ZaneYugi
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 611
- İsim
- Uğur Ak
- İlgilendiği Kategoriler
- Ekran kartı, Sıcak fırsatlar, Oyunlar, Monitör
Dostum şöyle bir şey olabilir. Dual channel da tam performans veriyor olabilir. Tek kanal ram de bazı bilgisayarlar cidden %30dan fazla performans düşüşü oluyor. İkisinin işlemcisi farklı. AMD RAM den aşırı etkilenen bir işlemci (kaldı ki bu çok daha yeni bir işlemci, belki de bu daha çok etkileniyor ve tek kanalda tam performans verdiremiyor?) Diyeceksin o zaman niye böyle yapmışlar.... E ucuz ya zaten. Sorun değil ki. Hangi kişi tek kanal kullanır ki pc yi. 16gb ram bile ucu ucuna yetmeye başladı. İntel de öyle bir durum çok yok. Dual ram ile dene bir de o zaman gör. İntel cihazda tek 8gb ram olmasıyla , AMD'de tek kanal etkisi aynı değil.Değil tabii ki de. En yüksek modda.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yapmadım henüz ancak karşılaştırdığım acer i7 11800h rtx3060 cihazında da tek 8gb ram var. bu cihaz 5 para etmez. aynı fiyata aldığım acer daha iyi.
Sizin cihaz elimde olsa eminim 140watt bir şekilde görüyorsa drop görmeden max performans verecek kombinasyon ayar vs yapabilirim. Ayrıca SSD nasıl acaba? Ben o cihazı aldıysam SSD kc3000 koyardım. 16x2 de ram takardım ya da2x8 dual ram alırdım. Bunlardan sonra temiz format. Mux switch vs açık halde o zaman denemek lazım.
Ayrıca içindeki ram performansı kötü bir ram de olabilir (marka ve mhz veya CL değeri değil her şey) . LEnovo 3070 serisinde (Türkiye'ye ilk geldiğinde) de laptoplara düşük kalite ram koymuşlardı (sayfalarca forum yazısı var). Sonra Ramleri değiştirenlerde %30-40 fark olmuştu performans olarak.
Bu arada elimde 4800h 3050ti laptop var. Yaptığım update, düzenleme ayar vs ile Timespyde 4800h ve 3050ti olarak en yüksek performans bende (rekor bende yani). Oyunlarda 96.6watt bile çektiğini görüyorum ekran kartının. İlk geldiğinde böyle değildi ama.
Son düzenleme: