Neler Yeni

Ateistim soruları alayım

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
65 + dayılarla amerika bizi kıskanıyor muhabbeti yapıyorlar geçen kıskanmıyor dedim fe*öcü ilan edildim
İşte bende bu yüzden soğudum biraz olsun dinden ama din yine iyi bisey bence insanların yaptığı saçmalıklar beni ilgilendirmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Tamam da eskiden dine daha fazla önem verilirdi eskiden camiye gittiğini düşün bir de
Hocam bunda size pek de hak verdiğim söylenemez çünkü ramazanda insanların hücreleri yenilenir her 28 günde olduğu gibi birnevi vücudunun dahansağlıklı olması için reset atıyormuşuz gibi ya da namazın camide kılınması niye daha fazla sevap çünkü insanların fiziksel sağlıkları yanında psikolojik sağlıklarıda bi hayli önemlidir camiye giden kişi insanlarla dertleşme fırsatı bulur bence
Hayır insanlar sadece camii’de sosyalleşirmiş gibi konuşuyorsunuz.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Tutmuyorum, ailemin tepkisini soruyorsan bir şey demiyorlar. Önceki ramazanlarda da 3-4 günü tutardım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hiç bir şey rastgele olmaz, hepsinin bir sebebi olur. Hayatta kalmam için gereken en baş besin sudur öyle değil mi? Suyun nasıl oluştuğuna dair bir sürü farklı teori var, araştırabilirsin.
Peki hiçbir şey kendi kendine olmaz o besinler sen yediğinde doğru yolu nasıl buluyor dişlerinin yapısı neden öyle bir ağaç nasıl senin damak zevkine vücuduna göre bir besin verebiliyor.

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
gokkurtefe
Sağlık açısından söylüyorsan senin de tuttuğun oruç sağlıklı değilki? Orucun sağlıklı olanı su içilerek yapılandır.
2.olarak da iftarda aşırı yenmemelidir.
Ve sanırım oruç sağlıklı olduğu için değil iradeni sınamak için var, Kuran’da veya bir ayette vardı ama şu an hatırlayamadım.
E tamam işte gözü kötü şeylerden vücüdü dinç tutmak için ve diğer fakir insanların halini anlamak için
Hayır insanlar sadece camii’de sosyalleşirmiş gibi konuşuyorsunuz.
Hayir hocam eskiden camiye gidenler daha fazlaydı büyük bir sosyalleşme olacağını düşünüyorum yoksa pazara gitsekte aynı yani

Glioma

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Nurullah Mutlu
Peki hiçbir şey kendi kendine olmaz o besinler sen yediğinde doğru yolu nasıl buluyor dişlerinin yapısı neden öyle bir ağaç nasıl senin damak zevkine vücuduna göre bir besin verebiliyor.
Bu ateiste değil Biyoloji öğretmenine sorulacak soru :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Canlılar ilk oluştuğundan beri hep en rahat yaşayacak şekilde evrimleştiler, ilk canlılarda böyle bir beslenme olayı yoktur diye düşünüyorum, ama şu an tüm hayvanlarda böyle işte parçalarsın besini ordan gırtlağa oradan yemek borusuna oradan mideye diye devam eder, demek istediğim canlılar hep işlerini kolaylaştırarak evrimleşir ve evrim hep devam eder.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Sağlık açısından söylüyorsan senin de tuttuğun oruç sağlıklı değilki? Orucun sağlıklı olanı su içilerek yapılandır.
2.olarak da iftarda aşırı yenmemelidir.
Ve sanırım oruç sağlıklı olduğu için değil iradeni sınamak için var, Kuran’da veya bir ayette vardı ama şu an hatırlayamadım.
Oruç iradeni sınamak için olduğu doğru ama bir o kadar da sağlık içinde vardır mide kendini yenileyebilen bir organdır ve senin 1 sene boyunca midene yaptıklarının telafisi gibi düşünülebilir

