Durum ne olursa olsun ehliyetsiz trafiğe çıkmanın bir bahanesi yok. Sürücü kurslarının motor ve araba konusunda da ne kadar yetersiz olduğunu biliyorum. Motor ehliyetimi hiç motor üstüne binmeden kayıt olup da almıştım. Belki ben şanslıydım ya da hızlı alıştım bilmiyorum ama sınavda çok zorlandığım kesin (zaten dersler farklı sınav farklı motorla oldu onun zorluğunu da çektim). Zaten ilk motoru aldığımda da heykel gibi dikiliyordum motorun üstünde. Ehliyetten sonra ben gittim alıştırma yaptım o sınav güzergahı olsun boş araziler olsun vs. vs. Alıştırma yapılan yere ehliyeti olan biriyle gidip trafiğe kapalı alanda alıştırma yapabilir bu bir seçenek. Sanırım başka bir seçenek yok. Sürücü kurslarının yetersizliği bizim suçumuz değil. Buna kendimiz bu şekilde çözüm üretmek yerine onları bu sistemi düzeltmeye zorlayabiliriz. Zaten ne karar alınırsa bu tarz konularda, sosyal medyanın etkisiyle olmadı mı? Bu konuda da ses çıkartalım.
Kısaca söylemek istediğim sistemin berbat olması sürücü kurslarının herhangi bir ulaşım aracını yeterince öğretmemesi bizim suçumuz olmasa da düzeltecek olan biziz. Bunun yüzünden ehliyetsiz trafiğe açık alanda araç kullanmak haklı bir mazeret olmaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Buna ayrıca cevap vermek istiyorum.
Hayır. Motosiklette ayrıca dikkat etmen gereken komplike şeyler var. Bunlar illa motorun donanımlarıyla yapabilecekleriyle ilgili değil. Bir motorun her şeyini biliyor olabilirsin. Sürmeyi bilmek ayrı, trafik bilmek trafikte sürebilmek ayrıdır. Ehliyetsiz biri en başta zaten ne kadar iyi motosiklet kullanırsa kullansın trafik bilmez. Sürücü kursuna giren de bilmez o ayrı, resmiyette biliyor sayılır en azından.
Ehliyet alma sorumluluğunu alan adam zaten öyle balık gibi trafiğe atlamaz. Özel eğitim alacak bütçesi yoksa benim gibi, onlarca eğitim videosu izler, trafiğin fazla yoğun olmadığı alanlarda alıştırma yapar. Elinden geldiğince trafik öğrenmeye çalışır. Yaklaşık 5000 km tecrübem var daha çok yeniyim bu işte. Şu kadarcık serüvende bile kaç tane kaza atlatmışımdır. O aradan geçmedim diye. O otobüsü sağda dururken görüp solundan atlamadım diye. Trafik sıkışık filtreleme yaparken 4 bir yana aynı anda baktım diye vs. vs. Bunları daha o kadar çok uzatabilirim ki.
Yanlış anlama benimde bazen kanım kaynıyor o aradan hızlı geçiyorum çok nadirde olsa 1-2 kere makas attım, birinde hızlı filtreleme yaparken bir arabanın ani hareketiyle neredeyse geçiriyordum mesela son anda kontra verebildim atlattım. Gibi gibi...
Motosiklet sürmek komplike bir şey ve fazla deneyim ister. Tecrübe ister. Trafikte gördüğüm kadarıyla söylüyorum. Herkes de motosiklet kullanmamalı cidden.
Evet ehliyet kursuna girmeden motosiklet kullanılmaz fakat sadece ehliyet kursuna girerek de motosiklet kullanılmaz.
motor ehliyetim var daha önce hiç motorum olmadı. halen de yok hayatımda ilk defa sürücü kursunda motora bindim.
