Neler Yeni

İnceleme ASUS firması ile yaşadığım sorunlar!

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Evet yine toplanmış, 15 yaşında top seviye donanım bilgili insanlar. TR forumlarına konu açtığımda neden sorunu bir kişi yaşıyormuş gibi düşünüyorsunuz? Söyleyim, işiniz olmadığı için araştırmıyorsunuz ve geri kalıyorsunuz. 15 Yıldır bilgisayar topluyorum, sizin yaşınız kadar ben bu işi yaptım gelip burada kime ne anlatıyorsunuz ya :) TR forumları beni gerçekten yoruyor.

Sanalda sistem önererek, yazı okuyarak bazı şeyler öğrenilmiyor. TUF serisinin eski kalitesini bilmeyenler gelip burada TUF'a tapıyor, neyse buraya daha yazmayacağım gerçekten yoruyor bu forum insanı.

ZlpFilee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
ZlpFilee
Asus rog pugio 2 ve Asus rog Rx570 kullanıyorum. Hiç bir sorunla karşılaşmadım ve gayet iyiler. Armory Crate uygulaması arada kötü oluyor ama halledemediğim bir şey olmadı. Sen sorun yaşadın diye herkes de yaşayacak diye bir kural yok knk.

GazzeliAtalay

80+ Bronze
Bu arada asusun kendine ait programları leşşş aksini kimse idda edemez. Canavar gibi sistemim çökmüştü bu sebepten. Temiz kurulum ile kurtardım pc’yi

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
835
İsim
Adem
Evet yine toplanmış, 15 yaşında top seviye donanım bilgili insanlar. TR forumlarına konu açtığımda neden sorunu bir kişi yaşıyormuş gibi düşünüyorsunuz? Söyleyim, işiniz olmadığı için araştırmıyorsunuz ve geri kalıyorsunuz. 15 Yıldır bilgisayar topluyorum, sizin yaşınız kadar ben bu işi yaptım gelip burada kime ne anlatıyorsunuz ya :) TR forumları beni gerçekten yoruyor.

Sanalda sistem önererek, yazı okuyarak bazı şeyler öğrenilmiyor. TUF serisinin eski kalitesini bilmeyenler gelip burada TUF'a tapıyor, neyse buraya daha yazmayacağım gerçekten yoruyor bu forum insanı.
Kendi seviyendeki forumlarda takıl o zaman dostum. Burada kimse senin yolunu gözlemiyor. Suriye forumları falan iyi gelir sana.

OnurCiftci26

80+ Bronze
Konu başlığını gördünüz, ne alaka dediniz merak ettiniz şimdi detaylarına inelim.

Bazı insanlar, bazı markalara hayranlık duyar setini yapayım, bunun ürünün alayım gibi ben de onlardan biri yok Asus, MSI, Gigabyte benim için top seviyedeki markalardır. Koskoca Asus'u ben burada eleştirerek bitiremem tabii ki ama yaşadığım deneyimleri aktarırsam en azından insanların akıllarında biraz daha fikir edindirebilirim. Şu an kullandığım sistem de anakart, GPU ve kulaklığım Asus ama gel gelelim bir sorun ne kadar memnunum?

