DA G3 sistem işlemci çok sıcak

Arkadaşlar bir şey soracağım ben mini kasada stok soğutucu ile 10400F'te 75'i gördüm maksimum. Ama Ryzen 5 3600'de hem soğutucu değişmesi gerek hem CPB kapatman gerek. Hem masraf hem uğraştırıcı değil mi?

Core performance boost. İşlemci frekansının yükselmesini sağlayan teknoloji. Inteldeki turbo boosta karşılık geliyor. Isıyı azaltmak için BIOS'tan CPB kapatılarak frekans sabit kalıyor. Bu ısıyı azaltırken performansta düşüşe neden oluyor.

Arkadaşlar daha bugün sistemi açabildim hemen bir valorant indirdim sadece valoratta test ettim 5 dakika kadar oynadım işlemci ortalama 80 83 derece en sıcak noktası 90 dereceyi gördüm bu şekilde kullanırsam ne olur youtubede oyun testinde 70 75 derecelerdeydi
R5 3600 stok soğutucu da ısınan bir işlemci ve bunun G3 sistemle alakası yok işlemciye alakası var.

arkadaşlar amd ryzen 5 3600 ile voltajı düşürdüm voltajı da 1,1 yaptım aslında 1.05 kurtarıyıor ama öyle kalmış oyunlarda test ettim normalde 90 dereceyi gördü oyunda voltaj düşürüp oynayınca 69 dereceyi geçmedi ama amd ryzen programını her seferinde çalıştırmak gerekiyor biostan yapayım dedim ama voltajı 1,1 den aşağıya yapamıyorum aslında 1,05 yapacaktım nasıl yapabilirim

arkadaşlar amd ryzen 5 3600 ile voltajı düşürdüm voltajı da 1,1 yaptım aslında 1.05 kurtarıyıor ama öyle kalmış oyunlarda test ettim normalde 90 dereceyi gördü oyunda voltaj düşürüp oynayınca 69 dereceyi geçmedi ama amd ryzen programını her seferinde çalıştırmak gerekiyor biostan yapayım dedim ama voltajı 1,1 den aşağıya yapamıyorum aslında 1,05 yapacaktım nasıl yapabilirim

Bende böyle olacağını tahmin ettiğim için kasa içine extra iki fan taktım şuan yukteyken Max 75 gördüm
Kasanın nerelerine taktın reis fanı ne kadara mâl oldu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

çözdün mü reis

Kasanın nerelerine taktın reis fanı ne kadara mâl oldu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

çözdün mü reis
her açılışta amd ryzen masteri açıyorum vaktim yok araştıracak şuan daha sonra bakacağım artık

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,296
Üyeler
184,138
Son üye
user3
Geri