Neler Yeni

Brave vs Firefox vs Librewolf

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
Selamun aleykum , hayırlı günler arkadaşlar. Bu zamana kadar opera ve opera vpn kullandım.
Güvenilir , hızlı ve ping olmayacak açık kaynak kod tarayıcı arıyorum. Kaspersky + proton vpn de indirdim.
Araştırdığım en güvenilir tarayıcı librewolf ve zen browser oldu. Librewolf indirdim fakat ping var.
Brave'de indirdim fakat chromium tabanlı tarayıcılarda sanırım sıkıntı varmış güven konusunda o yüzden mozilla mı indirsem diye düşünüyorum. Sizce hepsini bırakıp zen browser mı geçmeliyim ne yapmalıyım ? Güvenilirlik ve hız en önemli şey.
Son zamanlarda firefox önerilmiyor ve brave chromium tabanlı. Sizce ne yapmalıyım ? Librewolf ayarlarını yanlış yaptığım için mi ping var ?
Yardımcı olur musunuz ? Duruma göre firefox indireceğim

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
Hayır Librewolf'u hiç kullanmadım. Firefox'un çoğu tarayıcıya göre daha güvenli olduğu söylenir, öyle de. Her şey okey olur mu bilemem denemedim. VPN olarak warp kullanıyorum o konuda da bir sorun olmadı.
Bu videolara bakarak librewolf yükledim ve forumlara da baktım.
Genel olarak brave ve librewolf öneriliyor. Chromium olmasın diye librewolf seçmiştim.

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
818
İsim
Fatih Ayhan
Chromium olmasın diye librewolf seçmiştim.
Bu tarz şeylere çok takılınca alternatifler iyice daralıyor. Dolayısıyla bir şeyi istemiyorsanız bazı şeylerden de kısmanız gerekebilir. O yüzden ya fazla takılmayın ya da librewolf'daki ping katlanılabilecek düzeydeyse devam edin.

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
Bu tarz şeylere çok takılınca alternatifler iyice daralıyor. Dolayısıyla bir şeyi istemiyorsanız bazı şeylerden de kısmanız gerekebilir. O yüzden ya fazla takılmayın ya da librewolf'daki ping katlanılabilecek düzeydeyse devam edin.
CMD komut sisteminden ping -t- google/opera/brave/librewolf vs yazınca brave 20 , google 25 , librewolf 70'den başlıyor..
Bir süre daha idare ederim ama 1080p ya da 2k video izlerken başka uygulamaya geçmek zorunda oluyorum..
Yedek olarak sanırım firefox da indirmeliyim.

man a man

80+ Bronze
Konuya şöyle bi göz attımda vpn+virüs programı+tarayıcıda güvenlik önceliği gerektirecek kadar önemli ne saklıyorsun bilgisayarda ?

• Üzgün

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
Konuya şöyle bi göz attımda vpn+virüs programı+tarayıcıda güvenlik önceliği gerektirecek kadar önemli ne saklıyorsun bilgisayarda ?
Önemli bir şey saklamıyorum , windows deneme sürümü ile yeni geldi çok şükür.
Windows 11 pro lisansı aldım + kaspersky + proton vpn yükledim.
Opera vb. yerler güvenilir değilmiş , o yüzden açık kaynak kod olan bir şey seçmek istedim.
İsteyen her an bir şeye ulaşabilir , e devlet bilgilerimiz bile çalınabiliyor.
Önemli olan benim buna açık rızam ile izin verip vermediğim.
Böyle yaparak hem kendimi korumak için çaba gösteririm hem de içim rahat etmiş olur.
Ayrıca ileride youtube'a içerik üretmek vb. hedeflerim de var. Banka vb. bilgilerim de girilebiliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Operadaki karanlık tema olması , kelimeleri seçtiğimde direkt arama , kopyalama vb. özellikleri olması , direkt çeviri olması vs çok iyi.
Kendi vpn'i olması da güzel , fakat araştırdığım kadarıyla opera güvenilir değilmiş.

