Neler Yeni

Anakartın oyun performansını az da olsa etkilediğini biliyormusunuz?

fyyz34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Feyyaz Yalcin
Türk kanallarda birçok videoya rastladım anakartın giriş seviye veya üst seviye olması performansı etkilemiyor diye bu videoda karşılaştırma yapılmış etkiliyor ama en pahalı olan en üst performansı vaad etmiyor diyor .

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,097
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.karagulle_
Elbette etkileyecektir; komponent kalitesi, soğutma gibi etkenler fark gösterir. Ancak bu fark, verilen fiyata göre fazla olmadığından insanlar direkt performansa etki eden donanımlara yönelir. Bunlar da CPU, RAM, GPU gibi temel donanımlardır.

Videoda RAM hızını doğrudan etkileyen (kısıtlayan) anakartlara yer verilmiş. Bu test, AM4 veya AM5 anakart ve işlemcilerle yapılsaydı çok fazla bir fark olmadığını görebilecektik.

The Semih

80+ Gold
Giriş seviyesi anakart kullanmayın zateni ben pisman oldum, yüksek segmente geçince birsürü destek geldi ve hepside işime yaradı, geçen 2 tane M2 taktım normalde x16 dan 8 e düşüyormuş ama kaliteli aldığım için 2 slot dolsa bile x16 devam ediyor, ondan sonra usb girişi çok fazla ve en önemli şeylerden birisi, wifi desteği olması felan. Eskiden en az önem verdiğim parçaydı artık ekran kartı işlemciden sonra anakart gelir benim için.

Top Bottom