Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Asus TUF Gaming A15 - RTX 4050 Ryzen 7 7735HS 8 GB RAM - 21.099 TL

ZaneYugi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
611
İsim
Uğur Ak
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı, Sıcak fırsatlar, Oyunlar, Monitör
Değil tabii ki de. En yüksek modda.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yapmadım henüz ancak karşılaştırdığım acer i7 11800h rtx3060 cihazında da tek 8gb ram var. bu cihaz 5 para etmez. aynı fiyata aldığım acer daha iyi.
Dostum şöyle bir şey olabilir. Dual channel da tam performans veriyor olabilir. Tek kanal ram de bazı bilgisayarlar cidden %30dan fazla performans düşüşü oluyor. İkisinin işlemcisi farklı. AMD RAM den aşırı etkilenen bir işlemci (kaldı ki bu çok daha yeni bir işlemci, belki de bu daha çok etkileniyor ve tek kanalda tam performans verdiremiyor?) Diyeceksin o zaman niye böyle yapmışlar.... E ucuz ya zaten. Sorun değil ki. Hangi kişi tek kanal kullanır ki pc yi. 16gb ram bile ucu ucuna yetmeye başladı. İntel de öyle bir durum çok yok. Dual ram ile dene bir de o zaman gör. İntel cihazda tek 8gb ram olmasıyla , AMD'de tek kanal etkisi aynı değil.

Sizin cihaz elimde olsa eminim 140watt bir şekilde görüyorsa drop görmeden max performans verecek kombinasyon ayar vs yapabilirim. Ayrıca SSD nasıl acaba? Ben o cihazı aldıysam SSD kc3000 koyardım. 16x2 de ram takardım ya da2x8 dual ram alırdım. Bunlardan sonra temiz format. Mux switch vs açık halde o zaman denemek lazım.

Ayrıca içindeki ram performansı kötü bir ram de olabilir (marka ve mhz veya CL değeri değil her şey) . LEnovo 3070 serisinde (Türkiye'ye ilk geldiğinde) de laptoplara düşük kalite ram koymuşlardı (sayfalarca forum yazısı var). Sonra Ramleri değiştirenlerde %30-40 fark olmuştu performans olarak.

Bu arada elimde 4800h 3050ti laptop var. Yaptığım update, düzenleme ayar vs ile Timespyde 4800h ve 3050ti olarak en yüksek performans bende (rekor bende yani). Oyunlarda 96.6watt bile çektiğini görüyorum ekran kartının. İlk geldiğinde böyle değildi ama.

Son düzenleme:

crimeboss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
omer omer
Dostum şöyle bir şey olabilir. Dual channel da tam performans veriyor olabilir. Tek kanal ram de bazı bilgisayarlar cidden %30dan fazla performans düşüşü oluyor. İkisinin işlemcisi farklı. AMD RAM den aşırı etkilenen bir işlemci (kaldı ki bu çok daha yeni bir işlemci, belki de bu daha çok etkileniyor ve tek kanalda tam performans verdiremiyor?) Diyeceksin o zaman niye böyle yapmışlar.... E ucuz ya zaten. Sorun değil ki. Hangi kişi tek kanal kullanır ki pc yi. 16gb ram bile ucu ucuna yetmeye başladı. İntel de öyle bir durum çok yok. Dual ram ile dene bir de o zaman gör. İntel cihazda tek 8gb ram olmasıyla , AMD'de tek kanal etkisi aynı değil.

Sizin cihaz elimde olsa eminim 140watt bir şekilde görüyorsa drop görmeden max performans verecek kombinasyon ayar vs yapabilirim. Ayrıca SSD nasıl acaba? Ben o cihazı aldıysam SSD kc3000 koyardım. 16x2 de ram takardım ya da2x8 dual ram alırdım. Bunlardan sonra temiz format. Mux switch vs açık halde o zaman denemek lazım.

Ayrıca içindeki ram performansı kötü bir ram de olabilir (marka ve mhz veya CL değeri değil her şey) . LEnovo 3070 serisinde (Türkiye'ye ilk geldiğinde) de laptoplara düşük kalite ram koymuşlardı (sayfalarca forum yazısı var). Sonra Ramleri değiştirenlerde %30-40 fark olmuştu performans olarak.
Güzel yazın için teşekkür ederim. DDR5 belleklerde cift kanal olması performansı çok etikelemediği söyleniyor DDR4 e göre.
Konudan ayrı bir sorum olacaktı. Masaüstünde takılırken nvidia gpu sunu kullanıyor. Ben amd gpusunu kullanmak istiyorum intelde olduğu gibi ama yapamadım yardımcı olur musun?