ehliyet aldıktan sonra hem türkiyede hem avrupada onlarca defa motor kiraladım ve hatta hep artçım da vardı. hiç bir sorun yaşamadım. sürücü kursu sana temel beceriyi öğretir ama trafik algısını sen kendin deneyimle geliştirirsin. ben hali hazırda aktif olarak araba kullanıyorum trafiği okumak zor olmuyor o yüzden
Sizin dediğiniz şey benim dediğimden bambaşka bir şey yukardada belirttim kurs size motoru ayakta tutmayı öğretir ben ayakta tutmayı bilenler için konuştum
Belki 15 bine yakın km motorsiklet 40 bine yakın da trafik tecrübem var arkadaş haklı motor sürmekte bir şey yok motor çok basit bir ulaşım aracı motor kullanırken dikkat edilmesi gereken trafikteki araçları okuyabilmek nerde ne yapabileceklerini aşağı yukarı kestirebilmekte ehliyeti herkes alır sürücü kursu sana trafiği göstermiyor genellikle eksik kalıyor yani araç sürmeyi bile adam akıllı öğretmiyor bence yine arkadaşın dediği gibi ehliyetli biri ile trafiğe kapalı alanda motosiklet hakimiyetinizi geliştirin daha sonra az trafiği olan yerlerden başlayarak git gide açılın direk kalabalığa girerseniz hem siz telaş yaparsınız hem güvende hissetmezsiniz hemde trafiği tanımadığınız için kaza riski artar ben kendimden örnek veriyim 15 yaşımda ilk motorunu aldım yuki gusto 50cc bu motor ile öncelikle kendi mahallemde kullandım daha sonra Saruhanlı gibi biryerde kullandım orası da çok büyük biryer değil daha sonra sonra merkezi yerlere açılmaya başladım inanın istediğiniz kadar profesyonel olun trafiği tanımadıktan sonra işiniz çok zor ben çok ufak yaşta kullanmaya başladım 12 yaşlarımda falandım muhtemelen dikkat edin dikkatli sürün trafiği tam olarak anlamadan kullanmayın birde çok sinirlenmemeye çalışın sinir olmamak mümkün değil biliyorum ama videolarda görüp milletin aynasını vs kırmaya çalışmayın ters birine gelirseniz canınıza mal olur
Ben bu denilenin zıttı bir şey söylemedim zaten eleştirdiğim nokta ehliyete ve kurslara bu kadar fazla anlam yüklenmesi yorumlarımızı yan yana koyup okursanız sizde benle aynı durumdan şikayetçi olduğunuzu anlarsınız
hocam bir sürücü kursu sahibi olarak özellikle motorda biz ehliyeti verirken direksiyon dersi veremiyoruz
gelen kişinin motor sürmeyi bilmesi lazım verememe nedenimizde adam hiç bilmiyorsa arkasına hoca binip nasıl gidecek dengeyi nasıl sağlayacak bunlar kısa sürede öğrenilen şeyler değil
motor için ehliyet alıcak olan kişilerin önceden motor sürmeyi bilmesi gerekiyor malesef
Hayır veremiyorsunuz değil hocam motorunuzun düşmesine kıyamıyorsunuz esasen bi eleman kurs ücretini yatırdıysa MEB’in verdiği minimum ders saatinden öğretmek zorundasınız o motoru perte bile çıkarsa bir şey demeye hakkınız yok
Sebebi motorlarına zarar gelmesinden korkuyorlar halbuki siz kurs ücretini ödedikten sonra motoru perte bile çıkarsanız sorun yok
Herkese cevap verdim lakin beni yanlış anlamış çoğu kişi ben trafik bilgisine veya hakimiyetine laf ettim gibi anlamış bende zaten trafik algısının farklı bir şey olduğunun farkındayım sitemim şuna,
X kişiyi yayaya çarptı ehliyetsiz sürücü ağır yaralanırken yaya hayatını kaybetti, tarzı bi haberde
Adam yapıştırıyor ehliyetsizmiş kadına mal oldu keşke kendi öleydi.
Bende şunu soruyorum o arkadaşların araçlarını kim kullanıyor? Araçlarınızı kim kullanıyor siz mi yoksa bir kartvizit boyutunda plastik parçası mı? Siz hiç kaza atlatmıyormusunuz bu cani yorumlarınızın veya vurdumduymazlığınızın sebebi nedir?