Canlılar ilk oluştuğundan beri hep en rahat yaşayacak şekilde evrimleştiler, ilk canlılarda böyle bir beslenme olayı yoktur diye düşünüyorum, ama şu an tüm hayvanlarda böyle işte parçalarsın besini ordan gırtlağa oradan yemek borusuna oradan mideye diye devam eder, demek istediğim canlılar hep işlerini kolaylaştırarak evrimleşir ve evrim hep devam eder.
Beslenme olayı yoksa nasıl soyları devam etti. Evrim bildiğim kadarıyla şıp diye olmaz

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
gokkurtefe
Oruç iradeni sınamak için olduğu doğru ama bir o kadar da sağlık içinde vardır mide kendini yenileyebilen bir organdır ve senin 1 sene boyunca midene yaptıklarının telafisi gibi düşünülebilir
Ayrıca zinadan uzak durmayı da amaçlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Dediğim gibi oruçun su içilerek ve iftarda çok yemeyerek yapılanı sağlıklıdır, ayrıca oruç tutanlar daha mı sağlıklıdır? Oruç tutanlarda tutmayanlara göre daha mı az işte midesel, sindirimsel hastalık görülür? Hayır böyle bir şey yok.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Ayrıca ilk canlılar neden üreme ihtiyacı hissetti ve biz neden hissediyoruz.

Dediğim gibi oruçun su içilerek ve iftarda çok yemeyerek yapılanı sağlıklıdır, ayrıca oruç tutanlar daha mı sağlıklıdır? Oruç tutanlarda tutmayanlara göre daha mı az işte midesel, sindirimsel hastalık görülür? Hayır böyle bir şey yok.
Bana bunu kanıtlayacak 1 makale gösterebilir misin peki

Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Ayrıca ilk canlılar neden üreme ihtiyacı hissetti ve biz neden hissediyoruz.

Bana bunu kanıtlayacak 1 makale gösterebilir misin peki
İlk sorunuz beni aşar bilgim o kadar yok, ama bunu bilmiyorum demekki tanrı yaptı demek mantıklı değil, biyoloji hocasına sorularacak sorular bunlar.
İkinci soruna gelirsek internete orucun zararları yaz bir sürü çıkar, şu an telefondayım hocam oradan alıp kopyalayıp linki yapıştırmak vs. zor geliyor.
Ha veya direkt su orucu yararları yaz youtubeye izle.

Avolay

80+ Gold
İlgi isteyen biri daha...
Ateist olup olmadığını kimse sormadı , konusu açılırsa anlatırsın.
Bazı Türk halkı için yeni sayılabilecek şeyleri normalleştirmeye çalışıyoruz ya hani , hah o böyle olmuyor. "Ben farklıyım" demek...
Sadece insanların ateistler hakkında çok yanlış düşüncelere sahip olmasını sağlıyor sosyal medyadakilerin çoğu. Sosyal medyadaki bu tür farklı seçime sahip insanların yaptığı muhabbet ne kadar boşsa , gerçek hayattakilerle konuşulan muhabbet ya bir o kadar dolu ya da kat kat seviyesiz oluyor.
Bunun dinle alakası yok tamamen karakter ve zeka meselesi.
Agnostik ve Ateist arkadaşlarım var , hiçbir zaman seçimleri yüzünden yargılamada bulunmadım ancak karşımdaki isterse müslüman isterse budist isterse tengrici olsun boş ise boştur gerekilen tepki verilir.
İyi günler...

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
İlk sorunuz beni aşar bilgim o kadar yok, ama bunu bilmiyorum demekki tanrı yaptı demek mantıklı değil, biyoloji hocasına sorularacak sorular bunlar.
İkinci soruna gelirsek internete orucun zararları yaz bir sürü çıkar, şu an telefondayım hocam oradan alıp kopyalayıp linki yapıştırmak vs. zor geliyor.
Ha veya direkt su orucu yararları yaz youtubeye izle.
Bunların hepsinin biyolojik açıklaması vardır zaten ama bu biyolojik dengeyi bilimi yarata biz Allah diyoruz. Ben neden inanıyorum kısaca evrenin tamamındaki dengeyi düzeni görüyorum ve bu kendi başına olamaz diyorum. Ortaya atılan teorilerle evrim ile yaratanı yalanmak çok saçma bu evrende düzen yok diyen birisinin gözüne perde inmiştir.

Top Bottom