboyu deseler bana yalan söylemiş olmazlar. Öyleyim yani.

Fakat konu açtığım zaman insanlar b850 çipsete 18 bin verilir mi , yok efendim alınmaz o kart gibisinden bir sürü şey diyince haliyle alasım da gelmiyor.

X870E-E alayim diyorum ama ne gerek var onada yani ? Ne o.c yapacam ne extra ssd yuvalarını kullancam. 23 bin lira para çöpe gidecek.

Kısacası asus rog b850E'yi direkt alasım geliyor. Aorus eliteyi eledim zaten. Veya son seçenek olarak aorus pro alacam. Ama yinede markadan dolayı gönlüm asusta. Varsın b850 olsun ya nolacak. Çoğu x870'den bile iyi bir kart zaten bu.
Sorsana onlara b850 rog da olmayan x870 xxx markada olan ne varmış? Asus rog dopdolu zaten al geç

Sorsana onlara b850 rog da olmayan x870 xxx markada olan ne varmış? Asus rog dopdolu zaten al geç
çok doğru dedin. Rog b850E'yi not alıyorum o halde. Sizin de yeni anakartınız hayırlı olsun bu arada. Fikirleriniz için de teşekkür ederim ayrıyeten.

Attıkların bu ise, görünüş olarak pek bir şey fark etmiyorlar. Rog Strix B850'yi zaten ele, ortada 2x870E ve 1 x870 var. Aralarında şüphesiz en iyisi ASUS Rog Strix X870E-E ama her zamanki gibi fiyat tuzlu neredeyse 10k fark var. Gigabytelar arasından x870E daha üstün kesin ama arasındaki farka detaylıca bakarsak, VRM değerleri aynı, pcie versiyonları aynı, ses kartları aynı, USB port açısından 870 Aorus Elite'nin daha fazla ama PRO'nun usb versiyonları daha yüksek ama bu kullanımda gerçekten bir şey farkettirmez. Eski karttan yeni karta geçiyorsan o farkı zaten göreceksin, özellike USB'nin versiyonu da aynı ise. Bu sadece usb den dosyları daha hızlı almana veya atmana faydası olur. Ciddi bir şey değil. Büyük ihtimalle daha detayı inersek sırf chipset farklı diye, x870E'nin daha fazla lanesi var, bu da 2 den fazla SSD kullanırsan paylaşım yapacaklarından, o paylaşım yapan SSDlerin perfonmansı düşecektir. Yine ilk slota 2TB takarsan bir şey olmaz ki ikinci slota da yine başka bir 2 tb takabilirsin. Sadece 3. SSD etkiler ve gerçekten depolamaya ihtiyacın varsa SATAlar daha iyi olur. Onlar bir şey de etkilemiyor... Kabaca 4 bin lira farka değecek bir şey yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Attıkların bu ise, görünüş olarak pek bir şey fark etmiyorlar. Rog Strix B850'yi zaten ele, ortada 2x870E ve 1 x870 var. Aralarında şüphesiz en iyisi ASUS Rog Strix X870E-E ama her zamanki gibi fiyat tuzlu neredeyse 10k fark var. Gigabytelar arasından x870E daha üstün kesin ama arasındaki farka detaylıca bakarsak, VRM değerleri aynı, pcie versiyonları aynı, ses kartları aynı, USB port açısından 870 Aorus Elite'nin daha fazla ama PRO'nun usb versiyonları daha yüksek ama bu kullanımda gerçekten bir şey farkettirmez. Eski karttan yeni karta geçiyorsan o farkı zaten göreceksin, özellike USB'nin versiyonu da aynı ise. Bu sadece usb den dosyları daha hızlı almana veya atmana faydası olur. Ciddi bir şey değil. Büyük ihtimalle daha detayı inersek sırf chipset farklı diye, x870E'nin daha fazla lanesi var, bu da 2 den fazla SSD kullanırsan paylaşım yapacaklarından, o paylaşım yapan SSDlerin perfonmansı düşecektir. Yine ilk slota 2TB takarsan bir şey olmaz ki ikinci slota da yine başka bir 2 tb takabilirsin. 3 SSD sadece etkiler ve gerçekten depolamaya ihtiyacın varsa SATAlar daha iyi olur. Onlar bir şey de etkilemiyor... Kabaca 4 bin lira farka değecek bir şey yok.
Yazımı biraz editledim, anlamadığın kısım varsa tekrar okuyabilirsin :ROFLMAO:

