Neler Yeni

AMD ekran kartı almalı mıyım?

rexoy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ömer
rx 7900XTX helhound var, güç kaynağım 1000W gold+, amd 5600X, overlock atmadan önce wattman alıyordum, oc açtım 4.5 watman 4.6 watman verdi 4.65 ve 4.7 watman vermedi ama throne and liberty de shader shadow anti aliasing yüklenince pbo overdrivedan kapatıyor o yüzden 4.65 kullanıyorum, rx 6 serisi oturmuş bir seri sorun çıkartmayacağını düşünüyorum, eski ve optimizasyonlu oyunlar oynuyorsan amd tavsiye ederim ama her hafta bir oyun deneyip bıracaksan nvidia alman iyi olur, dlss olayı optimize olmayan oyunlarda iyi iş görüyor
Hikaye oyunu sevdalısıyım.Zaten internetten testlere baktım performansı konusunda endişem yok.Ama yazılım tarafında hata vermesi beni uzaklaştırıyor , güven vermiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

rx 7900XTX helhound var, güç kaynağım 1000W gold+, amd 5600X, overlock atmadan önce wattman alıyordum, oc açtım 4.5 watman 4.6 watman verdi 4.65 ve 4.7 watman vermedi ama throne and liberty de shader shadow anti aliasing yüklenince pbo overdrivedan kapatıyor o yüzden 4.65 kullanıyorum, rx 6 serisi oturmuş bir seri sorun çıkartmayacağını düşünüyorum, eski ve optimizasyonlu oyunlar oynuyorsan amd tavsiye ederim ama her hafta bir oyun deneyip bıracaksan nvidia alman iyi olur, dlss olayı optimize olmayan oyunlarda iyi iş görüyor
Kartın performansı konusunda endişem yok.Ama oyun zevkimi batırıcak hatalarla , sürücülerle uğraşmak istemiyorum o yüzden tereddüte düşürüyor

cruzershi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Eray Altınordu
Millet nasıl sistem kullanıyor ben bilmiyorum. Normal pcde 6700xt kullanıyorum ikinci sistemde rx 470 kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım şuana kadar.

Garipbirfizikci

80+ Bronze
Hikaye oyunu sevdalısıyım.Zaten internetten testlere baktım performansı konusunda endişem yok.Ama yazılım tarafında hata vermesi beni uzaklaştırıyor , güven vermiyor.
Çıktığında almıştım, ilk 4-5 ay hata verdi gerçekten o zamanlar warzone oynuyordum, motion blur ve detail kapatmıştım geçmişti, pro sürümüne geçip tüm ayarlar kapalı oynadım, 3 ay sonra bir güncellemede sorunlar düzelmişti, adrenaline sürücüye geçip tüm ayarlar yüksekte 140 fps alıyordum, coil whine dışında bir sorunum yok, sadece yayın ıvır zıvırlarda güncel oyunlarda takılıyor arada

edit: msi gaming trio x 12 gb rtx 3060'tan rx 7900xtx'e geçtim memnunum

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Erhan Akçay
Wattman hatası denen durum her amd kartlı pcde olacak diye bir şey yok. Sistem konfigrasyon yerinde olursa psunun kaliteli olması , işlemci ,ram , ekran kartında ekstradan oc yapılmaması gibi durumlar önemli. Şu an bnde nvidiadayım kullanıcı olarak ama daha önceki kartlarım rx 6700xt / rx 6700/ rx 6900xt idi hiç sorun yaşamadım gold kaliteli psularla kullandım. 6900xt gibi yüksek tdpli kartlarıda psudan ayrı ayrı 2 kablo ile bağlamak lazım verim için .

Coil whine durumu bile dandik bronze psuda oluyordu oyunda bile, ama kaliteli gold psu ile sadece menülerde fps 700/800 lerde iken oluyordu oyunlarda olmuyordu iyi psu ile. Yani uzun lafın kısası sistem bileşenleri önemli. Çıkan driverlarda ve windows güncellemeleri gibi şeylerde tabi önemli...

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
342
İsim
Göksel
6700xt iyi ki almışım dediğim bi karttır hala her oyunu 2k ultra ayarlarda 80 fps oynuyorum o zaman fiyat muadili nvidia alsaydım 60fps lerdeydim şuan

lBeratl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Berat
Bende AMD gpu kullanıyorum (6750xt) suanlik memnunum sıkıntı felan çıkarmadı Fan ayarı yapınca fazlada ısınmıyor f/p

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
487
İsim
Mehmetcan İvrendi
Dostlar merhaba , kafama çok yatan bir kart vardı. Radeon RX 6600 fakat son 2 gündür internette forumlarda wattman hatasını hala devam ettiğini amd nin asla alınmayacağını söyleyenler var. Bazılarıda wattmanın ekran kartıyla değil sistemle alakalı olduğunu söylüyor eğer öyleyse bu ne demek?Rx 6600 ekran kartımın sistemimle uyumlu olacağını nasıl anlayabilirim.Kısacası 2024'ün sonlarına doğru amd deki wattman ve yazılım sorunları devam ediyor mu? Yardımcı olursanız sevinirim kafam çokk karışık
Hicam bir nevi Samsung ve iPhone gibi düşüne bilirsiniz Samsung daha güçlü telefonlar çıkarıyor ama iPhone güvenliği daha iyi diye genelde zenginler alıyordu e bu seferde insanlar iPhone zenginlik göstergesi vs. Gibi görmeye başladı bu seferde çok kişi aldı e böyle olunca popüler oldu bu yüzdende fiyatlar tavan NVDİA ve AMD'de bunun gibi AMD F/P kartlar çıkarıyor sadece NVDİA göre hataları bı tık daha fazla ama zaten 6000 serisi ve özellikle üstünde bu sorunları çözdüler E insanlarda şimdi tıpkı iPhone fanları gibi AMD'yi kötülüyor Oysaki 100.000 ekran kartı üretiyosa 2-3 tanesinde belki hata alıyor sorun oluyor artık yeni kartlarda ve bunu sanki her kartda okuyor gibi yayıyolar yani çok büyütme onların dediklerini yani eğer oyun için alıyorsan AMD al geç ama Tavsiyem RX 6650XT al bence Çok daha iyi bir kart fiyatında da az fark vardı en son benim bildiğim

