Perfectshot06
Moderatör
Dahası
Hisseden var mı? Ankaranin yarısı hissetmiş ama ben hissetmedim.
5.1 büyük bir deprem değil ama derinliği az ise hissedilebilirHisseden var mı? Ankaranin yarısı hissetmiş ama ben hissetmedim.
aynı hissedilmediYenimahalledeyim hissetmedim.
Öyle bir şey yok. Hakim değilseniz araştırmadan bu tarz söylemlerde bulunup insanları yanlış yönlendirmeyin. 5 ile 7 arasında yaklaşık fark 20 kat ve daha fazla güç farkı var. Bu tarz büyük depremler için bunlar çok bir önem arz etmiyor.fay hatlarının ufak ufak gücünü atması iyi bir şey en azından 7 Lik deprem olma olasılığınj azaltıyor
hayır 5.1 depremle 7 deprem riski azalmaz tam tersi öncü olma ihtimali vardırfay hatlarının ufak ufak gücünü atması iyi bir şey en azından 7 Lik deprem olma olasılığınj azaltıyor
derinliği az olmasa bile zemin kötüyse hissediliyor hocam ben Şubat depreminde önce 1 ay kadar önce olan 4,5/5 öncü depremlerde gece yataktan kalkıyordum Antakyada5.1 büyük bir deprem değil ama derinliği az ise hissedilebilir
konyanın kuzey tarafında zemin sağlam hocamKimse hissetmedim diyor 4 lük bir depreme yakalanmıştık 2 saniye bile sürmemişti masa çok fena sallanmıştı bu 5.1 lik deprem niye bu kadar hafif olmuş ki?
Antakyada bizim binalar yıkılırken dağ tarafında oturan arkadaşım sarsıntıya değil depremin sesine uyanmıştı zemin çok önemliKimse hissetmedim diyor 4 lük bir depreme yakalanmıştık 2 saniye bile sürmemişti masa çok fena sallanmıştı bu 5.1 lik deprem niye bu kadar hafif olmuş ki?
zaten bu tür depremler hep olacak sorun yaşarız yaşamayız çok önemli değil ancak marmara ve civarında hissedilecek bir depremde batarız... Hem nüfus çok fazla bu yüzden fazla kişi ölür bu hem insani hem devletin gücü olarak kötü bir şey. Ekonomik olarak da büyük sorunlar yaşamış olacağız. Keşke marmarada olacak depremde sadece hak edenler deprem olduğunda banane ölsünler kafasında olanlar falan ölse nüfus azalır ama nitelikli nüfus kalır.derinliği az olmasa bile zemin kötüyse hissediliyor hocam ben Şubat depreminde önce 1 ay kadar önce olan 4,5/5 öncü depremlerde gece yataktan kalkıyordum Antakyada
Mesaj otomatik birleştirildi:
konyanın kuzey tarafında zemin sağlam hocam
Öncü diye bir şey yok hocam (yani ben öyle biliyorum)hayır 5.1 depremle 7 deprem riski azalmaz tam tersi öncü olma ihtimali vardır