Ürün Yazılımı
  • Armoury Crate adı verilen Asus'un tüm ürünlerini yönetmeniz için bir program var sanırım. Sanırım dememin nedeni Asus iddaa ediyor ben çalışabilen bir program çok göremedim. Program açılışta kitlenir, çöker, donanımları görmez, Windows dili uygun olmadığı için açılmaz hayatımda gördüğüm en kötü yazılım olabilir. Ha bir de şunu unuttum 50 tane arkaya servis koyar sistemi bir güzel emer, sonra programı kaldırsan da bazı hizmetler kalkmaz. Sistem geri yükleme ile anca kaldırabilirsiniz.
  • Yaklaşık 3 yıllık bir Asus Rog Delta kulaklığım var ilk başta düzgündü sonra bir firmware çıkarttılar 2 yıldır mikrofon sorunu var ve çözmek için hiçbir şey yapmıyorlar. Forumlarında kullanıcıları ***** yerine koyuyor bildiğin, onu doğru yaptınız mı, bunu doğru yaptınız mı diyen mod.'ler var. Kardeşim eski Firmware'de sorun yok ama ses kısık güncellediğin zaman mikrofonun çalışması için kulaklığı çıkart/tak yapman gerekiyor bu kadar aptallık olamaz. Her seferinde bizim ekimiz de sorun yok diyorlar, aynen sorun yok. 2 yıldır bir firmware yazamıyor software ekibiniz.
Ürün Kalitesi
  • Firma top seviye de olsa da bazı serilerini git gide öldürüp, ürün kalitelerini oldukça düşürmüştür. Özellikle TUF denen seri. Strix serisinin ucuz haliydi şu an geldiği nokta için bir şey yazmak istemiyorum...
  • Kulaklığın durumuna gelelim, hayatımda ilk defa kullandığım bir kulaklığın üst kısmının kavladığını gördüm, 3 yıl süre içerisinde 1 yıl kutusunda kalması ve çoğu zaman mikrofon olarak kullandığım bir üründe bunların olması... Ürün çalıştığı zaman gerçekten top seviye ama çalışırsa, bana ayar yaptırırsa yazılımı...
Destek
  • Kulaklık ile destek alabilir miyim diye, TR tarafını aradım yardımcı olamadılar çünkü resmi olarak kulaklık desteği yok sadece firmware sürümünün linkini mail olarak iletebildiler. TR tarafından destek alamayınca global kısma bir mail attım (09.07.22), 48 saat içinde (iş günü) döneceğiz dediler bugün (13.07.22) hala bir dönüş yok. Global kısımda da hizmet yok...
  • Asus destekten cevap yok, bari foruma kayıt olayım sorunumu yazayım belki modlar bir şeyi çözer diye, 14 saat oldu foruma onayım gelecekte konu açacağımda...
Kendi gözlemlerim bu şekildeydi, bazı firmaların işte setim olsun, PSU'da çıkartayım, kasa da çıkartayım insanlar set yapsın markamdan diye düşünürken, Asus bence birçok yerden genel ürün memnuniyeti tarafında insanlara sorun yaşatmıştır. Şu saatten sonra Asus ürünü alırken 5 kere kendimi sorgularım ve olabildiğince yöneleceğim bir marka olmayacaktır.
Şu ana kadar kullandığım hiçbir Asus markalı üründe sıkıntı yaşamadım. Teknoloji biraz şans işi sana kötü olanı denk gelebilir ama bunu genele yayamazsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Tolga Ulusoy
almadan önce kullanıcı yorumlarını oku yazılımını araştır nedir ne değildir , global firmalar bunlar ürün çıkartmadan önce bir sürü teste sokup öyle piyasaya sürerler ürünü

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,188
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Genellikle Asus kullananlar memnun diye biliyorum.
Garip rehber olmuş

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

Hocam tamam madem o kadar bilgilisiniz o zaman neden konu açtınız anlamadım, herkesin ASUS kötü yazmasını mı beklediniz? Doğal olarak herkes fikrini belirtti burada konu açmanızdaki amaç neydi?

Gladius

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
SSS
Sırf kendi ürünlerinde sorun yaşadın diye markaya kötülemek mi :) Ekran kartı, anakart, monitör, modem hepsi Asus, severek kullanıyorum. Alacak arkadaşlara da kesinlikle tavsiye ediyorum.

José Mourinho

80+ Silver
Nerdeyse 6-7 senelik Asus telefon var evde en son 2 ay önce tahtalı köyü boyladı. (6 ay öncesinde Wİ-Fİ çalışmıyordu)
Gladius arkadaşın demesi gibi siz sorun yaşadınız diye markayı kötülemek olmaz.
He bide konu açmak demek A kişisinin farklı görüş belirtmeşidir B kişisinin başka görüş belirtmesi demektir.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Bilginiz yoksa, konuyu da okumadıysanız fikir belirtmeyiniz.
Bu forumda kim Asus top ürün kullanacak ki? Ürünü kullanmayan bile ürünü kullanıyormuşcasına övüyor. :D
Rog Delta ergonomi sıfır 2 saat aralıksız takınca kulaklarım felç
TUF H7 bunda direkt ergonominin "E" harfi yok.
DSL-N16 çekim gücü desen yok. Keenetic geçtim dünya varmış. Hatta TürkTelekom siyah modemler bile daha iyi.

Armoury Crate: Her hafta sürekli gelen güncellemeler ama bir işe yaramayan güncellemeler.

Olur mu Asusu öveceksin hep çünkü o kadar para bayıldın. İster istemez aynı paradaki daha iyi olsa da öveceksin. :D

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hocam tamam madem o kadar bilgilisiniz o zaman neden konu açtınız anlamadım, herkesin ASUS kötü yazmasını mı beklediniz? Doğal olarak herkes fikrini belirtti burada konu açmanızdaki amaç neydi?
Ben kimsenin Asus'u kötülemesini beklemedim ama gelenlerinde "wöwöwöw" şeklinde Türkçe anlaşılabilir olmayan laflarını duymak içinde bu konuyu açmadım. İnsanların sadece bir fikir edinebilmesiydi ama bu toplum bundan çok uzak. Yorum yazanların çoğunun konuyu okuyup, anlayabildiğini bile düşünmüyorum, o yüzden konunun kilitlenmesini istedim.

Burada çok bilgili arkadaşlar global forumlara girerlerse ne kadar sorun yaşayan insanların olduğunu görürler ama dil yoktur normal anlamamaları.

Top Bottom