Bahçemizde kedi var ne yapacam bilemiyorum

Nezha

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,247
Öncelikle bahçe dediğime bakmayın şehrin içinde müstakil apartmanda oturuyoruz. Motosikleti vesaire koyduğumuz 30 metrekare kadar kapalı bahçemiz var. Hayvanın sesini önceden de duyuyordum ara sıra ama yan apartmanlardan birinin kedisini yalnız bırakıp 2-3 gün gittiğini falan düşünmüştüm, kurban bayramının 1. günü balkonda sigara içerken sesin çok yakından geldiğini fark ettim. Ayrıca ses çok kalın çıkıyordu. Bizim bahçede olduğu hiç aklıma gelmedi çünkü biz motosikleti her gün kullanıyoruz bahçede kedi falan da görmüyoruz. O nedenle komşunun bahçesinde sanmıştım bizim bahçeden komşu bahçeye bakacaktım ki kedi karşımda duruyordu. Tartıya koysan 300gr gelmez küçücük. Beni görünce kaçmaya çalıştı ama duvara kapıya falan tırmanamadı. Bizim kedinin yaş mamasından indirdim su falan koydum kapıyı açıp salmadım dışarıda tekten yavru kediyi diğer kediler veya köpekler parçalar diye. 2-3 gün sonra da barınağa götürecektim ama ertesi gün motoru almaya indiğimde bahçede annesini gördüm. Annesi beni görünce kaçtı gitti. Büyük ihtimalle ya bahçede doğurdu ya da ağzında getirdi. Annesini görünce kedi evine falan da vermedim dedim büyüyünce kaçar zaten 2 haftaya atlar bahçeden.

Asıl sorun şimdi başlıyor: kedi büyümüyor. 20 günde 3 kutu konserve mama verdim ki yaklaşık 1.2kg ediyor ama kedi hala 300gr gibi duruyor. Başka kediler bahçeye gelip mamayı yiyip kaçıyor desem yok yani gözümle görüyorum yarısını yanımda yiyor zaten. Annesi herhalde süt vermedi diye gelişimi durdu hayvanın. Eve alsam bizim kediye hastalık bulaştırır mı diye korkuyorum. Ayrıca bizim kedi bunu parçalar. Bahçede bakmak istememe sebebim de karnı tok olsa da ses yapıyor. Bahçeye bir insanın tırmanıp atlaması kolay. Delinin biri atlayıp kediye zarar verir diye korkuyorum. Ki 13-14 yaşında birini geçen bahçe duvarına çıkmaya çalışırken gördüm bağırarak bir daha görürsem .......... diye tehdit/küfür ettim. Başta diklenmeye kalktı sonra kaçtı gitti. Bahçe duvarlarına dikenli tel örgü çeksem diğer kedilere zarar verir. Ayrıca zaten kapıdan da tırmanmak kolay bir şeye yaramaz. Ne yapayım agalar?

veterinere götür baksın parazit falan varsa besin sindiremiyodur, evin içinde boxun içinde tutabilirsin box alıp

veterinere götür baksın parazit falan varsa besin sindiremiyodur, evin içinde boxun içinde tutabilirsin box alıp
Eve götüremem de yakalayabilirsem enseden parazit damlası damlatayım bir de suyuna tablet atayım. Doğru dedin paraziti hiç düşünmedim. Tuvalet yapsa da karında şişliği var dolayısıyla parazit olabilir. En olmadı motoru ve zımbırtıları koyduğum bahçedeki odayı boşaltır oraya kapatırım diye düşündüm şimdi. Ama bu sefer de zindan gibi olur ve annesi de ziyaret ediyorsa (halen geliyor mu bilmiyorum) göremez kediyi.

Eve götürmem hiçbir türlü boxta da olsa. Bizim kediye bir şey bulaşma riskini göze alamam. Bizim kedi de böyleydi sindirim sıkıntısı vardı ama büyüyordu. Zar zor iyileşti. Riske atamam onu.

Eve götüremem de yakalayabilirsem enseden parazit damlası damlatayım bir de suyuna tablet atayım. Doğru dedin paraziti hiç düşünmedim. Tuvalet yapsa da karında şişliği var dolayısıyla parazit olabilir. En olmadı motoru ve zımbırtıları koyduğum bahçedeki odayı boşaltır oraya kapatırım diye düşündüm şimdi. Ama bu sefer de zindan gibi olur ve annesi de ziyaret ediyorsa (halen geliyor mu bilmiyorum) göremez kediyi.

Eve götürmem hiçbir türlü boxta da olsa. Bizim kediye bir şey bulaşma riskini göze alamam. Bizim kedi de böyleydi sindirim sıkıntısı vardı ama büyüyordu. Zar zor iyileşti. Riske atamam onu.
parazit damlası kene bit pire için olur, iç parazite o şekilde müdahale edemezsin veteriner şart

parazit damlası kene bit pire için olur, iç parazite o şekilde müdahale edemezsin veteriner şart
Broadline damla hem iç hem dış parazit olarak geçer. Kendi kedime onu kullanıyorum zamanında çok araştırdım.
Şimdi araştırdım broadline/nexgard/revolution gibi iç dış parazit tek damlalar 1kgdan zayıf kedilere verilmemeliymiş şiddetli ateş yaparmış. Yarın tablet hap alacam veterinerden.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,203
Üyeler
185,238
Son üye
samedyyy
Geri