Ai için Nvidia mı gerek?

pcmeraklisi34

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,313
İnternette araştırdığımda ekran kartında Cuda olması zorunlu gibi bir şey okudum o yüzden AMD kartla yapılamaz diyordu doğru mu bu? Nvidia bu konularda daha iyi onu biliyorum ama AMD hiç mi yapamıyor onu anlamadım.

Nvidia daha iyi chatgpt gibi cuda gerektiren işlerde amd ise deepseek gibi cuda gerektirmeyenlerde kullanılabilir en sağlıklısı nvidia olacaktır

amd oyun için(çoğunlukla). iş için nvdia tercih etmen lazım .

Amd scaler ile yapar da bağımsız bir program scaler. Ai için derken kastınız neydi?

Onu biliyorum ama elde AMD varken satıp Nvidia almayı gerektirecek bir durum var mı ondan emin olamadım. ChatGPT ye sorduğumda kartın güçlü ama Cuda desteği olmadığından iş yapamazsın dedi şaşırdım.

Onu biliyorum ama elde AMD varken satıp Nvidia almayı gerektirecek bir durum var mı ondan emin olamadım. ChatGPT ye sorduğumda kartın güçlü ama Cuda desteği olmadığından iş yapamazsın dedi şaşırdım.
o kadar da değil kardom kart güçlü ise sıkıntı olmaz fakat cuda çekirdeği gerçekten önemli yapay zeka da kartın güçlüyse geçmene gerek yok

Evet Cuda rakipsiz çünkü, Adamlar 4 trilyon dolar oldu Aİ sayesinde AMD yapabilseydi oda olurdu.
Ben buna katılmıyorum, Oyun için amd kart alınmaz teknolojileri hiç yaygın değil, 30 küsür bin lira para bayılıp 1-2 tane oyunda FSR4 açabiliyorsam kartı almam daha iyi, DLSS4 8 yıl önceki oyunda bile açabiliyorum şuanda. Oyun kartı dediğin böyle olur tüm nimetlerini her oyunda kullandırıyor.
BF6 ya giremedi AMD kart kullanan arkadaşım benim başıma gelse derhal kartı satardım saçmalık.

Evet Cuda rakipsiz çünkü, Adamlar 4 trilyon dolar oldu Aİ sayesinde AMD yapabilseydi oda olurdu.

Ben buna katılmıyorum, Oyun için amd kart alınmaz teknolojileri hiç yaygın değil, 30 küsür bin lira para bayılıp 1-2 tane oyunda FSR4 açabiliyorsam kartı almam daha iyi, DLSS4 8 yıl önceki oyunda bile açabiliyorum şuanda. Oyun kartı dediğin böyle olur tüm nimetlerini her oyunda kullandırıyor.
BF6 ya giremedi AMD kart kullanan arkadaşım benim başıma gelse derhal kartı satardım saçmalık.
RX 6800XT satıp RTX 3060 falan alsam yeter mi acaba bu işlerde? Sistem zaten oyun oynatmıyor o kısmı saldım artık.

6800XT kaçtan satıcan bide üstüne ekleme durumun varmı 3060 önermem 5000 serisi karta geçmen çok daha mantıklı olur.
Kart kaça gider bilmiyorum ama üstüne pek ekleme yapamam yaklaşık aynı fiyatlarda kalmam gerek. 5000 alsam 5070 almam gerek 12GB olması için ama onlar da çok pahalı.

vulkan sayesinde amd kullanılıyor, rocm sene sonuna olgunlaşır zaten, performans olarak fark yok, vram'i yüksek bir tane al geç. tabii oyundan bahsetmiyorsan, iş için falansa şu ai max 390 mıdır nedir onlara yönel, modeli vram'e sığdırmak önemli.

vulkan sayesinde amd kullanılıyor, rocm sene sonuna olgunlaşır zaten, performans olarak fark yok, vram'i yüksek bir tane al geç. tabii oyundan bahsetmiyorsan, iş için falansa şu ai max 390 mıdır nedir onlara yönel, modeli vram'e sığdırmak önemli.
Oyun oynamaya işlemci yetmiyor zaten ya da başka bir sorun var hala tam anlamadım ama uğraşmıyorum artık. Elimde en güçlü 6800XT var ve başka AMD kartlar var Nvidia kart kullanmamışım bayadır onu fark ettim, rocm yi gördüm ama kullanması çok zor aldığın hataların neden olduğunu bile anlayamıyorsun o yönlerden Cuda ile alakası yok şeklinde çok yorumu var zaten bu işlerde çok tecrübem yok rocm yapabilir miyim bilmiyorum.

İnternette araştırdığımda ekran kartında Cuda olması zorunlu gibi bir şey okudum o yüzden AMD kartla yapılamaz diyordu doğru mu bu? Nvidia bu konularda daha iyi onu biliyorum ama AMD hiç mi yapamıyor onu anlamadım.
yeni 9000 serisi ile o problem bir tık çözüldü fakat hala nvidia o işte daha iyi ve AMD ile yapabilirsin sadece çok performans vermez.

Geri