Kaza herkesin başına gelebilir bunu ehliyete bağlayanlaradır lafım
Katılıyorum zaten bende ilk motorsiklet deneyimimden önce açığ barkın bayoğlununizledim indim ve sürmeye başladım yani
Sizin dediğiniz şey benim dediğimden bambaşka bir şey yukardada belirttim kurs size motoru ayakta tutmayı öğretir ben ayakta tutmayı bilenler için konuştum
Ben bu denilenin zıttı bir şey söylemedim zaten eleştirdiğim nokta ehliyete ve kurslara bu kadar fazla anlam yüklenmesi yorumlarımızı yan yana koyup okursanız sizde benle aynı durumdan şikayetçi olduğunuzu anlarsınız
Genel konuşuyorum benim sitemim ehliyete anlam yükleyenlere
Hayır veremiyorsunuz değil hocam motorunuzun düşmesine kıyamıyorsunuz esasen bi eleman kurs ücretini yatırdıysa MEB’in verdiği minimum ders saatinden öğretmek zorundasınız o motoru perte bile çıkarsa bir şey demeye hakkınız yok
Sebebi motorlarına zarar gelmesinden korkuyorlar halbuki siz kurs ücretini ödedikten sonra motoru perte bile çıkarsanız sorun yok
Herkese cevap verdim lakin beni yanlış anlamış çoğu kişi ben trafik bilgisine veya hakimiyetine laf ettim gibi anlamış bende zaten trafik algısının farklı bir şey olduğunun farkındayım sitemim şuna,
X kişiyi yayaya çarptı ehliyetsiz sürücü ağır yaralanırken yaya hayatını kaybetti, tarzı bi haberde
Bende şunu soruyorum o arkadaşların araçlarını kim kullanıyor? Araçlarınızı kim kullanıyor siz mi yoksa bir kartvizit boyutunda plastik parçası mı? Siz hiç kaza atlatmıyormusunuz bu cani yorumlarınızın veya vurdumduymazlığınızın sebebi nedir?
Yo ben sizin söylediklerinize katılıyorum sadece konuyu merak edip yorumları okuyacak arkadaşlar faydalansın tecrübelerimi anlatayım diye iç döktüm diyim
hocam kendi düşüncemi diyim millet bahçesi gibi boş bir yerde ileri geri gide gide motor veya araba öğrenilir bence. sonuçta kimseyi tehlikeye atmıyorsun ve sürücü kursu kısıtlı zamanda sana istese de iyi öğretemiyor. ben araba ve motoru öyle öğrendim trafiğe çıkmadan park gibi yerlerde öğrendim kimseyi de tehlikeye atmadım. Yani benim düşüncem bu başkası nasıl karşılar bilmiyorum
Yo ben sizin söylediklerinize katılıyorum sadece konuyu merak edip yorumları okuyacak arkadaşlar faydalansın tecrübelerimi anlatayım diye iç döktüm diyim
hocam kendi düşüncemi diyim millet bahçesi gibi boş bir yerde ileri geri gide gide motor veya araba öğrenilir bence. sonuçta kimseyi tehlikeye atmıyorsun ve sürücü kursu kısıtlı zamanda sana istese de iyi öğretemiyor. ben araba ve motoru öyle öğrendim trafiğe çıkmadan park gibi yerlerde öğrendim kimseyi de tehlikeye atmadım. Yani benim düşüncem bu başkası nasıl karşılar bilmiyorum
Olması gereken aslında bu zaten. Sürücü kursu 8 derste neyi öğretecek ki en fazla zaten?
Ben araba kullanmayı biliyordum B ehliyet alırken ama a2 ehliyet alırken sadece 1000 km 50cc scooter tecrübem vardı hiç vitesli 150 kilo motor kullanmamıştım. Sürücü kursundada öğrenmedim zaten kendi motorumu aldım ehliyet aldıktan 2 gün sonra onunla full alıştırma yaptım rodaj boyunca. Sonrasında trafiğe açıldım
Katılıyorum zaten bende ilk motorsiklet deneyimimden önce açığ barkın bayoğlununizledim indim ve sürmeye başladım yani
Genel konuşuyorum benim sitemim ehliyete anlam yükleyenlere
Hocam malımız ile alakasız adam daha üstünde durmayı bilmiyor ve yönetmelikte arkasında hoca olmadan eğitime çıkamıyor allah korusun adamla beraber düştü ehliyeti alan genç olabilir ama genel olarak hocalar yaşı olan insanlar adamın bir yeri kırılsa etse ne yapıcaz
Hem biraz saksıya çalıştırsın sürücü kursları motorla kaza yaptığında malın fiyatını önemseseydi araba ehliyetini hiç vermezdi
Hocam malımız ile alakasız adam daha üstünde durmayı bilmiyor ve yönetmelikte arkasında hoca olmadan eğitime çıkamıyor allah korusun adamla beraber düştü ehliyeti alan genç olabilir ama genel olarak hocalar yaşı olan insanlar adamın bir yeri kırılsa etse ne yapıcaz
Hem biraz saksıya çalıştırsın sürücü kursları motorla kaza yaptığında malın fiyatını önemseseydi araba ehliyetini hiç vermezdi