Neler Yeni

Acer 27" QHD IPS 170Hz 400nits Monitör UM.HX2EE.V23 - 6399TL

..............

80+ Bronze
Kardeşim sen acerdami çalışıyorsun ben 3 tane almışım var diğer arkadaş 4 tane almış var boylerini diyorsun biz yalanmi soyluyoruz varki soyluyoruz dimi hepsinde hemen hemen var bakmama gerek yok 3 tane alipda hepsinde çıkıyorsa demekki kronik sorunlu 3 ude yoksa binlerce ekran arasindan banami denk geldi mantığını çalıştırsın çözersin işi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sen salakmisin tipinmi mi oyle ben 30 yıldır pc isinin içindeyim yaş 40 sen dünyada yokken benim bilgisayarım vardi iso shutter diyip durma ***** ***** konuşma düz çekip resim attim hiç bi ekranda oyle bisey yok kullandığım laf anlamiyorsun sanirim acer in avukatasin yada

Butun dillerde okumussun bak demekki senin bi sokmedigin kalmış ekrani
E bende yok diyorum ben yalan mı söylüyorum peki?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Hakan tunalı
Hakaretten rapor ettim öncelikle. Cezan hayırli olsun. İnsan gibi konuşmayı öğrenirsin belki bu sürede.

Acer'in avukatı falan değilim. 70ms VA panelleri 1ms oyuncu monitörü diye kazıklayan, 10K'ya Fake HDR koyup HDR monitör diye satan, 10K'ya geniş renk gamutu bile koymayan ve istisnasız bütün kağıt üstü değerleri yalan olan firmalara; eski nesil 2019-2020 monitörleri güncel monitörlerle aynı fiyata satan satıcılara; monitörden zerre anlamamasına ya da anlamasına rağmen kendini çakal sanıp incelemelerde öve öve bitirmeyen sponsorlu yOutUbErLarA karşıyım.

Bu yüzden gerçekten F/P gördüğüm bütün modelleri öneriyorum. Öneriyorum ki onlar satsın. Rekabet olsun. Daha F/P'ler çıksın. Türkiye 'de QD modeller hariç QHD 2K 144-180HZ LCD segmentinin en iyi monitörlerinden birisi en ucuz 2K olarak sarılınca tabii ki herkese önereceğim.

Sadece bu monitör için yapmıyorum bunu. En çok satan segment olan FHD 144+ segmentinde F/P iken 24G2F, daha F/P olunca 24G2SP, daha F/P olunca Omen 25i için dil döktüm. Fiyata bağlı olarak dönüşümlü olarak savundum hepsini. 15K'ya MiniLED monitör çıktığında hiçbir IPS, VA monitörü önermedim mesela.

Yapmaya da devam edeceğim. Türkiye'de insan gibi monitör inceleyen bir kanal çikıncaya dek.

Bu sözü kaç kere duydum hatirlamiyorum. Artık her duyduğumda zevk alıyorum çünkü karşı kesim hiçbir argümanı kalmayıp boş sıkmaya başladığinda geliyor.

Aynen kardeşim. Çarşıdaki bilgisayarcı da aynı şeyi söylüyor.

İstisnasız "monitörden anlıyorum yuav" diyen herkes monitörden anlamıyor. Adamlar daha İngilizce bilmiyor monitörden anladığını iddia ediyor...
O kadar araştırdim hala bilmediğim tonlarca şey var.
Herseyi

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Hakan tunalı
Herseyi bilemessin doğru ama o senin dedigin carsidaki pc ci deilim ben çok laf
Daha çok araştırma yapmam lazım bilgin zayif senin 3 bine satilan ekrani önerdiğin icin bu ekranlar gecen sene 3 bin bile deildi çarşıda daki bilgisayarci deilim 30 yıldır alim satim da yapiyorum sen boş atiyorsun hic dukkan isletmedigin icin fiyat bilgin olmadığı icin sagdan soldan sitelerden okuduklarını bana soyleme o oyle demis fransiz bunu demis sen onlara inanmaya devam edebilesin
E bende yok diyorum ben yalan mı söylüyorum peki?
Doğrudur

Oneole

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Ozan Tufan
Ben tersini söylüyorum obür arkadaşa haklısin demek istediniz galiba 😅

Şimdi de yatayda beyaz çizgi diyorlar... Kronik bir monitör değil arkadaşlar. Siz dışında çizgi sorunu yaşayan yok.

