9800x3d işlemci Soğutucu ve undervolt

Reaksiyon skoru
10
Arkadaşlar 9800x3d işlemci ve ID-Cooling SE-214-XT ARGB İşlemci Soğutucuya sahibim işlemci oyunlarda 90 dereceyi görüyor cbo kapattım artık 60 dereceyi zor görüyor yeni bir hava soğutucu alacağım.Phantom spirit yada freezer 34e-sports duo düşünüyorum. Birde bios ayarlarından undervolt nasıl yapabilirim?

X3D işlemciler hava soğutmalar için çok uygun değil. Bahsettiğin özelliği kapatırsan işlemcinin performansını ciddi anlamda düşürürsün.

Arkadaşlar 9800x3d işlemci ve ID-Cooling SE-214-XT ARGB İşlemci Soğutucuya sahibim işlemci oyunlarda 90 dereceyi görüyor cbo kapattım artık 60 dereceyi zor görüyor yeni bir hava soğutucu alacağım.Phantom spirit yada freezer 34e-sports duo düşünüyorum. Birde bios ayarlarından undervolt nasıl yapabilirim?
O işlemciye 360 bi sıvı soğutma takman lazım

Phantom Spirit al. PBO ayarlarını ayarlarız sonradan. Montajını güzelce yap.

PBO sonrası derecelerin düzelir biraz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O işlemciye 360 bi sıvı soğutma takman lazım
Gayet de soğutulabilir bir işlemci özellikle oyunlarda. 360 soğutmaya ihtiyacınız yok.

büyük ihtimalle phantom spirit alacağım. sıvı soğutma kasama uymuyor malesef tek fanlı olanlar uyuyor.

Phantom Spirit al. PBO ayarlarını ayarlarız sonradan. Montajını güzelce yap.

PBO sonrası derecelerin düzelir biraz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gayet de soğutulabilir bir işlemci özellikle oyunlarda. 360 soğutmaya ihtiyacınız yok.
X3Dler daha fazla ısınmaz mı? PBO yetecek midir? Aynı durumda 9950x3d olsa hava soğutucu yine yeter miydi?

Sadece oyun oynayan biriyim belki de yayın açarım o kadar render vs yapmıyorum.

Ben 9800x3d ti -20 200 MHz ile basit undervolt la 50-55 e sabitledim oyunlarda özellikle fps oyunlarında 55 i bile zar zor görüyorum sıcaklık olarak kullandığım hava soğutma thermalright peerless assassin 140 white tavsiye ederim.

normalde bilgili olduğum konular ama genelde soru sormayı denemeyi araştırmayı seviyorum. seviyeli tartışabiliriz.

Sadece oyun ise gaming mod açabilirsin biostan. Kalan mantıksal çekirdekleri kapatınca biraz daha serin oluyor.

Şuan boşta 40-45 Max oyunlarda 50-55 Max sıcaklık

X3Dler daha fazla ısınmaz mı? PBO yetecek midir? Aynı durumda 9950x3d olsa hava soğutucu yine yeter miydi?
Çok çekirdekli ve iş yükü kaldıracak düzeyde olan bir işlemci ile oyun odaklı bir işlemciyi karşılaştırmak pek doğru değil.

X3D'ler yapısı gereği ısınır evet ama oyunlarda anormal ısınması genelde ayarları tam yapılmadığından veya soğutucunun gerçekten çok eski ve teması zayıf soğutucu olmasından kaynaklı. Sıvı soğutmada bile sadece teması ve plaka yapısı zayıf olmasından dolayı bir kule tipi soğutma ile benzer dereceleri görmen mümkün.

Kısacası ayarları yapıldığında birçok soğutmada oyunlarda sorun yaşamaman gerek.

o modun doğru çalışmadığı açısından çok şey araştırmıştım reddit vs .

Geri