Neler Yeni

BionTech mi SinoVac Mı Olmalıyım?

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,271
İsim
Diyarhan
uğruyor zaten her yıl yeni grip aşısı çıkar. yeni varyantlar için de yeni aşı gelecektir.
Grip ile karşılaştırmayın grip aşıları güncelleniyor ve güncel hali ile yapılıyor. Covid aşıları önceki aşının üstüne yapılıyor yani her yıl 1 doz farklı aşı olma ihtimalimiz çok yüksek. Yakında biontech 1.1 1.2 1.2.1 diye aşıları yapmayı talep edecekler.

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Cidden kararsız kaldım. Herkes farklı bir şey diyor.

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
dün biontech oldum -1. dozumu oldum- kolum sabahtan beri ağrıyor eğer olacaksan biontech ol en çok koruyan o

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,010
İsim
Tayfun Yılmaz
Aşılar da mı mutasyona uğramalı o zaman? Virüs uğruyor doğru o zaman her çıkan yeni aşıyı olacağız öyle mi?
Yeni aşı değil bunun için hatırlatma dozları gerekicek.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biontech ol.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Mecbur değilsen olmayabilirsin. Ben mesleğim gereği bir sürü fabrikaya girip çıkıyorum. Hatta daha 2 gün önce büyük bir holdingin tekstil fabrikasına girdim. Şu zamana kadar gerekli yerlerde maskemi taktım fakat öyle yok dezenfektan kolonya gibi şeyler kullanmadım. 1 gün içerisinde en az 15 kişi ile yakın temas haline giriyorum. Üzerimde herhangi bir hastalık belirtisi olmadı. Bu yüzden aşı olmuyorum. Karşı değilim fakat şuan ki aşılara güvenmiyorum. Zorunlu hale geleceğini düşünmüyorum. İstedikleri kadar engel koyabilirler. Engel koydukları yerlerden ve hobilerimden vazgeçerim ama güvenmediğim bir aşıyı olmam.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,240
İsim
Taha Efe

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
https://steamcommunity.com/id/TwinsR32/
Discord
Twins R32#0331
Kısmen aşı olmaya karar verdim diyebilirim. Ama şimdi hangisini olmam gerektiğini bilmiyorum. Uluslararası alanda daha fazla güvenilen bir aşı olduğu için BionTech düşünüyorum ama annem ve babam SinoVac olduğunda kafam karışıyor. Hangisi daha etkili? Ve yan etkisi daha az?
yan etkisi konusunda biontech vurulan çoğu tanıdığım 2-3gün yatarsın evde filan dedi. sinovac vurulan tanıdıklarım (ailemde dahil) hiçbir sıkıntı yaşamadı. ben biontech 1.doz vuruldum uluslararası kabul edildiği için. 2.dozu vurdurmaya korkuyorum evde yatacam diye ama yapacak bişi yok. bence biontech vurdurun

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Açıkcası ben de ilk başka senin gibi düşünüyordum ama artık dünyanın yarısının ve çevremin (özellikle yakınlarım ve sevdiklerim) aşı olması dolayısıyla artık aşı beni korkutmuyor.

Sanırım BionTech olucağım. Hem uluslararası geçerliliği hem de koruyuculuğu sebebiyle. Çevremde BionTech olanlarda sadece sonraki günde biraz baş dönmesi olduğunu gözlemledim. SinoVac ise direkt annem ve babam oldu. İkisi de hiçbir ağrı vs. geçirmediğini söyledi. Ama artık bazı yerler ya 2 Biontech ya da 2 SinoVac + 1 BionTech istiyor.
Yukarıda biontech olanların çoğu hastaneye kaldırıldı falan demişler tüm akrabalarım biontech oldu bir günlük kol ağrısı peşinden hiç bir şey olmadı
Karar sana kalmış ama yukarıda ki yanlış bilgilendirme olarak işaretlenmiş zaten

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,027,011
Üyeler
162,759
Son üye
utku0735
Top Bottom