6700xt iyi ki almışım dediğim bi karttır hala her oyunu 2k ultra ayarlarda 80 fps oynuyorum o zaman fiyat muadili nvidia alsaydım 60fps lerdeydim şuan
Zaten O kart AMD'nin en iyi Kartlarındandı RTX 3060Tİ içinden geçiyordu ve daha ucuzdu Özellikle Red Devil serisi hiç ısınmıyordu bile

rexoy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ömer
Hicam bir nevi Samsung ve iPhone gibi düşüne bilirsiniz Samsung daha güçlü telefonlar çıkarıyor ama iPhone güvenliği daha iyi diye genelde zenginler alıyordu e bu seferde insanlar iPhone zenginlik göstergesi vs. Gibi görmeye başladı bu seferde çok kişi aldı e böyle olunca popüler oldu bu yüzdende fiyatlar tavan NVDİA ve AMD'de bunun gibi AMD F/P kartlar çıkarıyor sadece NVDİA göre hataları bı tık daha fazla ama zaten 6000 serisi ve özellikle üstünde bu sorunları çözdüler E insanlarda şimdi tıpkı iPhone fanları gibi AMD'yi kötülüyor Oysaki 100.000 ekran kartı üretiyosa 2-3 tanesinde belki hata alıyor sorun oluyor artık yeni kartlarda ve bunu sanki her kartda okuyor gibi yayıyolar yani çok büyütme onların dediklerini yani eğer oyun için alıyorsan AMD al geç ama Tavsiyem RX 6650XT al bence Çok daha iyi bir kart fiyatında da az fark vardı en son benim bildiğim

Zaten O kart AMD'nin en iyi Kartlarındandı RTX 3060Tİ içinden geçiyordu ve daha ucuzdu Özellikle Red Devil serisi hiç ısınmıyordu bile
rx 6650xt 12k dan başlıyor hocam aşar beni.

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,176
İsim
Volkan
Dostlar merhaba , kafama çok yatan bir kart vardı. Radeon RX 6600 fakat son 2 gündür internette forumlarda wattman hatasını hala devam ettiğini amd nin asla alınmayacağını söyleyenler var. Bazılarıda wattmanın ekran kartıyla değil sistemle alakalı olduğunu söylüyor eğer öyleyse bu ne demek?Rx 6600 ekran kartımın sistemimle uyumlu olacağını nasıl anlayabilirim.Kısacası 2024'ün sonlarına doğru amd deki wattman ve yazılım sorunları devam ediyor mu? Yardımcı olursanız sevinirim kafam çokk karışık
Bir taraftan sallayan çok var hocam 5 aydır rx 6700 kullanıyorum bir kere wattman kasma donma drop yaşamadım kullanmayan boş konuşuyor

Aliemin84

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Ali Emin
Amd ekran kartı alıyorsan güç kaynagın ve ramlerin tam uyumlu olmalı yani ne demek istiyorum rx 6600 için atıyorum 600w minimum güç kaynağı gerekiyor ise siz 650w marka psu almanız gerekiyor ve ryzen sistem kullanıyor ise o zamanda anakarta tam uyumlu ramler bakacaksın anakart destek listesine bakabilirsiniz bunları saglarsanız wattman yemezsiniz
100w tüketim icin 500 bile yeterli olur hocam PSU icin.

kronik1907

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
294
İsim
Görkem
Öncelikle amd kusursuz bir şekilde yazılıma sahip diyemeyiz ama
rx 5xxx serilerin e kadar gelen saç baş yolduran wattman hataları artık yok denecek bir seviyede

aman sakın alma wattmandan kurtulamazsın diyenler
bir şey bilmeden 3 5 video izleyen kitledir

burada önemli olan fiyat performans endeksi
amd kartalar bildiğimiz üzere rakibi olarak gösterilen nvdia kartlara göre fiyat performans anlamında çok uygun oluyorlar

ama bazen amd de sapıtabiliyor ve rakibi nvdia fiyatlarında fiyatlandırılabiliyor (ülkemizde) bu yüzden anlık fiyat takibi ile rakipleri incelenerek uygun fiyatı olduğunda alınabilir

Misal 6600 6600xt serilerini 3060 rakibi olarak gördük

şu an piyasadaki en ucuz 6600 7999 tl
şu an piyasadaki en ucuz 3060 10284 tl

%25 lik bir fiyat farkı
artıları eksileri değerlendirildiğinde
fiyat performans olarak tercih edilebilir bir ürün duruyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Ümit Öztürk
alınır ergen nvidia fanboylarına bakma

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Canberk Canbolat
Sadece oyun oynayacaksan Nvidia'ya ekstra para vermek saçmalık. Bütçende en fazla FPS'yi hangi kart veriyorsa onu al. Bende 7800XT kullanıyorum, hiçbir sorun yaşamadım.

Top Bottom