Çözüldü✓ Atx Kasa ve PSU Önerisi

Diffen

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
15000
Hocalarım merhaba, şuan elimde rx 9070 xt ve b850 msi tomahawk atx anakart var ve yakın gelecekte ryzen 7 7800x3d işlemci alacağım.

Düzgün bir PSU ve Kasa önerisine ihtiyacım var.
Evde 2 tane kedi var, doğal olarak kasanın üstüne çıkıp yatmak isteyebilirler. Bu duruma özel kasa alırken dikkat etmem gereken şeyler var mı? Mesela AIO fanı yukarıda olursa kedi yatarken soğutamaz az çok tahmin ediyorum ancak zaten 7800x3d ne kadar ısınan bir işlemci zaten o yüzden bunlar hakkında detaylı bir yorum yapabilirseniz çok sevindirirsiniz beni.
AIO öne takılabilen kasa olsa soğutmada ne kadar fark oluşur?

Bütçe için özellikle psu için ne kadar lazımsa veririm ancak kasa+psu 15k yı geçmezse güzel olur, hem fp hem de kaliteli önerilerinizi bekliyorum.

Siyah kasa arıyorum.

Teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleme:
Hocalarım merhaba, şuan elimde rx 9070 xt ve b850 msi tomahawk atx anakart var ve yakın gelecekte ryzen 7 7800x3d işlemci alacağım.

Evde 2 tane kedi var, doğal olarak kasanın üstüne çıkıp yatmak isteyebilirler. Bu duruma özel kasa alırken dikkat etmem gereken şeyler var mı? Mesela AIO fanı yukarıda olursa kedi yatarken soğutamaz az çok tahmin ediyorum ancak zaten 7800x3d ne kadar ısınan bir işlemci zaten o yüzden bunlar hakkında detaylı bir yorum yapabilirseniz çok sevindirirsiniz beni.

Bütçe için özellikle psu için ne kadar lazımsa veririm ancak kasa+psu 15k yı geçmezse güzel olur, hem fp hem de kaliteli önerilerinizi bekliyorum.

%100 üstüne yatarlar, yatmamaları ihtimal olarak bile değerlendirilmemeli :D
Post automatically merged:

Kasa renk ne olacak ? Kedi tüyleri çok döküyorsa beyazda rahatsız edebilir.

Evet hocam o yüzden belirtme gereksinimi duydum az çok genel araştırmalar yapılabiliyor ama işe kedi girince bununla alakalı bilgi veren kimse yok. Manyetik toz filtresi alıp AIO fanları üstüne koyulabilir dedi chatgpt ancak ne kadar mantıklı emin olamadım o yüzden konu açmak istedim :)

Evet hocam o yüzden belirtme gereksinimi duydum az çok genel araştırmalar yapılabiliyor ama işe kedi girince bununla alakalı bilgi veren kimse yok. Manyetik toz filtresi alıp AIO fanları üstüne koyulabilir dedi chatgpt ancak ne kadar mantıklı emin olamadım o yüzden konu açmak istedim :)
Sürekli oturmayacaklarından mantıklı kasa seçimine göre biraz siz akvaryum mu istiyorsunuz mesh mi, birde renk siyah mı istiyorsunuz beyazmı ?

Kasa renk ne olacak ? Kedi tüyleri çok döküyorsa beyazda rahatsız edebilir.
Siyah olacak hocam belirtmeyi unutmuşum düzenledim şimdi kusura bakmayın.

Siyah kasa arıyorum.

Kasa: Lianli Mini v2 flow
PSU: Corsair RM850x (A+) veya MSI MPG A850GS (A)

Yeremi koyacaksınız, masadamı olacak ? Birde akvaryum mu tercih edersiniz mesh mi ?
yere koyacağım hocam akvaryum mesh farketmez genel olarak kasayı kullanmak için alıyorum bakmak için değil hangisi daha iyi performans veriyorsa onu tercih ederim :D

Kasa: Lianli Mini v2 flow
PSU: Corsair RM850x (A+) veya MSI MPG A850GS (A)
Yarın birgün masamada koyarım dersen şu kombo iyi, öyle bir ihtimal yok dersen ona göre bir kasalara bakayım. 850x psu ile alınır msi boşverin bu senaryoda.

Siyah kasa arıyorum.

Bizim evde de 2 tane kedimiz var. Hiç kasanın üstüne yattıklarını görmedim. Bizimkiler biraz farklı heralde.

AİO'nun hava çıkışını engellemek sıkıntılı. Sıcak havayı içeriye verir muhtemelen kedi tampon yapacağından.

Yarın birgün masamada koyarım dersen şu kombo iyi, öyle bir ihtimal yok dersen ona göre bir kasalara bakayım. 850x psu ile alınır msi boşverin bu senaryoda.
koymam hocam o kadar alanı bulursam 3 monitöre falan geçerim diye düşünüyorum

yere koyacağım hocam akvaryum mesh farketmez genel olarak kasayı kullanmak için alıyorum bakmak için değil hangisi daha iyi performans veriyorsa onu tercih ederim :D
Airflow olarakta güzel kasa.

Airflow olarakta güzel kasa.
Ama masanın üstüne koymam kesin diyorsan önden 3 fanlı olan herhangi bi kasada işini görür. Ekstra ücretler vermeye gerek yok. https://www.akakce.com/bilgisayar-k...fanli-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,773847124.html

Hocam peki bunlar üstüne yatarsa ne yapacağız :D öne aio takılabilen bir model mi tercih etmek gerek ya da direkt aio boş verilip cpu için normal fan mı kullanmam daha iyi olur?

Geri