Ölü piksel şanş işi tabii.

İşık sızması 5'inde de olacağını sanmıyorum. Olmaz demiyorum ama olasılık olarak çok düşük. Muhtemelen Glow'u ışık sızması ile karıştırıyorsunuz. Glow, ışık sızmasının aksine her IPS monitörde vardır. Hepsinde hem de. IPS'in tipik özelliği. Sadece miktarında değişim olur.

Başka kablo ve monitör ile denemeden yollamasaydınız.

-
Aldım, aldırdım. Dehşet hızlı bir panel. Aynı zamanda yüksek renk gamutu + fabrika kalibrasyonlu sRGB + yüksek doğruluklu DCI-P3 + HDR400 ve HDR'da 4500:1 VA gibi kontrast + full ergonomi + iyi siyah tekdüzelik + nano ve QD'ler aksine normal kontrast VS. dolu bir monitör. Yurt dışı fiyatı Dell G2724D ile aynı. Türkiye'de ise Dell'den 3K ucuza sattılar. Şu an bile 2K daha ucuz.

2K 144-180Hz monitör segmentinde en büyük sorun, hiçbir kritik eksisi olmayan monitör bulmak. Örneğin LG Nano'lar ve QD'ler çok iyi renk ve hız ama leş kontrast ve düşük doğruluk. VX2780 gibi yüksek gamut ama yavaş panel. Ya da yüksek hız ama düşuk gamut. Bu monitör ise hız ve HDR alanında en iyisi, diğer hiçbir alanda eksisi yok. Bunlar dışında 2 eksisi var yalnızca: glow sarı renkli ve stant biraz sallanıyor. Masanız sağlamda 2. sorun değil. Devamli karanlık ortamda karanlık içerikli oyun oynamıyorsanız 1. de sorun değil ki zaten IPS'ler bu kullanıma uygun değil.

Daha ne olsun?

Ghosting testi bu arada:
Alıntıyı görüntüle
Bütün tepki süreleri refresh cycle içerisinde. Sonuç yukarıdaki gibi temiz bir görüntü.
yanlış alıntı yapmışım sanırım ama dediğim gibi net bir şekilde 5 monitörün 4ünde vardı bu söylediğim beyaz çizgiler istersen sipariş geçmişimi atabilirim benim için fark etmez hatta şuan 5. monitör elimde kullanıyorum bunda da bu söylediğim beyaz şeritler var ama yıldım artık değişim yapmaktan götür getirden o yüzden bu şekilde kullanacağım, ışık sızması mı glow mu tam net bir şey diyemeyeceğim ama siyah ekranda iken 4 köşeden beyaz ışık sızması mevcut ismine ne derseniz artık. Ölü piksel tamamen şans işi zaten 5 taneden sadece 1 tanesinde vardı çok takılmadım ona ama ölü piksel olan monitörde bu beyaz şeritlerin olmaması canımı sıktı açıkcası :D

Ben tersini söylüyorum obür arkadaşa haklısin demek istediniz galiba 😅

Şimdi de yatayda beyaz çizgi diyorlar... Kronik bir monitör değil arkadaşlar. Siz dışında çizgi sorunu yaşayan yok.

Ölü piksel şanş işi tabii.

İşık sızması 5'inde de olacağını sanmıyorum. Olmaz demiyorum ama olasılık olarak çok düşük. Muhtemelen Glow'u ışık sızması ile karıştırıyorsunuz. Glow, ışık sızmasının aksine her IPS monitörde vardır. Hepsinde hem de. IPS'in tipik özelliği. Sadece miktarında değişim olur.

