Bence optimizasyonu muazzam değil. Ben daha az objenin olduğu (deniz ve etrafımda dağlar var, gemiler de yoktu) Shadows göre daha düşük FPS alıyorum. Bence AC oyunlarının motoru, Unreal Engine 5 oyunlarından bile kötü çalışıyor. Çok daha iyi yapılabilirler. Bu konuda övülmemeliler kesinlikle, RT'ye de çok bel bağlıyorlar. RT kapatınca oyunları çok eski gözüküyor. Unreal Engine oyunlarındaki Lumen, RT bel bağlanmayınca da iyi duran bir ayar. Epic Games bu sorunları çözerse Ubisoft'u bile kendi saflarına çekebilir.Sıcaklık sorunu varsa ondandır, oyunun optimizasyonu gayet iyi
O halde sıcaklık olabilir. Dizüstü için şu konuda önerdiklerimi de yapabilirsin. FPS sabitlemek de çok işe yarar, ayrıca FG falan açmayın ben Ubisoft oyunlarında iyi çalıştığını görmedim.Hocam yardımın için teşekkür ederim ama internette denemediğim yöntem kalmadı settingsde de senin gibi yapmıştım ama başka birisi daha bu sorunu yaşıyor mu merak ettim gpu anında %50lere düşüş yaşıyor hiçbir oyunda böyle olmamıştı bu yaşadığım ilk deneyimdi