ZaneYugi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
611
İsim
Uğur Ak
İlgilendiği Kategoriler
Güzel yazın için teşekkür ederim. DDR5 belleklerde cift kanal olması performansı çok etikelemediği söyleniyor DDR4 e göre.
Konudan ayrı bir sorum olacaktı. Masaüstünde takılırken nvidia gpu sunu kullanıyor. Ben amd gpusunu kullanmak istiyorum intelde olduğu gibi ama yapamadım yardımcı olur musun?
Söylenti olabilir ama bu işlemci yeni çıktı açıkçası ben olasılık söylüyorum tabi olabilir ama dual channel kesinlikle denemek lazım. İçindeki SSD bile throttle oluyor mu acaba oyun esnasında vs ona da bakmak lazım. Drop nedeni düşük ihtimal de olsa o da olabilir ama bence %90 ramden kaynaklı gibi. En garanti yol 2x8 ram ve ileride güzel bir 2 ssd :) Ben kc3000 ve 2x16 ddr4 Crucial ram ile kullanıyorum laptobu. İçindeki kendi 16gb tek modül rami de arkadaşıma verdim.

Eğer Mux switch açıksa diğer onboard ekran kartı pasif oluyor (benim pc de yok keşke olsaydı Mux ). Bende armory crate de ayar Performans modunda kullanıyorum. (Sen de mux kapatıp performans moduna alabilirsin) Oyun açınca Turbo moda alıyorum (Sende oyundayken mux açabilirsin). Şimdi youtube videsu açtım denemek için. Görev yöneticisine girince GPU amd olan kullanıyor bende mesela.

InfluxAlp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Akın Alp
140w mı bu ürün şimdi ? Almamı önerir misiniz ?
140w ekran kartı tam performans oluyor bazı markalar aynı rtx 4050 ye 65 watt örneğin güç veriyorlar rtx 4050 den daha düşük modeller 65 wattlı rtx 4050 nin performansını geçiyor 140 watt olması çok iyi

crimeboss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
omer omer
Söylenti olabilir ama bu işlemci yeni çıktı açıkçası ben olasılık söylüyorum tabi olabilir ama dual channel kesinlikle denemek lazım. İçindeki SSD bile throttle oluyor mu acaba oyun esnasında vs ona da bakmak lazım. Drop nedeni düşük ihtimal de olsa o da olabilir ama bence %90 ramden kaynaklı gibi. En garanti yol 2x8 ram ve ileride güzel bir 2 ssd :) Ben kc3000 ve 2x16 ddr4 Crucial ram ile kullanıyorum laptobu. İçindeki kendi 16gb tek modül rami de arkadaşıma verdim.

Eğer Mux switch açıksa diğer onboard ekran kartı pasif oluyor (benim pc de yok keşke olsaydı Mux ). Bende armory crate de ayar Performans modunda kullanıyorum. (Sen de mux kapatıp performans moduna alabilirsin) Oyun açınca Turbo moda alıyorum (Sende oyundayken mux açabilirsin). Şimdi youtube videsu açtım denemek için. Görev yöneticisine girince GPU amd olan kullanıyor bende mesela.
Evet GPU modunu Ultimate aldığım için hep nvidia ekran kartını kullanıyormuş. Standart moda alınca düzeldi.

ZaneYugi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
611
İsim
Uğur Ak
İlgilendiği Kategoriler
Evet GPU modunu Ultimate aldığım için hep nvidia ekran kartını kullanıyormuş. Standart moda alınca düzeldi.
Sürekli bir modda kullanma :) Oyun açtığın anda bakabilirsin diğer seçeneklere. Bende silent, windows, performans ve Turbo var (elle var bir de). Mux yok.

Oyun dışı genel kullanımda Performans, bataryada Sessiz. Oyunda Turbo modda kullanıyorum.

Rasion

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Engin Cıvan
İlgilendiği Kategoriler
Mobil Bilgisayarlar
Değil tabii ki de. En yüksek modda.

Yapmadım henüz ancak karşılaştırdığım acer i7 11800h rtx3060 cihazında da tek 8gb ram var. bu cihaz 5 para etmez. aynı fiyata aldığım acer daha iyi.
Mux aç öyle dene bir de.

ANDUIN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Kadir Yıldız
Bunu kullanan oldu mu arkadaşlar.
Armoury Crate yerine.

