- Reaksiyon skoru
- 9
Kesinlikle Pfizer/Biontech olmanı öneririm.
Grip ile karşılaştırmayın grip aşıları güncelleniyor ve güncel hali ile yapılıyor. Covid aşıları önceki aşının üstüne yapılıyor yani her yıl 1 doz farklı aşı olma ihtimalimiz çok yüksek. Yakında biontech 1.1 1.2 1.2.1 diye aşıları yapmayı talep edecekler.uğruyor zaten her yıl yeni grip aşısı çıkar. yeni varyantlar için de yeni aşı gelecektir.
www.medimagazin.com.tr
Yeni aşı değil bunun için hatırlatma dozları gerekicek.Aşılar da mı mutasyona uğramalı o zaman? Virüs uğruyor doğru o zaman her çıkan yeni aşıyı olacağız öyle mi?
Doktoruna sor dememin sebebi bu işte. İkiside onaylı aşılar sonuçta.Cidden kararsız kaldım. Herkes farklı bir şey diyor.
yan etkisi konusunda biontech vurulan çoğu tanıdığım 2-3gün yatarsın evde filan dedi. sinovac vurulan tanıdıklarım (ailemde dahil) hiçbir sıkıntı yaşamadı. ben biontech 1.doz vuruldum uluslararası kabul edildiği için. 2.dozu vurdurmaya korkuyorum evde yatacam diye ama yapacak bişi yok. bence biontech vurdurunKısmen aşı olmaya karar verdim diyebilirim. Ama şimdi hangisini olmam gerektiğini bilmiyorum. Uluslararası alanda daha fazla güvenilen bir aşı olduğu için BionTech düşünüyorum ama annem ve babam SinoVac olduğunda kafam karışıyor. Hangisi daha etkili? Ve yan etkisi daha az?
Yukarıda biontech olanların çoğu hastaneye kaldırıldı falan demişler tüm akrabalarım biontech oldu bir günlük kol ağrısı peşinden hiç bir şey olmadıAçıkcası ben de ilk başka senin gibi düşünüyordum ama artık dünyanın yarısının ve çevremin (özellikle yakınlarım ve sevdiklerim) aşı olması dolayısıyla artık aşı beni korkutmuyor.
Sanırım BionTech olucağım. Hem uluslararası geçerliliği hem de koruyuculuğu sebebiyle. Çevremde BionTech olanlarda sadece sonraki günde biraz baş dönmesi olduğunu gözlemledim. SinoVac ise direkt annem ve babam oldu. İkisi de hiçbir ağrı vs. geçirmediğini söyledi. Ama artık bazı yerler ya 2 Biontech ya da 2 SinoVac + 1 BionTech istiyor.