Neler Yeni

Ateistim soruları alayım

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Dizi , müzik , bilgisayar donanımları , oyun hesap satışları , league of legend , okul , eğitim , giyim.
Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
İlgi isteyen biri daha...
Ateist olup olmadığını kimse sormadı , konusu açılırsa anlatırsın.
Bazı Türk halkı için yeni sayılabilecek şeyleri normalleştirmeye çalışıyoruz ya hani , hah o böyle olmuyor. "Ben farklıyım" demek...
Sadece insanların ateistler hakkında çok yanlış düşüncelere sahip olmasını sağlıyor sosyal medyadakilerin çoğu. Sosyal medyadaki bu tür farklı seçime sahip insanların yaptığı muhabbet ne kadar boşsa , gerçek hayattakilerle konuşulan muhabbet ya bir o kadar dolu ya da kat kat seviyesiz oluyor.
Bunun dinle alakası yok tamamen karakter ve zeka meselesi.
Agnostik ve Ateist arkadaşlarım var , hiçbir zaman seçimleri yüzünden yargılamada bulunmadım ancak karşımdaki isterse müslüman isterse budist isterse tengrici olsun boş ise boştur gerekilen tepki verilir.
İyi günler...
Konuya mesaj yazmak zorunda değilsin, konuyu bilgi alış verişi yapmak için açtım mesajları okursan öyle de oldu. HaH QızLAr AtEistim Sew OlaQ diye açmadım. Bir şeyi normalleştirmeye çalıştığım da yok. Konudaki mesajları oku sonra benim ne yaptığımı anla, bilgi alışverişi yapıyoruz işte. Boş olan sensin.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
İlk sorunuz beni aşar bilgim o kadar yok, ama bunu bilmiyorum demekki tanrı yaptı demek mantıklı değil, biyoloji hocasına sorularacak sorular bunlar.
İkinci soruna gelirsek internete orucun zararları yaz bir sürü çıkar, şu an telefondayım hocam oradan alıp kopyalayıp linki yapıştırmak vs. zor geliyor.
Ha veya direkt su orucu yararları yaz youtubeye izle.
Sağlığa zararlı olan bir şeyi din tavsiye etmez bunu yaptırmaz senin hastalıkların oruç tutmana mani ise bu oruç u zararlı kılmaz senin vücudun sağlıklı değildir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

allah nasıl oluştu açıklarmısınız
Oluşsaydı Allah olmazdı

Glioma

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Nurullah Mutlu

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Dizi , müzik , bilgisayar donanımları , oyun hesap satışları , league of legend , okul , eğitim , giyim.
Bunun cevabını kimse veremez. Çünkü nedense dinlerin hiçbiri tanrının nasıl oluştuğunu anlatmıyor.
ben her ihtimale karşı oruç tutup dua ediyorum knk ama ne olr ne olmz

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Bunun cevabını kimse veremez. Çünkü nedense dinlerin hiçbiri tanrının nasıl oluştuğunu anlatmıyor.
Çünkü Allah varlığın kendisidir başka birine dayanmaz dayansaydı Allah demezdik.

G.P.U

80+ Silver
Sana da bazen bazı şeyler bi tanrının seçimiymiş gibi olduğu oluyormu

Örn:
Hani mesela okuldan kaçarsın eve gelirsin ve yolda gelirken biz taciz skandılı görürsün sonra ************* o adama bi tane yumruk atıp yere serersin ve günü kurtarırsın

Bu tarz olaylar bir tesadüften ziyade seçim gibi geliyor bana

Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Bunların hepsinin biyolojik açıklaması vardır zaten ama bu biyolojik dengeyi bilimi yarata biz Allah diyoruz. Ben neden inanıyorum kısaca evrenin tamamındaki dengeyi düzeni görüyorum ve bu kendi başına olamaz diyorum. Ortaya atılan teorilerle evrim ile yaratanı yalanmak çok saçma bu evrende düzen yok diyen birisinin gözüne perde inmiştir.
İlk olarak evrim yaratıcıyı yalanlamaz dini yalanlar. Üstte anlattım evrende sanıldığı gibi düzen yoktur, evrende hiç yok zaten sen evrenle galaksiyi karıştırıyorsun, senin düzen olarak gördüğün şey samanyolu galaksisi.

Glioma

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Nurullah Mutlu
Evrim nasıl kuranla çelişiyor
Adem ve Havvanın ilk insan olduğundan bahsediyor. Adem ve Havvanın bizler gibi bir insan olduğundan, normal insan zekasına sahip olduğundan bahsediyor. Ama Evrim insanlardan önceki forumlar olduğundan bahsediyor.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Sağlığa zararlı olan bir şeyi din tavsiye etmez bunu yaptırmaz senin hastalıkların oruç tutmana mani ise bu oruç u zararlı kılmaz senin vücudun sağlıklı değildir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oluşsaydı Allah olmazdı
İşte dinin gerçek değil de ondan tavsiye ediyor, yaz google’a orucun zararları diye çok zor değil.

Top Bottom