Neler Yeni

DDR4'ten DDR5'e Geçmek

asko56

80+ Silver
Hocam İntel daha önce kullanmadım ve kullanmayı da pek düşünmüyorum f/p olarak amd anakartların ve işlemcilerin daha iyi olduğu düşüncesindeyim. Dediğiniz gibi 7500f ve 7600 arasında sıcaklık ve birkaç fps farkı var fakat genele bakıldığında %1 bir fark var aralarında fakat fiyat farkı 1k. Bu nedenle 7600 e sıcak bakamadım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam iyi güzel hoş diyorsunuz da söylediğini kartın fiyatı şu anda 6000 TL seviyesinde. Ne onu almaya bütçem var ne de o seviyese karta bağlayacak bir işlemci. İleriye dönük upgrade için iyi olsun diyorsunuz haklısınız fakat bir anda 3000 TL lik bir karttan kalkıp 6000 TL lik karta geçemem. En fazla fiyatı 4500 seviyesine çıkarabilirim. Attiğım Biostar B650MP-E modeli hakkında düşüncelerinizi öğrenmek isterim. Ya da o karttan ziyade bütçem içinde alabileceğim en iyi kart hangisidir?
biostar için yorum yapamam ne testleri var ne başka bir olayı bu ürünü bir araştır sıcaklık testlerini vs youtube da izle

Qetartxx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Tuna Ercan
biostar için yorum yapamam ne testleri var ne başka bir olayı bu ürünü bir araştır sıcaklık testlerini vs youtube da izle

Tam olarak aynı ürüne bakıyordum hocam. Bana da bu mantıklı geldi. Hem bütçenin içinde hem de en kaliteli kart sanırım bu. Teşekkürler sanırım Gigabyte B650M K modelini alacağım. Tabii temmuz ayına kadar ne olur bilinmez fakat en mantıklı model şu anda bu geldi.

Qetartxx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Tuna Ercan

hocam b650m-k anakart alıcam. Buraya kadar tamam diğer bileşenler için yorumunuz nedir acaba? iyi midir kötü müdür? SSD'yi bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine aşağıdaki kingston model ile değiştirdim. Onun haricinde patriot ramler için de fiyatına göre iyi diyorlar internette samsung bellekler kullanıyormuş.

Kingston NV2 SNV2S/1000G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD​

Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhabalar, elimde bir DDR4 sistem var ve temmuz ayında bu DDR4 sistemimi DDR5'e upgrade etmek istiyorum hazır fiyatların da düşmeye başladığı bu dönemde. Elimde 6800 XT ekran kartı var ve ekran kartımı değiştirmeyi düşünmüyorum bu nedenle hazır sistem almayacağım. Anakart ve işlemci tarafında Asrock A620-M ile R5 7500F kombolamayı düşünüyorum. 32 gb ddr5 5600mhz ram ve 1 adet 1Tb m2 pcie 4.0 ssd alacağım. 14-15 bin TL bütçem var. Sizce yapmak mantıklı mıdır ya da neler yapmam gerekiyor farklı olarak? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Almayı düşündüğüm ürünlerin linkini aşağıya bırakıyorum:

Bu arada elimde 600W 80+ bir güç kaynağı ve 500gb lık ekstra bir m2 pcie3.0 bir ssd daha var anakartta 2 adet m2 yuvası olduğunu göz önüne alınca mantıklı geldi. Çok giriş seviye bir anakart farkındayım ama ddr5 e geçiş için hatrı sayılır bir seviyede olduğuna inanıyorum. Bütçem fazlasıyla kısıtlı olduğu ve aşmam da imkansız olduğu için bu şekilde düşündüm. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler iyi forumlar.
bu mesajımda hepsinin linkini atmıştım.

Top Bottom