CSM Support u kapatamıyorum

Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar merhaba birazcık bilgim az lütfen zorbalamayın şimdi valorant oynamak için sistem boot açık olması gerekiyor ama bunu açabilmek için CSM Supportun kapalı olması gerekiyor kapatıyorum kaydetip çıkıyorum ama eski haline geri dönüyor nasıl yapabilirim Anakart Gigabyte a520m k v2

Arkadaşlar merhaba birazcık bilgim az lütfen zorbalamayın şimdi valorant oynamak için sistem boot açık olması gerekiyor ama bunu açabilmek için CSM Supportun kapalı olması gerekiyor kapatıyorum kaydetip çıkıyorum ama eski haline geri dönüyor nasıl yapabilirim Anakart Gigabyte a520m k v2
BIOS güncel mi? fTPM açtığına emin misin? Secure Boot işe yaramaz.

Ekran kartı ne?
Ekran kartı şuanlık eski amd radeon hd 6790 ama geçici 1-2 aylık
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

BIOS güncel mi? fTPM açtığına emin misin? Secure Boot işe yaramaz.
Hepsinden eminim

Diskin MBR mi GPT mi onu da öğrenip yazar mısın
Gpt
Diskin MBR mi GPT mi onu da öğrenip yazar mısın

Bilgisayarın parçalarını tektek aldım kendim birleştirdim ama Windows kurarken onu kapatmadım o yüzden kapanmıyor bence

Ekran kartı şuanlık eski amd radeon hd 6790 ama geçici 1-2 aylık

Hepsinden eminim

Gpt

Bilgisayarın parçalarını tektek aldım kendim birleştirdim ama Windows kurarken onu kapatmadım o yüzden kapanmıyor bence
Onunla alakalı olması için sistem MBR olması lazım. Eğer GPT ise sorun yoktur. BIOS son sürüme güncelle. Ardından CSM kapat Secure boot ve fTPM aç kaydet çık. Olması lazım. Eğer olmuyorsa ya sistem GPT değil ya kayıt edilmiyor.

Ekran kartından dolayı kapatamıyorsun UEFI desteği olan daha güncel bir ekran kartı gerekli. Ek olarak CSM'yi kapatabilseydin bile Güvenli önyükleme için de UEFI desteği olan bir ekran kartı şarttır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,212
Üyeler
188,386
Son üye
Radcaai
Geri