Neler Yeni

Amerika’da lise okuyorum [soru cevap]

Rulep

80+ Gold
okul kaç saat sürüyor
sen nasıl amerikadasın
Amerikaya tavsiye ediyor musun gitmeli miyiz ve nasıl gideriz

robin

80+ Silver
Lise koridorlarinda dolaplar var mi, amerikan futbolu takim kaptani zorba sarışın iri çocuk gerçek mi
Ya Amerika’da o zorbalık olayları vs. var doğrudur ama ben hiç karşılaşmadım. Evet dolaplar var ama ben yalan olmasın 2-3 kere kullandım sadece çünkü tenefüsler 4 dakika olduğu için zamanın olmuyor.

Receb İvedik

80+ Bronze
son ses azer bülbül açıyormusun ben olsam net açardım

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,850
İsim
Can BOZKURT
Telefon bilgisayar almak falan zor değil valla. Arkadaşımın cebinde parası yok ama iPhone 14’ü, en sağlam bilgisayarı falan var. Zaten burada neredeyse tüm liseliler part-time olarak çalışıyor (ki Türkiyede de yaygınlaşsa güzel olur bence) o yüzden iyi teknolojik aletlere sahipler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çete olayları genelde Şikago gibi kalabalık yerlerin arka mahallelerinde oluyor. Benim yaşadığım yer çok nezih, sakin ve kavgasız.
Şikago diyince aklıma prison break geldi..

Ameyus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Ahmet Yıldırım
Bazı sosyal medya platformlarında paylaşılan partiler gerçek mi? Bir de filmlerde gördüğümüz zorbalardan var mı? Bazılarını yakasından tutup kırmızı dolaplara yapıştıran türden.

Hasanst

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
582
İsim
Hasan Said Tamer
selamlar, yıllardır forumda aktif değilim. Aklıma esti geleyim dedim, gelmişken belki eğlenceli olur diye Amerika’da lise okumaya dair sorusu olanların sorusunu cevaplayayım istedim. New York, Albany’de bir lisede okuyorum. Gelsin sorular…
belirli süre için mi amerikada okuyorsunuz tüm liseyi mi okuyorsunuz

robin

80+ Silver
Dersler ve sınavlar kolay mı?
Liseye geçiş ve üniversiteye geçiş sınav sistemi nasıl oluyor ?
Dersler ve sınavlar zor değil ama eğer Türkiye’den geliyorsan alışması zor. Çoğu derste sınav diye diye bir şey yok zaten. Örneğin ABD tarihinde sınav puanını bir proje yaparak alıyorsun. Biyoloji sınavı da bazen proje (deney vs.) bazen bildiğimiz sınav şeklinde oluyor ama sınav şeklinde olduğunda bile kelime listesi (o ünite öğrenilen kelimeleri ve anlamları), verilen notları vs. falan kullanabiliyorsun.

Liseye geçiş sınavı sadece bazı özel okullar için var onun haricinde mahallendeki okula gidiyorsun. Üniversiteye girmek için de bazı birkaç sınav (SAT & ACT) var onları alman gerekiyor (eskiden her okul için zorunluydu ama artık tercihe bağlı). Ama en önemlisi ders dışında yaptığın şeyler örneğin spor alanında başarıların varsa çok önem veriyorlar. Kağıt üstünde tüm sınavlardan yüksek puan alan çocuk ortalama puanlı ama fazla okul dışı aktivite yapan bir çocuğun girdiği yere kabul alamayabiliyor.

Dersler ve sınavlar zor değil ama eğer Türkiye’den geliyorsan alışması zor. Çoğu derste sınav diye diye bir şey yok zaten. Örneğin ABD tarihinde sınav puanını bir proje yaparak alıyorsun. Biyoloji sınavı da bazen proje (deney vs.) bazen bildiğimiz sınav şeklinde oluyor ama sınav şeklinde olduğunda bile kelime listesi (o ünite öğrenilen kelimeleri ve anlamları), verilen notları vs. falan kullanabiliyorsun.
Hocam peki ortaokuldan liseye geçerken sınav oluyor mu

robin

80+ Silver
hiç school shooter ile karşılaştınmı ?

