Fabrizio Romano
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 5
Tek bildiğim namaz cenaze namazı
Kardeşim Türk oldum diye bir şey olur mu sence müslüman olmak irade ile olan bir şey , şu an Türkçülük oynayan birçok kişi var mesela aslen ermeniBen de olur diyorum ama sadece sözü buraya yazdığım için herkes beni kınıyor.
Üstad açıklayıcı cevap için teşekkür ediyorum.Kardeşim Türk oldum diye bir şey olur mu sence müslüman olmak irade ile olan bir şey , şu an Türkçülük oynayan birçok kişi var mesela aslen ermeni
Ya da Kürtçülük oynayan birçok ermeni asıllı var
Bunun yanında Türk , Kürt , İngiliz, ermeni vs ırkın tek manası şu ki genetik benzerlik , yaşadığı yer, dünyaya gelmeye vesile olan kişiler vs gibi şeyleri ifade eder ırk denilen şey,
bir üstünlük ya da alçaklık sebebi olamaz ,
Yani dünyada ki en esassız dava sahiplerinden sayılır ırkçılar , hiçbir esası yok benim annemin genleri çok kaliteliydi onun için ben de çok kaliteliyim gibi bir mantıksız fikir silsilesi
Üstünlük ilim ile olur ahlak ile olur insanlığa fayda ile olur
Bunun yanında da tarihte ve özellikle Avrupa’da özellikle Türk-müslüman aynı şey demektir
Evet yani dini bir hüküm değil İsmet özelin dediğiÜstad açıklayıcı cevap için teşekkür ediyorum.
Senin dediğinde şuna ulaştım eğer yorumuma katiliyorsan ya da öyle düşünmüyorsan yorumunu bekliyorum.
Yani en son dediğin üzere "özellikle Avrupa da Türk-Müslüman aynı şeydir" sanırsam İsmet Özel buradan yola çıkarak Namaz kılmayan Türk değildir demiş dolayısıyla bir insan namaz kiliyorsa Müslüman dır ve Avrupa da Müslüman demek Türk demektir.
Günahkar mı oluyor Güldürmeyin lütfen. Namaz dinin direğidir. Kılmayan Müslüman olmaz.
Mal la buKardeş Atatürk milliyetçiliği falan filan 6 ok yani anlarsın ya.
Kırıldım başka bir şey demiyorum. Sizin gibi cumhuriyet gençlerine yakışmıyor.Mal la bu
Hocam oylar yakınlaşırsa konuyu kitler misin , üzüntü basıyorSadece merak ettiğim için açtım konuyu. Benim çevremde çok fazla Cuma Namazı kılan kimse yok. Bir ben varım. Siz de durumlar nasıl? Bu arada hayırlı cumalar herkese.
Ben kendime yakıştırıyorum sizin gibi Cumhuriyet düşmanlarına hakaret etmeye.Kırıldım başka bir şey demiyorum. Sizin gibi cumhuriyet gençlerine yakışmıyor.
Rezil rüsva bir cümle. Namaz kılmayan Türk olmazmış Hadi len ordanEyvallah yiğit Türk evladı. Sana da hayırlı cumalar olsun.
Üstad İsmet Özel'in de dediği gibi
NAMAZ KILMAYAN TÜRK OLAMAZ"
(Ben kendisinin dediğini aktarıyorum Zaferli arkadaşlar bana sataşmasın rica ediyorum)
(Ayrıca bu biraz sert bir cümle namaz kılmayan Müslüman sanırsam günahkar oluyor)
Hocam "normalleştirdiğiniz" şey islamın 5 şartından birisi.Alıntıyı görüntüle
Namaz kilmamak gunah olduğu için kılmayan kişide o gunahı islediginden dolayi gunahkar oluyor denilebilir. Gunde 5 kere ayni seyi yaptigini düşün. He gunahkar kulaga cok ağır kelime gibi geliyor da normal gunah isleyen kisi