man a man

80+ Bronze
Önemli bir şey saklamıyorum , windows deneme sürümü ile yeni geldi çok şükür.
Windows 11 pro lisansı aldım + kaspersky + proton vpn yükledim.
Opera vb. yerler güvenilir değilmiş , o yüzden açık kaynak kod olan bir şey seçmek istedim.
İsteyen her an bir şeye ulaşabilir , e devlet bilgilerimiz bile çalınabiliyor.
Önemli olan benim buna açık rızam ile izin verip vermediğim.
Böyle yaparak hem kendimi korumak için çaba gösteririm hem de içim rahat etmiş olur.
Ayrıca ileride youtube'a içerik üretmek vb. hedeflerim de var. Banka vb. bilgilerim de girilebiliyor.
Sen ne olduğu belli olmayan sitelere girmezsen, ne olduğu belli olmayan programları bilgisayarına yüklemezsen bilgilerin nasıl çalınacak ?
Bu kadar güvenlik takıntın varsa Linux kullanmaya başla

Ben boş yere bilgisayarı yormasın diye windows defenderi bile sildim bilgisayardan. 0 koruma ile kullanıyorum bilgisayarı. Bu güne kadarda başıma bir şey gelmedi

• Üzgün

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,359
İsim
Arda doğan
Araştırdığım kadarıyla chromium tabanlı olmadığı ve duck duck go olduğu için librewolf çok daha iyiymiş güvenilirlik olarak.
Brave olarak hangi ayarları yapmalıyım ? kendi reklam engelleyicisini kapatıp sadece ublock origin kullansam sorun çözülür mü ?
Son olarak librewolf ping problemini nasıl çözebilirim ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Librewolf'ü biliyor musunuz peki ? firefox'un yan tarayıcısı gibi bir şey ama daha iyi diyorlar.
Firefox da tamamen güvenilir mi ? ublock origin + proton vpn + kaspersky ile her şey okey olur mu ?
Brave'nin reklam engelleyicisi zaten iyi ve çokta kafaya takmamak gerekiyor geçenlerde yemek sepeti patladı öncesinde birçok firma patladı bilgiler zaten yeterince açıkta ama benim testlerim sonucu brave daha az cpu ve ram kullanarak daha iyi deneyim ve gizlilik sunuyor

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
Brave'nin reklam engelleyicisi zaten iyi ve çokta kafaya takmamak gerekiyor geçenlerde yemek sepeti patladı öncesinde birçok firma patladı bilgiler zaten yeterince açıkta ama benim testlerim sonucu brave daha az cpu ve ram kullanarak daha iyi deneyim ve gizlilik sunuyor
Brave'nin ayarlarını nasıl yapmalıyım peki ? bir çok siteye girerken sorun yaşıyorum..
Peki brave'in chromium tabanlı olması sorun oluşturmuyor mu ? önermeyenler de var
Sanırım firefox ya da brave kullanacağım. Chromium tabanlı olmasın diye firefox düşünüyorum..

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,359
İsim
Arda doğan
Brave'nin ayarlarını nasıl yapmalıyım peki ? bir çok siteye girerken sorun yaşıyorum..
Peki brave'in chromium tabanlı olması sorun oluşturmuyor mu ? önermeyenler de var
Sanırım firefox ya da brave kullanacağım. Chromium tabanlı olmasın diye firefox düşünüyorum..
Hiç ayar yapmadımki

• Beğen

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,359
İsim
Arda doğan
Yusuf İpek'in videosundaki ayarları yaptım , youtube hesabına girmiyor. Bazı sayfalar açılmıyor.
Her sayfa için tek tek kapatmam gerekiyor..
Sil yükle yap veya ayarları sıfırla kendi ayarları ile herşeye giriyorum ben hatta telefonda bile brave kullanıyom

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
Sil yükle yap veya ayarları sıfırla kendi ayarları ile herşeye giriyorum ben hatta telefonda bile brave kullanıyom
Peki librewolf'ün ping sorununu nasıl çözebilirim acaba ? ve brave kullanacaksam da kendi reklam engelleyicisini kapatıp ublock origin kullansam yeterli olur mu ? vpn olarak tor yerine proton vpn kullansam ?

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,359
İsim
Arda doğan
Peki librewolf'ün ping sorununu nasıl çözebilirim acaba ? ve brave kullanacaksam da kendi reklam engelleyicisini kapatıp ublock origin kullansam yeterli olur mu ? vpn olarak tor yerine proton vpn kullansam ?
Vpn olarak kaspersky iyi bence güvenilirde reklam engelleyici brave kendi engelleyicisini kullan derim gayet başarılı

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,948
Üyeler
166,119
Son üye
Ozgursy
Top Bottom