Görünüşe bakarsam, Pro'yu RGB istersen alabilirsin, 14k ödeyipde istediğini almamazlık yapma diyorum. Birde x870E ler arasında farklar var ama x870e zirvedir, tepe kart havasını istiyorsan o da olabilir :ROFLMAO:

Bende Aorus Ice modellere hastayım ama bu noktadan sonra CAMM2 yi beklerim ben.

Son düzenleme:
Olan farkı görmek için sistemi biraz dolu dolu kullanmak gerekiyor. Normalde x870 chipsetli anakartların farkı 2-3 ssd ve aktif USB4 kullanımı sonrası ortaya çıkıyor. Eğer 3 SSD, aktif USB4 kullanımı var ise laneler bölünmüyor ve pcie5.0 slotu x16 veri yolunu bozmuyor. Ama bunu b850 anakartta yaptığın zaman veri yolunu yarıya kesiyorsun. Yani günün sonunda sadece o.c yapacak ve oyun oynayacak adamın biraz güncel kalayım ama dengeli kullanayım dediği anakart b850 olabilir. Sadece ihtiyacını belirlemesi gerekiyor.

Olan farkı görmek için sistemi biraz dolu dolu kullanmak gerekiyor. Normalde x870 chipsetli anakartların farkı 2-3 ssd ve aktif USB4 kullanımı sonrası ortaya çıkıyor. Eğer 3 SSD, aktif USB4 kullanımı var ise laneler bölünmüyor ve pcie5.0 slotu x16 veri yolunu bozmuyor. Ama bunu b850 anakartta yaptığın zaman veri yolunu yarıya kesiyorsun. Yani günün sonunda sadece o.c yapacak ve oyun oynayacak adamın biraz güncel kalayım ama dengeli kullanayım dediği anakart b850 olabilir. Sadece ihtiyacını belirlemesi gerekiyor.
Tamamiyle katılıyorum bu yoruma. X870 gereksiz benim için. Oyun oynayıp kapatacam zaten. Rog b850E'de karar kıldım.

Tamamiyle katılıyorum bu yoruma. X870 gereksiz benim için. Oyun oynayıp kapatacam zaten. Rog b850E'de karar kıldım.
Yav burası saçma işte. B850'in fiyat avantajı kalmıyor o vakit. Ya çıkacak AMD işlemciler çok hassas ve anakartta seçici davranırsa ne olacak. Daha ucuz fiyata x870 tomahawk var. Problem fiyatta saçmalanıyor başka bir şeyde değil.

Republic of Gamers

Bu arada 20li yaşlarımda 980Ti ROG SLI yaptım ya. Good old days :D Her yere sticker falan yapıştırdım.
wow ben rog isteyipte alamayanlardan/almayanlardanım. (Telefonu alamayan, PC parçası olarak almayanlardanım) Çok tuzlu yav

Bir de koltukları var şimdi? onda ikisi birlikte, o kadar paraya razerinkini alırım.

Yav burası saçma işte. B850'in fiyat avantajı kalmıyor o vakit. Ya çıkacak AMD işlemciler çok hassas ve anakartta seçici davranırsa ne olacak. Daha ucuz fiyata x870 tomahawk var. Problem fiyatta saçmalanıyor başka bir şeyde değil.
@Sirl0th Ha bu arada bir kafa karışıklığı daha. AMD'nin soket sözü 2027'ye kadar. Büyük ihtimalle AM6 konuşulup sen işlemciyi eskitemeden soket değişecek. Bak sadece oyun oynayacaksan başka bir işin yoksa ciddi diyorum 7-8k'ya adam akıllı b650 al kullan.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,629
Üyeler
183,148
Son üye
JohnKruss
Geri