Öneri AMD Kartlar Isınıyor Algısı

Yok yok brom direkt RX 5600XT yorumun için yazmadım Genel olarak AMD'nin durumunu özetledim. Gösterdiğin kart Gaming X yani MSI ın en tepe kartlarından biri ve bu soğutma tasarımı AMD kartlar için geliştirildi MSI ileride nasıl aksiyon alır bilemem ama MSI'ın RTX 2060 için geliştirdiği Gaming X'in soğutması bundan daha küçük yani şuan sıcaklık olarak karşılaştırdığın iki kart doğru bir karşilaştırma değil

RTX 2060 Gaming Z modeli:
Anladım reis tesekkurler

Sıcaklık olarak karşılaştırmak yerine GPU'ların yük altında çektiği güce göre yorumlayın, bu konuda TDP'yi ele alabiliriz. Çünkü modelden modele farklı sıcaklık sonuçları elde edilebilir. 5000 serisi 7nm, buna rağmen 12nm kullanan NVIDIA ile birbirine karşılık gelen kartların TDP'leri benzer. NVIDIA, Ampere ile çok daha verimli kartlar üretecektir. AMD de RDNA 2 ile P/W oranında %50 geliştirmeye gittiğini iddia ediyor. Yine de 5000 serisinin fiyatları NVIDIA karşıtlarına göre daha uygun, TDP göz ardı edilebilir bu durumda. Sonuçta 300-400W çekmiyor kartlar, 5700 XT bile 225W TDP'ye sahip.

Sıcaklık olarak karşılaştırmak yerine GPU'ların yük altında çektiği güce göre yorumlayın, bu konuda TDP'yi ele alabiliriz. Çünkü modelden modele farklı sıcaklık sonuçları elde edilebilir. 5000 serisi 7nm, buna rağmen 12nm kullanan NVIDIA ile birbirine karşılık gelen kartların TDP'leri benzer. NVIDIA, Ampere ile çok daha verimli kartlar üretecektir. AMD de RDNA 2 ile P/W oranında %50 geliştirmeye gittiğini iddia ediyor. Yine de 5000 serisinin fiyatları NVIDIA karşıtlarına göre daha uygun, TDP göz ardı edilebilir bu durumda. Sonuçta 300-400W çekmiyor kartlar, 5700 XT bile 225W TDP'ye sahip.
Haklısınız hocam bir de hatırladığıma göre siz Vega 56 kartına iyi bir UV yapıp çok iyi voltaj değerleri yakalamıştınız. Ancak herkes uğraşamıyor işte bunlarla, asıl şikayet edilen şey nm değerine göre fazla elektrik çekmesi zaten.

Guzel bir yorum

@stevesm1221 Vega kartlar ne kadar yüksek TDP'ye sahip olsa da UV ile resmen canlanıyor. İkinci elde kesinlikle değerlendirilmesi gereken kartlar. %50 fan hızında 65 derecede kullanıyorum referans tasarım Vega 56'yı, GTA 5'te (1080P, Ultra ve MSAA X4) ortalama 155W falan çekiyor. Bellek overclock aralığını arttırma amacıyla da Vega 64 flashladım, bellekler 1050MHz'de sıkıntısız çalışıyor şimdi :) Vega 56'da HBM2 bellekler 1.25V'ta çalışırken 64'te 1.35V'ta çalışmakta, VBIOS düzenlenemediğinden direkt 64'ün BIOS'unu atmak gerekiyor. Kısacası ikinci elden 1080 veya 1070 almaktansa Vega 56 ve 64 almak daha mantıklı. 64'e sağlam bir ince ayar çekildiğinde stok 5700 XT karşısında durabiliyor ayrıca, lakabının "2070 Killer" olmasından anlaşılabilir zaten :)

@stevesm1221 Vega kartlar ne kadar yüksek TDP'ye sahip olsa da UV ile resmen canlanıyor. İkinci elde kesinlikle değerlendirilmesi gereken kartlar. %50 fan hızında 65 derecede kullanıyorum referans tasarım Vega 56'yı, GTA 5'te (1080P, Ultra ve MSAA X4) ortalama 155W falan çekiyor. Bellek overclock aralığını arttırma amacıyla da Vega 64 flashladım, bellekler 1050MHz'de sıkıntısız çalışıyor şimdi :) Vega 56'da HBM2 bellekler 1.25V'ta çalışırken 64'te 1.35V'ta çalışmakta, VBIOS düzenlenemediğinden direkt 64'ün BIOS'unu atmak gerekiyor. Kısacası ikinci elden 1080 veya 1070 almaktansa Vega 56 ve 64 almak daha mantıklı. 64'e sağlam bir ince ayar çekildiğinde stok 5700 XT karşısında durabiliyor ayrıca, lakabının "2070 Killer" olmasından anlaşılabilir zaten :)
Elinize sağlık hocam çok iyi anlatmışsınız. Ben tercih ederdim ancak işlemcime darboğaz yapar, o yüzden sistemimi komple değiştirmeyi düşünüyorum ve tercihim Vega bir kart olacak. Zaten ben 0 hayranı değilim, çok büyük bir indirim yoksa hep 2.el alırım. :) Büyük ihtimal sizinkine benzer bir sistem olacak, Gigabyte Gaming X ile Ryzen 5 3600 veya 7 3700X olacak. 2K 60Hz bir monitör yeterli olur mu sizce? FPS'ten çok görüntü meraklısı olduğum için 1080P 144Hz'den uzak duruyorum. :D

6 aydır RX 590+ kullanıyorum hiçbir ısınma sıkıntısı görmedim. İntel ve nvidia fanboyları diyor zaten bunları çokta takmamak lazım :)

Konuştuğum kişilerden bir çoğu "amd kartlar cok ısınıyor ısınma sorunlari var " v.b şeyler soylediler yaptigim rx 5600xt vs rtx 2060 karşılaştırılmasında genellikle amd kartı olan rx 5600 xt cok ferah çalışıyor asus strix modelinin 55 derecenin ustune çıkmadığını gördüm ama rtx 2060 genellikle 65 derecede seyrediyor maks 75 gordum
Kisaca:
Amd Rx 5600xt ort: 55-60 maks: 70
Rtx 2060 ort: 65-70 maks 75
Eskiden AMD ekran kartlarıyla yumurta pişirildiği için bazı kısımlar hala çok ısındığı söylemekteler. Isınma sorunu şimdilerde çözülmüş olsa da insanlardaki bu algı halen değişmemiş bulunmamaktadır. AMD'nin bu konuda seri bir hamle yapıp kullanıcıları bildirmesi kanaatindeyim. Yoksa bu algıyı değiştirmek zor ve uzun gözüküyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,198,837
Üyeler
190,451
Son üye
Ahmet2626
Geri