SebekeSuyu
80+ Bronze
- Katılım
- 29 Ağustos 2024
- Mesajlar
- 1,473
- Reaksiyon skoru
- 547
hocam zahmet edip yazmışsınız da çok ciddiye almamak gerek. bunlar tam "amd kart alıcam ama para bekliyorum o gelene kadar zam gelmesine yemez" mantığıyla amdyi kötülüyor gibime geliyor1. kısım cevabı : arz ve talep mevzusu denilebilir. nvidia kart kullanıcıları amd kullanıcaların çok daha fazla olduğundan dlss getirmek istek deyil artık firmalar için zorunluluk haline geldi. ayrıca fsr entegre etmek dlss entegre etmek kadar zor deyil Fsr 3.0 a kadar olan tüm fsr sürümleri yazılımsal olarak çalışmıyor sadece fsr 4.0 yazılımsal olarak çalıştığı için entegre etmeye uğraşmıyor firmalar. zaten hazır altyapı varken neden ekstra zahmete girelim kafası yani. bunun çözümü en basit şekilde çıkacak oyunlara bir miktar para verip entegre etmeye zorlamak falan olurdu.
2. kısımda dlss 3 den dlss 4 e upgrade edilebiliyor demişsin fakat amd de şuanda bu durum geçerli. fsr 3.0 veya 3.1 kullanıyorsa oyun hiç bir zımbırtıya gerek kalmadan direk adrenalin üzerinden upscale edebiliyosun. ha dersen Fsr 2.0 kullanıyo hala çoğu oyun diye. ufak bi araştırma yaparsan bazı programlar var github veya açık kaynak kodlu sitelerde. Programlar fsr 2.0 dan 3.0 scale edebiliyor. ordanda istersen 4.0 adrenalin ile scale edebilirsin. hala tam gelişmemiş olduğundan problem illa yaşanabilir ama sonuç olarak AMD de böle bi teknoloji yok diyemessin.
3. bölümdeki şikayet kişiden kişiye değişir, ben sahte frame görmeye okey bir insanım. ama eğer bu sahte frameler oyun zevkimi baltalicaksa hiç yapmasalarda olur. şuanda sahte framelerin problemi frame ms süresini arttıyolar. cyberpunk veya tlao gibi oyunlarda çok umursanacak durum deyil fakat rekabetçi bir oyun oynamak istediğin bazen o ufak milisaniyeler bile avantaj verebiliyor. en azından bu teknolojiyi yapacaklarsa bile optimize edilmesi önemli. Nvidia Dlss 3 ten sonra AMD de FSR 4.0 ile olabildiğinde bu olayın önüne geçtiğini düşünüyorum. frame ms gözle görülemicek kadar az. zaten sahte frame takıntısı olmayan adam ekran kartına ekstra para vereceğine 7 dolar lossless scaling alır paşalar gibi oynar.
4. kısım : Nvidia uzun süredir tahtan sarsılamayan bir kral gibiydi fakat 5000 serisi ile kendilerini rezil ettiler. çıkardıkları MFG teknolojinda frame ms gecikmeleri havada uçuyor bildiğin. Redditi hiç gezindinmi bilmiyorum ama 5000 serisi driver problemlerinden yurt dışında kafayı yiyen insan çok. AMD tabii ki Nvidia kadar başarılı hiç bi zaman olamadı ama kendimizi kandırmayalım bu sadece AMD nin suçu deyil. oyun ve yazılım firmaları AMD desteğine düzgün gözle bakmıyolar. 15 tane destek driver çıkıyor ise piyasa maks 3 hadi bilemedin 5 tanesi AMD ile ilgili oluyor. AMD şuanda yazılım desteğine kendini son derece adadı FSR redstone adında yine bir yazılım falan duyurdular, Nvidiayı geçemicek olsalar bile şuanda Nvidiaya rakip olabilecek ve yaklaşabilecek tek firma AMD.
Kısaca AMD, nvidiaya rakip olamaz ibaresi tamamiyle zıvanadan ibaret geliyor bana. Bügün AMD veya İntel dışında farklı bir ekran kartı üretici çıksa bile yeni bir rakip anlamına gelir. Nvidia zaten bazılarıyla anlaşıp AMD kartlarıyla bizim kartlarımızı kıyaslamayın diyor. kendi showlarında bile bi önceki serisini ele alıyolar. AMD ise en azından korkmadan söleyebiliyor, buralarda hatalarımız vardı düzeltmek için uğraşıyoruz veya sizin sözlerini dinliyoruz diye.