9/11 espirileri yapılıyormu
Yok çok şükür karşılaşmadım ama zaten benim yaşadığım yer bayağı güvenli o yüzden sıkıntı yok.
9/11 esprileri yapılıyor hatta yakın arkadaşlarım ben Müslüman olduğum için benim üzerimden de şaka yapıyor bazen 9/11 hakkında.

Bazı sosyal medya platformlarında paylaşılan partiler gerçek mi? Bir de filmlerde gördüğümüz zorbalardan var mı? Bazılarını yakasından tutup kırmızı dolaplara yapıştıran türden.
O partiler gerçek ama birazcık kovalaman gerekiyor partileri. Yani eğer sosyal birisi değilsen büyük ihtimalle kimse kolundan tutup seni partiye götürmeyecektir.

Zorbalar gerçek ama ben hiç karşılaşmadım (yine dediğim gibi yaşadığın yere bağlı. benim yaşadığım yer liberal ve sosyoekonomik olarak ortalama üstünde)

ryangosling

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
387
İsim
Can Geri
Yok çok şükür karşılaşmadım ama zaten benim yaşadığım yer bayağı güvenli o yüzden sıkıntı yok.
9/11 esprileri yapılıyor hatta yakın arkadaşlarım ben Müslüman olduğum için benim üzerimden de şaka yapıyor bazen 9/11 hakkında.

O partiler gerçek ama birazcık kovalaman gerekiyor partileri. Yani eğer sosyal birisi değilsen büyük ihtimalle kimse kolundan tutup seni partiye götürmeyecektir.

Zorbalar gerçek ama ben hiç karşılaşmadım (yine dediğim gibi yaşadığın yere bağlı. benim yaşadığım yer liberal ve sosyoekonomik olarak ortalama üstünde)
Nasıl gittiniz

robin

80+ Silver
son ses azer bülbül açıyormusun ben olsam net açardım
Yok ama arada bir Deha - Paraları Katla falan açıyorum derste. Bu tarz müzik daha çok seviliyor :D

okul kaç saat sürüyor
sen nasıl amerikadasın
Amerikaya tavsiye ediyor musun gitmeli miyiz ve nasıl gideriz
Her okul değişiyor, bizim Türkiyedeki gibi tek tip sistem yok. Okullar daha bağımsız oldukları için kendileri karar verebiliyor. Bizimki 8’de başlıyor 14:50’ye kadar (ama çarşamba günleri 14:00’te bitiyor)

Amerikaya nasıl geldiğim hakkında detaylı bir paylaşım da yapacağım. Herkesin Amerikayı görmesini tavsiye ederim, iyisi ve kötüsüyle bambaşka bir dünya.

Reindi

80+ Silver
Ben Mesela ortalama aldığım zaman 1.5 milyon falandı 2021 model e200 aldım ve çoğu kişiler için bu arabalar hayalden öteye gidemiyor amerikada arabalar cidden çok ucuz mu? yani şuanda 3-4 milyondan fazla heralde 3.5 milyon desek 69 bin dolar ediyor 69 bin dolara orada ne arabalar alabiliriz mesela? örnek verir misin?

Hamza61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Hamza Efe
Yok ama arada bir Deha - Paraları Katla falan açıyorum derste. Bu tarz müzik daha çok seviliyor :D

Her okul değişiyor, bizim Türkiyedeki gibi tek tip sistem yok. Okullar daha bağımsız oldukları için kendileri karar verebiliyor. Bizimki 8’de başlıyor 14:50’ye kadar (ama çarşamba günleri 14:00’te bitiyor)

Amerikaya nasıl geldiğim hakkında detaylı bir paylaşım da yapacağım. Herkesin Amerikayı görmesini tavsiye ederim, iyisi ve kötüsüyle bambaşka bir dünya.
Liberal sistemin ne kadar mükemmel olduğunu amerika çok net bir şekilde kanıtlıyor. Keşke tr de de liberaller değer görsede bizde biryerlere gelebilsek

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,509
Üyeler
160,854
Son üye
atlas27
Top Bottom