AMD RX 9070 Ve Problemler

"OC yapmasına yaptım undervolt da yaptım"

Konu kapanmıştır görüldüğü gibi kullanıcı hatasıymış yine şaşırtmadı. 2-3 sayfa konuşuluyor ve karta stabil olmayan oc/uv yaptıgını en son söylüyor.

ooct de sorun çıkmıyor diye oyunlarda çıkmayacak diye bir şey yok.

"He tabi sen gidip karta nette gördüğün stabil olmayan oc uc yaptıysan kart kaynaklıdır."

ilk sayfada yazdığımda çıkmış oldu.

Daha silikon kalitesi ne olduğunu bilmeyenler oc/uv işine giriyor.
Ya gerçekten okumakla ilgili sorununuz mu var ? Oc yokken de yapıyor. Ayrıca oc den kastım +100 çekirdek +100 bellek -10 da undervolt. Yani sadece kartın durumunu gözlemlemek için. İnternet de daha ciddi oclerin yapıldığını gördüm.

Ya gerçekten okumakla ilgili sorununuz mu var ? Oc yokken de yapıyor. Ayrıca oc den kastım +100 çekirdek +100 bellek -10 da undervolt. Yani sadece kartın durumunu gözlemlemek için. İnternet de daha ciddi oclerin yapıldığını gördüm.
"+100 çekirdek"

bu işlerden anlamadığın buradan belli, rx 9070 lere oc/uv yaparken gpu mhz dokunulmaz. şunu yazdıktan sonra kullanıcı hatası olduğundan dahada emin oldum. kim bilir nasıl windows kullanıyorsun, sürücde hangi ayarları değiştirdin ve diğer parçalara neler neler yaptın.

sorun yaşayanalrın %99 u böyle donanım/os kullanmayı bilmiyor sonra suçu amd/nvidiaya atıyor. bu konuda şaşırtmadı.

"+100 çekirdek"

bu işlerden anlamadığın buradan belli, rx 9070 lere oc/uv yaparken gpu mhz dokunulmaz. şunu yazdıktan sonra kullanıcı hatası olduğundan dahada emin oldum. kim bilir nasıl windows kullanıyorsun, sürücde hangi ayarları değiştirdin ve diğer parçalara neler neler yaptın.

sorun yaşayanalrın %99 u böyle donanım/os kullanmayı bilmiyor sonra suçu amd/nvidiaya atıyor. bu konuda şaşırtmadı.
"Kartını durumunu gözlemlemek için" Yani sadece ne olur ona bakmak için ama gerçekten sizin okuduğunuzu anlamakta sorununuz var o sebeple lütfen konuya yanıt vermeyiniz. Biraz araştırınca zaten amd de ayarların hata sebebiyle sıfırlamasının çokça yaygın olduğunu görebilirsiniz. Herkes mi bilinçsiz herkes mi kafasına göre ayar çekiyor ?

Geçtiğimiz ay Vatan'dan indirim ile Asus prime rx 9070 ekran kartı aldım. Sık sık yaşadığım en büyük sorun amd Software꞉ Adrenalin Edition'daki ayarlarımın sıfırlanmasıydı. Sıfırlanma sebebi olarak beklenmedik sistem arızası göstermektedir. Az önce oyuna girerken (Battlefield 2042) ekran videodaki gibi oldu. Sistemi güç tuşuyla kapatmak zorunda kaldım. OCCT ile testler yaptığımda hata veya problem yaşamamaktayım.

Alıntıyı görüntüle

Video linki
Video linki Samsung'a ait bulut linki güvenilir bir linktir yanlış anlaşılma olmasın :)

Bu hatayı sık sık yapmasa da ayarların sıfırlanması tekrarlı olan bir durum.

DDU ile sürücü silinip tekrardan kurulum yaptım ancak işe yaramadı maalesef.
stalker 2 de alt tap attıgım sırada bir defa oldu bende ama ayarlar felan sıfırlanmamış sadece bildirim yazıyor tamam deyip geçtim birdahada olmadı 7700xd sapphire kullanıyorum.

"Kartını durumunu gözlemlemek için" Yani sadece ne olur ona bakmak için ama gerçekten sizin okuduğunuzu anlamakta sorununuz var o sebeple lütfen konuya yanıt vermeyiniz. Biraz araştırınca zaten amd de ayarların hata sebebiyle sıfırlamasının çokça yaygın olduğunu görebilirsiniz. Herkes mi bilinçsiz herkes mi kafasına göre ayar çekiyor ?
anlamadığın nokta şu sen yaşıyorsun diye herkes bu sorunları yaşamıyor. bilinçsizce oc/uv yapanlar bilinçsizce sürücüdeki ayaları kurcalayanlar windows kullanamyı bilmeyenler donanım kullanmayı bilmeyenler yaşıyor.

anlamadığın nokta şu sen yaşıyorsun diye herkes bu sorunları yaşamıyor. bilinçsizce oc/uv yapanlar bilinçsizce sürücüdeki ayaları kurcalayanlar windows kullanamyı bilmeyenler donanım kullanmayı bilmeyenler yaşıyor.
fena boş yapmışsın stock 9070xt de yapıyor driver güncellemesi gerekiyor bu kadar biliyormuş gibi yapıp bomboş konuşmuşsun

İş yoğunluğu sebebiyle foruma girecek vaktim olamadı. Az önce pc açılırken geç açıldı ve beklenen an oldu :D En son stok ayarlarda kullanıyordum ve yine de oldu. Bu AMD'nin kroniği.

Ekler

• 1756830141485.webp
    1756830141485.webp
    13.6 KB · Hit: 28
Dün çökme olduktan sonra bugün tekrar oldu stok ayarlar.. Boş bilmiş arkadaşa kapak olsun...
1756915895781.webp

Geçtiğimiz ay Vatan'dan indirim ile Asus prime rx 9070 ekran kartı aldım. Sık sık yaşadığım en büyük sorun amd Software꞉ Adrenalin Edition'daki ayarlarımın sıfırlanmasıydı. Sıfırlanma sebebi olarak beklenmedik sistem arızası göstermektedir. Az önce oyuna girerken (Battlefield 2042) ekran videodaki gibi oldu. Sistemi güç tuşuyla kapatmak zorunda kaldım. OCCT ile testler yaptığımda hata veya problem yaşamamaktayım.

Alıntıyı görüntüle

Video linki
Video linki Samsung'a ait bulut linki güvenilir bir linktir yanlış anlaşılma olmasın :)

Bu hatayı sık sık yapmasa da ayarların sıfırlanması tekrarlı olan bir durum.

DDU ile sürücü silinip tekrardan kurulum yaptım ancak işe yaramadı maalesef.
driver sürümü nedir ? , ddu ve amd nin driver kaldırma pogramı ile temiz driver kurulumu denedin mi ?(denemişsin okuduğumu unuttum XD) , ve son olarak windowsun otomatik driver kurmasını kapattın mı ? bu tarz sorunlar genelde bug oluyor yani temiz kurulum ile çözülebiliyor genel olarak bf2042 de sorun yaşayan insan bol çökme donma siyah ekran gibi bunun amd nvidia ile ilgisi yok sanırım.

fiyatlar 3 4 ay önce bu kadar değildi ya
Saçma sapan durduk yere zam yediler adamlara şu bulunan sistem alabilirsin diyorum sistem fiyatlarına bakıyorum o fiyatta sistem yok

Geri