Ya Amerika’da o zorbalık olayları vs. var doğrudur ama ben hiç karşılaşmadım. Evet dolaplar var ama ben yalan olmasın 2-3 kere kullandım sadece çünkü tenefüsler 4 dakika olduğu için zamanın olmuyor.Lise koridorlarinda dolaplar var mi, amerikan futbolu takim kaptani zorba sarışın iri çocuk gerçek mi
Şikago diyince aklıma prison break geldi..Telefon bilgisayar almak falan zor değil valla. Arkadaşımın cebinde parası yok ama iPhone 14’ü, en sağlam bilgisayarı falan var. Zaten burada neredeyse tüm liseliler part-time olarak çalışıyor (ki Türkiyede de yaygınlaşsa güzel olur bence) o yüzden iyi teknolojik aletlere sahipler.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Çete olayları genelde Şikago gibi kalabalık yerlerin arka mahallelerinde oluyor. Benim yaşadığım yer çok nezih, sakin ve kavgasız.
belirli süre için mi amerikada okuyorsunuz tüm liseyi mi okuyorsunuzselamlar, yıllardır forumda aktif değilim. Aklıma esti geleyim dedim, gelmişken belki eğlenceli olur diye Amerika’da lise okumaya dair sorusu olanların sorusunu cevaplayayım istedim. New York, Albany’de bir lisede okuyorum. Gelsin sorular…
Dersler ve sınavlar zor değil ama eğer Türkiye’den geliyorsan alışması zor. Çoğu derste sınav diye diye bir şey yok zaten. Örneğin ABD tarihinde sınav puanını bir proje yaparak alıyorsun. Biyoloji sınavı da bazen proje (deney vs.) bazen bildiğimiz sınav şeklinde oluyor ama sınav şeklinde olduğunda bile kelime listesi (o ünite öğrenilen kelimeleri ve anlamları), verilen notları vs. falan kullanabiliyorsun.Dersler ve sınavlar kolay mı?
Liseye geçiş ve üniversiteye geçiş sınav sistemi nasıl oluyor ?
Hocam peki ortaokuldan liseye geçerken sınav oluyor muDersler ve sınavlar zor değil ama eğer Türkiye’den geliyorsan alışması zor. Çoğu derste sınav diye diye bir şey yok zaten. Örneğin ABD tarihinde sınav puanını bir proje yaparak alıyorsun. Biyoloji sınavı da bazen proje (deney vs.) bazen bildiğimiz sınav şeklinde oluyor ama sınav şeklinde olduğunda bile kelime listesi (o ünite öğrenilen kelimeleri ve anlamları), verilen notları vs. falan kullanabiliyorsun.
Yok çok şükür karşılaşmadım ama zaten benim yaşadığım yer bayağı güvenli o yüzden sıkıntı yok.hiç school shooter ile karşılaştınmı ?
9/11 espirileri yapılıyormu
O partiler gerçek ama birazcık kovalaman gerekiyor partileri. Yani eğer sosyal birisi değilsen büyük ihtimalle kimse kolundan tutup seni partiye götürmeyecektir.Bazı sosyal medya platformlarında paylaşılan partiler gerçek mi? Bir de filmlerde gördüğümüz zorbalardan var mı? Bazılarını yakasından tutup kırmızı dolaplara yapıştıran türden.
Nasıl gittinizYok çok şükür karşılaşmadım ama zaten benim yaşadığım yer bayağı güvenli o yüzden sıkıntı yok.
9/11 esprileri yapılıyor hatta yakın arkadaşlarım ben Müslüman olduğum için benim üzerimden de şaka yapıyor bazen 9/11 hakkında.
O partiler gerçek ama birazcık kovalaman gerekiyor partileri. Yani eğer sosyal birisi değilsen büyük ihtimalle kimse kolundan tutup seni partiye götürmeyecektir.
Zorbalar gerçek ama ben hiç karşılaşmadım (yine dediğim gibi yaşadığın yere bağlı. benim yaşadığım yer liberal ve sosyoekonomik olarak ortalama üstünde)
Yok ama arada bir Deha - Paraları Katla falan açıyorum derste. Bu tarz müzik daha çok seviliyorson ses azer bülbül açıyormusun ben olsam net açardım
Her okul değişiyor, bizim Türkiyedeki gibi tek tip sistem yok. Okullar daha bağımsız oldukları için kendileri karar verebiliyor. Bizimki 8’de başlıyor 14:50’ye kadar (ama çarşamba günleri 14:00’te bitiyor)okul kaç saat sürüyor
sen nasıl amerikadasın
Amerikaya tavsiye ediyor musun gitmeli miyiz ve nasıl gideriz
Liberal sistemin ne kadar mükemmel olduğunu amerika çok net bir şekilde kanıtlıyor. Keşke tr de de liberaller değer görsede bizde biryerlere gelebilsekYok ama arada bir Deha - Paraları Katla falan açıyorum derste. Bu tarz müzik daha çok seviliyor
Her okul değişiyor, bizim Türkiyedeki gibi tek tip sistem yok. Okullar daha bağımsız oldukları için kendileri karar verebiliyor. Bizimki 8’de başlıyor 14:50’ye kadar (ama çarşamba günleri 14:00’te bitiyor)
Amerikaya nasıl geldiğim hakkında detaylı bir paylaşım da yapacağım. Herkesin Amerikayı görmesini tavsiye ederim, iyisi ve kötüsüyle bambaşka bir dünya.