Başka kablo ve monitör ile denemeden yollamasaydınız.

-
Aldım, aldırdım. Dehşet hızlı bir panel. Aynı zamanda yüksek renk gamutu + fabrika kalibrasyonlu sRGB + yüksek doğruluklu DCI-P3 + HDR400 ve HDR'da 4500:1 VA gibi kontrast + full ergonomi + iyi siyah tekdüzelik + nano ve QD'ler aksine normal kontrast VS. dolu bir monitör. Yurt dışı fiyatı Dell G2724D ile aynı. Türkiye'de ise Dell'den 3K ucuza sattılar. Şu an bile 2K daha ucuz.

2K 144-180Hz monitör segmentinde en büyük sorun, hiçbir kritik eksisi olmayan monitör bulmak. Örneğin LG Nano'lar ve QD'ler çok iyi renk ve hız ama leş kontrast ve düşük doğruluk. VX2780 gibi yüksek gamut ama yavaş panel. Ya da yüksek hız ama düşuk gamut. Bu monitör ise hız ve HDR alanında en iyisi, diğer hiçbir alanda eksisi yok. Bunlar dışında 2 eksisi var yalnızca: glow sarı renkli ve stant biraz sallanıyor. Masanız sağlamda 2. sorun değil. Devamli karanlık ortamda karanlık içerikli oyun oynamıyorsanız 1. de sorun değil ki zaten IPS'ler bu kullanıma uygun değil.

Daha ne olsun?

Ghosting testi bu arada:
Alıntıyı görüntüle
Bütün tepki süreleri refresh cycle içerisinde. Sonuç yukarıdaki gibi temiz bir görüntü.
Bide max parlaklığı açıp parlaklık ayarını 100e getirip sonra ekrana direkt değil de yan taraflardan açılı şekilde bakar mısınız? Bu şekilde yapınca beyaz şeritler gözükmekte. Umarım yoktur yoksa güle güle kullanın monitör zaten çok hoş benim sevmediğim tarafı pek yok

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Herseyi bilemessin doğru ama o senin dedigin carsidaki pc ci deilim ben çok laf

Daha çok araştırma yapmam lazım bilgin zayif senin 3 bine satilan ekrani önerdiğin icin bu ekranlar gecen sene 3 bin bile deildi çarşıda daki bilgisayarci deilim 30 yıldır alim satim da yapiyorum sen boş atiyorsun hic dukkan isletmedigin icin fiyat bilgin olmadığı icin sagdan soldan sitelerden okuduklarını bana soyleme o oyle demis fransiz bunu demis sen onlara inanmaya devam edebilesin

Doğrudur
Ne zaman profesyonel ölçüm grafikleri atıp mantığını açıklayarak, örnekler vererek, karşılaştırma yaparak açiklasan sağdan soldan resim alıp atmış, birilerinin söylediğine inanmiş oluyorum 😂 Karşıdakilerin maksimum cevabı da bu oluyor zaten. Teknik söylediğim hiçbir şeye cevap yok. Yalnizca "Sen bos atıyorsun" falan... Bunu diyenlerin hepsi de kendisinin teknik deha olduğunu falan söylüyor. Geçenki de "Bi yazarım monitör üreticisi sanarsın." falan diyordu 😅😅😅

Bir de mesele monitör oldu mu sağdan soldan okuduların demelerinde haz alıyorum artik. Çünkü biliyorum ki karşıdakinin bilgisi zerre kadar yok. Kendi başlarına monitör test edebildiğini sanan adamlar bunlar... Monitörün profesyonel cihazla test edildiğini anlamazlar.

Artık tartışmıyorum işin eğlencesindeyim zaten. Kendinizi çok komik duruma düşüroyorsunuz. Varsa bi teknik cevabın konuş, yoksa sus. Bu kadar basit.

Hadi kardeşim hadi...

