Ac Black Flag Resynced Stutter Sorunu

Quarew

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar 4070 laptop a sahibim 2 gün önce biosumu 334 serisini yükselttim oradan sonra ac black flag resynced oyununda inanılmaz derece fpsim düşüyor stutter sorunu yaşıyorum bunu aranızda yaşayan var mı

Sıcaklık sorunu varsa ondandır, oyunun optimizasyonu gayet iyi

Sıcaklık değerleri normal ama bunlar yaşamadan önce çok normal değerler alıyordum stabildi her şey

Sıcaklık sorunu varsa ondandır, oyunun optimizasyonu gayet iyi
Bence optimizasyonu muazzam değil. Ben daha az objenin olduğu (deniz ve etrafımda dağlar var, gemiler de yoktu) Shadows göre daha düşük FPS alıyorum. Bence AC oyunlarının motoru, Unreal Engine 5 oyunlarından bile kötü çalışıyor. Çok daha iyi yapılabilirler. Bu konuda övülmemeliler kesinlikle, RT'ye de çok bel bağlıyorlar. RT kapatınca oyunları çok eski gözüküyor. Unreal Engine oyunlarındaki Lumen, RT bel bağlanmayınca da iyi duran bir ayar. Epic Games bu sorunları çözerse Ubisoft'u bile kendi saflarına çekebilir.

Ben EA, Ubisoft'un kendi oyun motorlarını iyi geliştiremediği ve bir sürü sorunu olduğunu düşünüyorum. İnsanlar övse de bence iki firmanın da oyunları, bazı UE oyunlarına göre çirkin gözüküyor.

Neyse bağlantıdaki ayarları yapın. Sonra videodaki ayarları uygulayın, ben o ayarlarla oynuyorum. Kanalı da takip etmenizi öneririm.

2026-07-14_22-17.webp

Ben kendi ayarlarımı da atayım. Ben 4060 ile aşağıdaki ayarlarda oynuyorum. Bu arada Shadows'a göre bu oyunun VRAM tüketimi daha düşük. Bu yüzden bazı ayarları Medium önerse de ben yüksekte tuttum. Hatta doku kalitesini de 7.3 GB kadar çekince pek sorun görmedim. Ama bu oyun motoru, gemi savaşlarında saçmalayabiliyor. O yüzden yüksekte tuttum yani biraz boşluk bıraktım.

Çeviri Anonymous'un. Eğer çevirmek istiyorsan Anonymous veya Apex çevirinin var. Apex Çeviri yamayı kalıcı daha ucuza satıyor bilginiz olsun. Ben de abonelik var diye Anonymous'dan kullanıyorum.

2026-07-14_22-18.webp

2026-07-14_22-18_1.webp

2026-07-14_22-18_2.webp

2026-07-14_22-18_3.webp

2026-07-14_22-18_4.webp

Hocam yardımın için teşekkür ederim ama internette denemediğim yöntem kalmadı settingsde de senin gibi yapmıştım ama başka birisi daha bu sorunu yaşıyor mu merak ettim gpu anında %50lere düşüş yaşıyor hiçbir oyunda böyle olmamıştı bu yaşadığım ilk deneyimdi

Hocam yardımın için teşekkür ederim ama internette denemediğim yöntem kalmadı settingsde de senin gibi yapmıştım ama başka birisi daha bu sorunu yaşıyor mu merak ettim gpu anında %50lere düşüş yaşıyor hiçbir oyunda böyle olmamıştı bu yaşadığım ilk deneyimdi
O halde sıcaklık olabilir. Dizüstü için şu konuda önerdiklerimi de yapabilirsin. FPS sabitlemek de çok işe yarar, ayrıca FG falan açmayın ben Ubisoft oyunlarında iyi çalıştığını görmedim.

PUBG konusunda önerdiklerimi de üşenmeden yapın. Bir sorun varsa düzelecektir. Orada sürücü güncellemeleri, DDU ile kaldırıp tekrar ekran kartı yükleme, işlemci ayarları (dengeli bırakmanızı öneriyorum) ve Wintoys ince ayarları gibi şeyler var. Ara sıra bu tarz şeyleri kontrol etmek gerekiyor. Çünkü Windows veya güncellemeler, size sormadan bir şeyler açabiliyor.

Bu arada son 1 haftadır falan Nvidia video kaydı alma arayüzünü de kapalı kullanıyorum. Video kaydı alıyorsanız OBS ile alın ve bu arayüzü kapatın bence.

2026-07-14_22-28.webp

Teşekkür ederim hocam yardımın için umarım bir şeyler değişir oyunu oynamak istiyorum çünkü

Hocam tekrardan iyi akşamlar sizin verdiğiniz ayarları dikkatle okudum ve uyguladım. Şimdi ise tekrar oynadığımda 15 dakikalık oynanış süresinden sonra ekranda yer alan sıcaklık yüksek bile çıkmadı. Oyunu oynarken aniden fps drop yiyorum ve gpu kullanımı düşüyor. Anlaşılan perşembe günü gelen patchi beklemek kaldı son umut :/
Ekran görüntüsü 2026-07-15 011925.webp
1784067745965.webp

Geri