Konusu da varmış forumda.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Süleyman Toy

Hocam bu ssd'yi almayı düşünüyorum, tavsiye eder misiniz, yoksa kingston 'un kc3000 modeli var onu mu almalıyım, kc3000 oyunlarda fps artışı sağlar mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hakan Uslu
Hocam bu mesajında son paragrafta bahsettiğin ayarlar nedir? Ben de konu başlığındaki bilgisayarı satın aldım. Deneyimlemek istiyorum.
Bu arada elimde 4800h 3050ti laptop var. Yaptığım update, düzenleme ayar vs ile Timespyde 4800h ve 3050ti olarak en yüksek performans bende (rekor bende yani). Oyunlarda 96.6watt bile çektiğini görüyorum ekran kartının. İlk geldiğinde böyle değildi ama.

ZaneYugi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
611
İsim
Uğur Ak
İlgilendiği Kategoriler

Hocam bu ssd'yi almayı düşünüyorum, tavsiye eder misiniz, yoksa kingston 'un kc3000 modeli var onu mu almalıyım, kc3000 oyunlarda fps artışı sağlar mı?
Bunda DRAM yok. Ben M2 ssd alacaksam ve Windows kurup oyunları da ona yükleyeceksem DRAM'siz bir M2SSD almazdım seçeneğim varsa. KC3000 harika bir ssd dir. Regenade modeli de birebir aynı sadece +300 hız farkı daha iyiydi sanırım. KC3000 4,5 ay oldu kullanıyorum memnunum bir sıkıntısını görmedim ama önceki m2 ssd de laptoptaki DRAM'liydi. Oyunların açılma süresi dışında çok fark olmaz da. Eğer m2 ssd ısınıp throttle oluyorsa o sorun. KC3000 de ısınma kaynaklı throttle ben görmedim. (Ek not KC3000 çok sattığı için çakmaları etrafta dolaşıyor dikkatli olmak lazım)

Hocam bu mesajında son paragrafta bahsettiğin ayarlar nedir? Ben de konu başlığındaki bilgisayarı satın aldım. Deneyimlemek istiyorum.
Aslında yukarıda bahsettiğim şeylerin özeti.
* Ram takviyesi yaptım 16 tek kanaldı, arkadaşa verdim onu 2x16 Crucial 3200MHz almıştım direk uyum sorunu vs de yaşamamak için.
* SSD içindeki fena değildi DRAM'liydi yazma okuması iyiydi ama KC3000 aldım ana windows olarak ve oyunları buna yükledim diğeri 2.m2 oldu.
* Laptop altına soğutucu aldım. Turbo modda kullanırken 2,3 derece bile azaltsa kar oluyor.

Normal elinizdeki pc ye yapabileceğiniz ayarlar ise. Turbo mod var bende ama sizde Ultimate varmış sanırım. Onu açıp sonra. MUX da açın. bu şekilde deneyin.

Ama dual kanal ram değilse, ssd ısınıp performans kaybettiriyorsa (ya da "ram kalitesiz bir modelse, seriyse" markadan bağımsız çip dizaynı ile ilgili detay bir nokta vardı video görürsem paylaşırım o durum) Bunlar ister istemez tam performansı almanızı engeller.

Ben Turbo mod da oynuyorum. MSI afterbunerdan da hafif overlock ediyorum ekran kartını (core clock: +150, mem clock:+250) :) max 82 vs görüyor. 96,6Watt kullanımı alıyorum 3050ti ile. (3050ti TDP değeri 80watt bu arada ama turbo modda +15 kendi veriyor)

Şu da Time spy skorum. (Harici monitöre bağlamadım. Laptop kendi ekranı.) Belki harici ekranla birkaç puan daha artar denemek lazım.

timespy.jpg

Son düzenleme:

Shouyang

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Yusuf Utku

Bunu tam anlamadım kanka yani 4050 tam performans kullanmak için oyunda gpu yu hangi moda almamız lazım

uomerlutfi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,138
İsim
Ömer Lütfi Ülker
İlgilendiği Kategoriler
bilgisyaarlar - bilgisayar bileşenleri
Instagram
instagram.com/omerlutfiulker
Arkadaşlar Satıcı ile uzun uzun konusmalarimdan sonra fiyati 22,699 seviyesine indirttim kendim bu fiyattan satın aldım cihazı düşünen arkadaslar var ise bakmanızı tavsiye ederim.

Bu fiyata daha iyi bir cihaz yok sanırım haksız mıyım arkadaşlar. Herkes aldığı için aldım

En ucuz link bu şu anlık
Bunu alıcaktım klavye diger cigazda rgb bunda kırmızi olduğu icin almadim bugun rgb li cihaz 22699 a aldım

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,591
Üyeler
164,877
Son üye
eerbob
Top Bottom