Neler Yeni

Ankara/Konya 5.1 Deprem Oldu!

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,255
İsim
Oğuz Oğuz
Hisseden var mı? Ankaranin yarısı hissetmiş ama ben hissetmedim.

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
Dikmendeyim hissetmedim

Lympha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
634
İsim
Mert Aksu
fay hatlarının ufak ufak gücünü atması iyi bir şey en azından 7 Lik deprem olma olasılığınj azaltıyor

.RBO.

80+ Silver
Muhtemelen hic bina yıkılmamıştır fay hattındaki gücin yavasca atılması iyi birikerek bir anda atsa binalar yıkılır

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
fay hatlarının ufak ufak gücünü atması iyi bir şey en azından 7 Lik deprem olma olasılığınj azaltıyor
Öyle bir şey yok. Hakim değilseniz araştırmadan bu tarz söylemlerde bulunup insanları yanlış yönlendirmeyin. 5 ile 7 arasında yaklaşık fark 20 kat ve daha fazla güç farkı var. Bu tarz büyük depremler için bunlar çok bir önem arz etmiyor.

Bu olay içinde herkesin oturduğu zemin, bina yapısı ve oturduğu kat farklı. Doğal olarak bazıları fark ederken bazıları etmeyecektir.

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,033
İsim
göksel yurtcan
hayır 5.1 depremle 7 deprem riski azalmaz tam tersi öncü olma ihtimali vardır

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
İsmi ismi.
Kimse hissetmedim diyor 4 lük bir depreme yakalanmıştık 2 saniye bile sürmemişti masa çok fena sallanmıştı bu 5.1 lik deprem niye bu kadar hafif olmuş ki?

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,033
İsim
göksel yurtcan
5.1 büyük bir deprem değil ama derinliği az ise hissedilebilir
derinliği az olmasa bile zemin kötüyse hissediliyor hocam ben Şubat depreminde önce 1 ay kadar önce olan 4,5/5 öncü depremlerde gece yataktan kalkıyordum Antakyada
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kimse hissetmedim diyor 4 lük bir depreme yakalanmıştık 2 saniye bile sürmemişti masa çok fena sallanmıştı bu 5.1 lik deprem niye bu kadar hafif olmuş ki?
konyanın kuzey tarafında zemin sağlam hocam

Antakyada bizim binalar yıkılırken dağ tarafında oturan arkadaşım sarsıntıya değil depremin sesine uyanmıştı zemin çok önemli

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
İsmi ismi.
derinliği az olmasa bile zemin kötüyse hissediliyor hocam ben Şubat depreminde önce 1 ay kadar önce olan 4,5/5 öncü depremlerde gece yataktan kalkıyordum Antakyada

konyanın kuzey tarafında zemin sağlam hocam
zaten bu tür depremler hep olacak sorun yaşarız yaşamayız çok önemli değil ancak marmara ve civarında hissedilecek bir depremde batarız... Hem nüfus çok fazla bu yüzden fazla kişi ölür bu hem insani hem devletin gücü olarak kötü bir şey. Ekonomik olarak da büyük sorunlar yaşamış olacağız. Keşke marmarada olacak depremde sadece hak edenler deprem olduğunda banane ölsünler kafasında olanlar falan ölse nüfus azalır ama nitelikli nüfus kalır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,585
Üyeler
164,529
Son üye
tnkey
Top Bottom