Bot basan mağazalar var

HjRO

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
168
Son zamanlarda bir şey fark ettim. Bunu başkaları da fark etmiştir eminim. Özellikle ''uğurböceği simgeli'' sitede bu tarz mağazalardan çok fazla var.

1.png

Bu ismini vermeyeceğim sitede mesela bu kadar fazla 5 puan olmasının sebebi çok feci bot basılmış olması.

2.png
Yorumların
Neredeyse hepsi böyle bot yorumlar. Hepsi aynı.

3.png

Birkaç tane de böyle dikkatsizce buradan alışveriş yapıp mağdur olmuş kişilerin yorumları var.

4.png

Bunlar sadece tek bir sitede de değil, birçok sitede varlar. İma ettiğim site dışındaki diğer sitelere bakmadım.
Aslında sorun insanları kandırmaları değil bence. Yani bilinçli bir tüketici bu garipliği fark eder zaten. Bence asıl sorun ucuz fiyata kaliteli ürün bulmayı zorlaştırıyor olmaları. Ben abim için bilgisayar toplayacaktım parça bakarken bunlar kafamı karıştırıyor.
Sizce bunun hukuki yönden suç teşkil edebilecek bir yönü var mıdır? Bence bu dolandırıcılık ve sahtekarlıktır.

Sizin görüşleriniz nedir?

hayatında unutamayacağı bir ceza kesilmeli böyle insanlara ürünü alıp alıp iade edicen adama keşke iade ücretli olmasaydı

hayatında unutamayacağı bir ceza kesilmeli böyle insanlara ürünü alıp alıp iade edicen adama keşke iade ücretli olmasaydı
isim verirsem dava falan açarlarmı bilmiyorum ama verecem. mesela şimdiye kadar kvteknoloji ve sdn bilişim gördüm bunu yapan. daha görürsem yazarım dolaşıyorum şu an.

isim verirsem dava falan açarlarmı bilmiyorum ama verecem. mesela şimdiye kadar kvteknoloji ve sdn bilişim gördüm bunu yapan. daha görürsem yazarım dolaşıyorum şu an.
keşke bi site olsa işte xxxx satıcının ismini giriyorsun bot basmışmı gibi bilgiler gözükse yapılabilir aslında
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yapay zekanın nimetlerinden yararlanmak lazım

Bunlar her sitede var ve alışveriş yaparken özellikle dikkat ettiğim konulardan birisi.

evet ben de bundan sonra
Bunlar her sitede var ve alışveriş yaparken özellikle dikkat ettiğim konulardan birisi.
evet ben de bundan sonra buna çok dikkat edeceğim. neredeyse kvteknoloji den lenovo monitör alacaktım son anda almadım kurtardım paçayı.

Son zamanlarda bir şey fark ettim. Bunu başkaları da fark etmiştir eminim. Özellikle ''uğurböceği simgeli'' sitede bu tarz mağazalardan çok fazla var.

Alıntıyı görüntüle

Bu ismini vermeyeceğim sitede mesela bu kadar fazla 5 puan olmasının sebebi çok feci bot basılmış olması.

Alıntıyı görüntüleYorumların

Alıntıyı görüntüle

Birkaç tane de böyle dikkatsizce buradan alışveriş yapıp mağdur olmuş kişilerin yorumları var.

Alıntıyı görüntüle
Bunlar sadece tek bir sitede de değil, birçok sitede varlar. İma ettiğim site dışındaki diğer sitelere bakmadım.
Aslında sorun insanları kandırmaları değil bence. Yani bilinçli bir tüketici bu garipliği fark eder zaten. Bence asıl sorun ucuz fiyata kaliteli ürün bulmayı zorlaştırıyor olmaları. Ben abim için bilgisayar toplayacaktım parça bakarken bunlar kafamı karıştırıyor.
Sizce bunun hukuki yönden suç teşkil edebilecek bir yönü var mıdır? Bence bu dolandırıcılık ve sahtekarlıktır.

N11 müşteri hizmetlerine yaz

• Beğen
Reaksiyonlar: HjRO
Kaçırdığın bir nokta var o yorumların hepsinin aynı olmasının sebebi otomatik yorum olması. Sen aldığın ürünü değerlendirirken 5 yıldız verdiğinde otomatik olarak mağazadan çok memnun kaldım.. diye yazıyor. Silip düzenleyebilirsin. Bu kısımda bir sorun yok yani. O kafanı karıştırmasın.

aslında bot basıp full kotu yorum yapmakta mantıklı bence hatta yaptıklarını yorum olarak yazmak ws ws

Kaçırdığın bir nokta var o yorumların hepsinin aynı olmasının sebebi otomatik yorum olması. Sen aldığın ürünü değerlendirirken 5 yıldız verdiğinde otomatik olarak mağazadan çok memnun kaldım.. diye yazıyor. Silip düzenleyebilirsin. Bu kısımda bir sorun yok yani. O kafanı karıştırmasın.
bu doğru bende 5 yıldız verdiğimde mağazadan memnun kaldım yazısını değiştirmiyorum.

bunu bilmiyordum bak. öyle olduğunu varsayarsak çoğunluk memnun kalmış demek olur. ancak insanlar tarafından yazıldığı belli olan (koyduğum resimdeki 1 puan yorumlar mesela) hepsi olumsuz ve bozuk mal gönderimi gibi şikayetler yazmışlar. yani 5 yıldız verip de dediğin gibi o yazıyı silip kendi değerlendirmesini yazan yok. bende bot yorum bunlar o yüzden. ve bir nokta daha var o da bu sistemin çok yanıltıcı olması. yani benim gibi dışardan bakan birinin bunları bot gibi görmesi çok doğal bence otomatik olarak o yorumun yazılması saçma olmuş n11 o sistemi kaldırmalı

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Bizde bunlara bot basıp 1 yıldız verip kötülesek

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

dostum bu konu yıllardır var. hatta dilan polat mevzusunda bile konuşuldu bot yorum satın aldığı hakkında sattığı ürünlere. çok takılma. bunları tespit etmek basit. ticaret bakanlığı soruşturma açar n11 log'ları verir proxy kullanılmadan açıldı ise hesaplar kabak gibi çıkar ortaya ki kullanarak açtıklarını sanmıyorum.

• Beğen
Reaksiyonlar: HjRO
Geri