İyi de burada bir fatura dolandırıcılığı yok ki ?
Birincisi 2100₺ değil 2204,09₺+KDV şeklinde faturalanmış. Yani KDV dahil 2600,82₺ yapar.
İkincisi bu bir Powered By Asus sistem yani tüm bileşenleri Asus kullanılmış bu sebeple Asus markasının destekleriyle yapılmış bir sistem olmalı ve bu destekleri belli ki ekran kartından düşerek fatura etmişler. Bunu her firma yapıyor ve bunun yasal olmayan bir yanı yok.
Üçüncüsü sen toplu bileşen satın aldığın için aslında bir paket satın alıyorsun senle bir anlaşmaları yok ki istediği fiyattan fatura edebilirler. Sen almadan önce böyle bir bilgi almadın ki ? Sorsan da zaten alamazsın. Sen bir pakete para ödüyorsun.
Dördüncüsü ürün arızalıysa iade ve değişim kararı sana aittir. Burada haklısın kararı verecek olan sensin, eğer ellerinde yoksa muadili yada üst modelini teklif etmek durumundalar. Bu konuda anlaşamazsanız hakem heyetine başvurabilirsin. Ürünün fatura tutarı düşük olduğundan aksine burda şanslısın ki mahkeme yerine tüketici hakem heyetine başvurabilirsin. Yüksek olsaydı mahkemeye gitmen gerekecekti. Durum senin lehine sonuçlanır bu senin için iyi haber.
Beşincisi "Kesinlikle bu firmadan uzak durun. Ben yandım başkası yanmasın." veya "Gaming.gen.tr Fatura Tutarı Dolandırıcılığı !" gibi ticari itibari zedelemeye yönelik yada firmanın ticaretini zedeleyecek cümleler kurarsan senin de başın yanar. Firma bu mesajı gösterip seni mahkemeye verip dese ki "bu mesaj yüzünden ben para kaybettim" haklı çıkar ve kaybettiği tutarı ıspatlarsa mahkeme bu tutarı sana fatura ettirebilir.
Bilinçli tüketici olun, önce hakkınızı öğrenin sonra hakkınızı arayın. Hatta mümkünse bu durumlara düşmeden hepsini öğrenmiş olun.