Bide max parlaklığı açıp parlaklık ayarını 100e getirip sonra ekrana direkt değil de yan taraflardan açılı şekilde bakar mısınız? Bu şekilde yapınca beyaz şeritler gözükmekte. Umarım yoktur yoksa güle güle kullanın monitör zaten çok hoş benim sevmediğim tarafı pek yok
Teşekkür ederim. Zaten öyle baktım. Attiğim fotoğraf da öyle.

Yine de eve gidip burn-in yemiş halini tekrar çekip atayım hatırınıza.

Bu arada Max. Parlaklık ayarını açmadan sağda solda atıp tutamam zaten 😅 O olmadan 170 nit monitör.

Oneole

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Ozan Tufan
Ne zaman profesyonel ölçüm grafikleri atıp mantığını açıklayarak, örnekler vererek, karşılaştırma yaparak açiklasan sağdan soldan resim alıp atmış, birilerinin söylediğine inanmiş oluyorum 😂 Karşıdakilerin maksimum cevabı da bu oluyor zaten. Teknik söylediğim hiçbir şeye cevap yok. Yalnizca "Sen bos atıyorsun" falan... Bunu diyenlerin hepsi de kendisinin teknik deha olduğunu falan söylüyor. Geçenki de "Bi yazarım monitör üreticisi sanarsın." falan diyordu 😅😅😅

Bir de mesele monitör oldu mu sağdan soldan okuduların demelerinde haz alıyorum artik. Çünkü biliyorum ki karşıdakinin bilgisi zerre kadar yok. Kendi başlarına monitör test edebildiğini sanan adamlar bunlar... Monitörün profesyonel cihazla test edildiğini anlamazlar.

Artık tartışmıyorum işin eğlencesindeyim zaten. Kendinizi çok komik duruma düşüroyorsunuz. Varsa bi teknik cevabın konuş, yoksa sus. Bu kadar basit.

Hadi kardeşim hadi...

Bu arada Max. Parlaklık ayarını açmadan sağda solda atıp tutamam zaten 😅 O olmadan 170 nit monitör.
Doğrudur hocam bir şey diyemiyorum ama 5 taneden 4ü böyle olunca bana kronik gibi geldi, size böyle gelmemiş en azından güle güle kullanın

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Doğrudur hocam bir şey diyemiyorum ama 5 taneden 4ü böyle olunca bana kronik gibi geldi, size böyle gelmemiş en azından güle güle kullanın
Bir de fotoğraflarınizi yabancı forumlara sorayım bakayım. Akşam eve gidince yaparım.

Ama büyük ihtimalle kablo, Hz, GPU sürücüsü ya da soket sorunu çıkacak.

Oneole

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Ozan Tufan
Bir de fotoğraflarınizi yabancı forumlara sorayım bakayım. Akşam eve gidince yaparım.

Ama büyük ihtimalle kablo, Hz, GPU sürücüsü ya da soket sorunu çıkacak.
Kablo zaten kutudan çıkanı kullanıyorum, gpu sürücüsü deseniz 4070 3080ti 6900xt 7800xt 4060lı sistemler vardı farklı zamanlarda yine aynı idi. Donanım kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Panelde resmen çizgi var gibi. Telefon ile çekip atamıyorum çünkü telefonda gözükmüyor da

mehmetii

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Mehmet
Çok gereksiz muhabbet dönüyor evet yüzlerce monitör deneyip incelemedim araştırmadım konusunu açtılar biraz bakındım diğer monitörümde acer kasası aynı ve kullanışlı sonra aldım geldi ölü piksele baktım ghosting testi yaptım kapattım sayfaları ve aylardır kullanarak hayatıma devam ediyorum. Söylediğim gibi ne gibi bir olumsuz etkisi olacak sadece simsiyah ekran açıp yandan bakınca görebileceğimiz beyaz çizgilerin. Eğer olacaksa bilelim diye soruyorum olmayacaksa takılmanın can sıkmanın hadi hepsini geçtim bu sebepten çıkan fikir ayrılıklarından dolayı hakaret etmenin ne anlamı var? Boşver diyip devam etmeli..

