Bedelli askerlik başvuru süreci hakkında bilgisi olan?

blaack00

80+
Reaksiyon skoru
2
Selam herkese. Askerliğim 17.07.2025 tarihine kadar tecilli. Bedelli başvurusu yapacağım ama başvuruyu yaptığım zaman bu yıl mı gidiyorum yoksa 2026 içerisinde seçtiğim celp dönemi tarihinde mi gideceğim? Askerlik şubesine gittim memur kadın sorduğum sorularla alakasız yanıtlar verdiği için bilgi alamadan döndüm. Hazır fotokopi kağıdı verdi içerisinde bedelliye dair bir bilgi yok. Gerçekten bilgi sahibi olan yardımcı olabilir mi çünkü şehir dışına gideceğim ay sonunda muayene falan sıkıntı oluyormuş sanırım aile hekiminden ötürü. Teşekkürler.

Bu tür bilgileri birebir almak daha mantıklı. Yarın tekrardan git ve başka bir memur ile görüş. Eğer ilgisiz kalırlarsa "üstünüz ile görüşmek istiyorum" dersen deli gibi ilgilenirler.

bu yıl başvurursan 2026 yılında gidersin , gitmek istediğin ayları sıralıyorsun ordan seçiliyor,yaptığın sıralamada 1. yada 2. seçtiğin ay'da gidersin şansına kalmış , tüm işlemleri e devletten yapmanı öneririm

Bu tür bilgileri birebir almak daha mantıklı. Yarın tekrardan git ve başka bir memur ile görüş. Eğer ilgisiz kalırlarsa "üstünüz ile görüşmek istiyorum" dersen deli gibi ilgilenirler.
Valla hocam bir sıkıntı olması durumunda şehir dışındaki herhangi bir şubeden yardım alabilir miyim diye sordum burası ile ne bağlantın var da buraya geldin gibi ters bir mizaçlı iletişim şekli vardı. Görevlerinin bu olduğunu unutuyorlar galiba.

Valla hocam bir sıkıntı olması durumunda şehir dışındaki herhangi bir şubeden yardım alabilir miyim diye sordum burası ile ne bağlantın var da buraya geldin gibi ters bir mizaçlı iletişim şekli vardı. Görevlerinin bu olduğunu unutuyorlar galiba.

Şehir dışında yardım alabilirsin ama işlem yaptıramazsın diye biliyorum. İkametgah olması lazım. Ayrıca şikayet edebilirsin o memuru. Bu kadar önemli konuda beni başında saldı, adam akıllı bir şey anlatmadı diye.

bu yıl başvurursan 2026 yılında gidersin , gitmek istediğin ayları sıralıyorsun ordan seçiliyor,yaptığın sıralamada 1. yada 2. seçtiğin ay'da gidersin şansına kalmış , tüm işlemleri e devletten yapmanı öneririm
Hocam siz bedelli yaptınız mı? Benim 17/07/2025e kadar tecilli ve bedelli için tecili bozmak zorundaymışım ya da bedelli başvurunca otomatik bozuyor galiba. Bir sıkıntı olur mu tecil bozulduğu için? Bir de süreç ne kadar uzun sürüyor başvurduktan sonra muayene falan? Yani bu ayın sonuna kadar biter mi?

Geri