Hocam bu bir kusur değil, her monitör de mevcut araştırmalar sonucun da buldum.bendede var 6. sayfada yazmıştım, bunu fark etmek için dikkat etmeye gerek yok, daha 1 saat bakmadan dikkatimi çekti, fabrikasyon kaynaklı kusur gibi, bu sorun çıkmasa sağ alttaki sızmaya neyse derdim, daha önce kullandığım hiçbir monitörde böyle çizgi görmedim
“RGB subpixel layoutun baslangic ve bitis kismini gordugunuz icin gozunuze oyle gelmis. Pikseller R G B seklinde dizilir. Dolayisiyla en soldan R yani kirmizi ile baslar, en sagda ise B yani mavi ile son bulur. “
Elime geçen bütün monitörlere baktım yaklaşık 5-6 tane hepsinde bu durum var. Eliniz de makro kameraya sahip bir telefon yada direk makro kameranız var ise, panelin solunda kırmızı çizgi sağında mavi çizgi görebilirsiniz. Bu durum gayet normal nitelendiriliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
O monitörü önermem en azından ben sorun yaşadım ondan dolayı soğuğum.Arkadaşlar dün akşam monitör geldi kurulumu yaptım.Deneyimlerimi anlatıyım.Monitör de ölü piksel çıkmadı ışık sızması ıps panellerde olması gereken minimum seviyesinde..Ghosting yok,hoparlör günü kurtarır,monitörün ayağı vs. sağlam duruyor şık bir monitör. parlaklığı gayet yüksek.Beyaz ekranda sol tarafa dikkatli baktım herhangi bir çizgi göremedim.Kutunun içinden bir kağıt çıktı resimde ekledim color calibration diye bir kağıt bir de monitörün sağ altına color accuracy diye sticker yapıştırılmış sizlerde de varmı? Win10 dan HDR açınca ekran sarımtırağa geçiyo,heralde film ve oyunlardamı açmak gerekir anlamadım o yüzden kapadım.Monitörün ayarından sadece hdr acınca ekranda bir sorun yok,sizce ekran rengi tam canlılığı vermesi için hangi ayarı yapmak gerekir.Aklımda bu monitörde var alabilirim ama kullanıcıların çoğu hep ölü pikselden dolayı iade etmişler memnun olandan var olmayanda quandom dot renklerin hepsini 100 100 100 yapılmış gibi söylüyorlar göz yorması vs. yapıyormuş
@furkangorur
@ulkekerem
MSI G274QPF-QD
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Bende tam canlılıkta renkler için ayarları merak ediyorum.