Oneole

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Ozan Tufan
IMG_20240215_135132.jpg

IMG_20240215_135143-min.jpg

IMG_20240215_135236-min.jpg

a-min.jpg

Kamerada gözüktüğü kadar kötü değil ama yine bir kısmı gözüküyor söylediğim beyaz çizgiler, ışık sızması mı yoksa glow mu artık siz ne dersiniz bilmiyorum 4 taraftan ışık sızıyor belli şekilde ama bu %100 parlaklıkta ben genelde 30-40 arasında kullanıyorum o yüzden günlük kullanımda pek gözüme çarpmıyor, şuan tekrar değiştirmek veya iade ile uğraşmayı da düşünmüyorum bu şekilde kullanacağım sanırım

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Kamerada gözüktüğü kadar kötü değil ama yine bir kısmı gözüküyor söylediğim beyaz çizgiler, ışık sızması mı yoksa glow mu artık siz ne dersiniz bilmiyorum 4 taraftan ışık sızıyor belli şekilde ama bu %100 parlaklıkta ben genelde 30-40 arasında kullanıyorum o yüzden günlük kullanımda pek gözüme çarpmıyor, şuan tekrar değiştirmek veya iade ile uğraşmayı da düşünmüyorum bu şekilde kullanacağım sanırım
Attığınız sarılıklar normal. Tam tahmin ettiğim gibi sızma değil glow bu. Glow tüm IPS'lerde olur. Kaçınılmazdır. IPS'in eksi yönudür. Ancak bu panelde sarı renkli olduğu için (genellikle mavimsi veya beyazımsı olur) gece + karanlık içerikte rahat seçilir. Eğer şansınıza fazla glowlu gelirse raharsız eder. Önerdiğim herkese baştan söylüyorum zaten bunu. İyi tarafı, Amazon olduğu için kolau değişim yaparsınız. Cok gelip gelmemesi ise şanstır.

Kamerada glowu çekemezsiniz. Dediğiniz gibi olduğundan çok fazla gösterir. O yüzden çok mu az mı ben bir şey diyemem. Raharsız edecek kadar olduğunu düşunuyorsaniz değisim istersiniz.

-

Yalniz bu çizgiler için önceden şunu sorayim: bunu gözle görüyor musunuz? Yoksa sadece kamerada mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Hakan tunalı

Hadi kardeşim hadi...

Çok konuşuyorsun ama maalesef boş konuşuyorsun ağzın laf yapiyor ama bos atip dolu tutmaya çalışıyorsun kimsenin muhendislik yaptığı yok sen egonu tatmin etmeye çalışıyorsun

Son düzenleme:

Oneole

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Ozan Tufan
Attığınız sarılıklar normal. Tam tahmin ettiğim gibi sızma değil glow bu. Glow tüm IPS'lerde olur. Kaçınılmazdır. IPS'in eksi yönudür. Ancak bu panelde sarı renkli olduğu için (genellikle mavimsi veya beyazımsı olur) gece + karanlık içerikte rahat seçilir. Eğer şansınıza fazla glowlu gelirse raharsız eder. Önerdiğim herkese baştan söylüyorum zaten bunu. İyi tarafı, Amazon olduğu için kolau değişim yaparsınız. Cok gelip gelmemesi ise şanstır.

Kamerada glowu çekemezsiniz. Dediğiniz gibi olduğundan çok fazla gösterir. O yüzden çok mu az mı ben bir şey diyemem. Raharsız edecek kadar olduğunu düşunuyorsaniz değisim istersiniz.

-

Yalniz bu çizgiler için önceden şunu sorayim: bunu gözle görüyor musunuz? Yoksa sadece kamerada mı?
Göz ile görüyorum özellikle açılı baktığım zaman kabak gibi ortaya çıkıyor

Top Bottom