Neler Yeni

DDR5 6000mhz Ram Tavsiyesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Alp Eray
bu destek listeleri anakartların kendi sitelerinde mevcut. Şimdi kontrol ettim.

Biostar resmi sitesine girin
B650 MP E pro modelini bulun
Aşağıda bellek desteği bölümü var (orada marka model olarak desteklenen ramler mevcut)

buna karar verdim, 36cl değeri nasıldır bilmiyorum ama hem fiyatı uygun hem expo destekli hemde rgb. Ama sıkıntı şu ki (2x8 alıcağım) sayfaya yönlendir dediğimde furry beast yerine beast e dönüyor. Ne diyorsunuz? Başka önerebileceğiniz marka var mı peki. XPG listede yok.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,390
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Merhabalar. Öncelikle DDR5 platformunda rastgele ram seçme devri kapandı. Platform çok nazlı. Her ram her anakart ve işlemciyle stabil çalışmıyor.

AMD işlemciniz varsa EXPO
İntel İşlemciniz var XMP destekli ram almak durumundasınız.
Anakartınızın bellek destek listesinde bulunan ramlerden birini seçmenizi öneririm ( O listede bulunmayıp yine de o anakartta stabil çalışan ramler de var ama en garantisi desteklenen ve test edilmiş ramlerden seçmek)

Forumda rastgele ram seçerek mavi ekran problemleriyle uğraşan kişi sayısı çok. Ben anakartımda test edilmiş bir ram seçmiştim 6000 mhz cl 30 yağ gibi akıyor. Size de tavsiyem yukarıda yazmış olduklarımı dikkate alarak seçim yapmanız.

Özellikle patriot markasının ramlerinden şikayet görüyorum. Xpg markası şuan için güvenilir liman.
Kağıttan ezbere konuşuyorsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

6000MHZ ddr5 ram alacağım ama ramler hakkında fazla bilgim yok. Trifact isimli kanalın tavsiysi üzerinde furry beast 6000mhz almaya karar verdim ama babam 1000TL farka rgb buldu, sonra biraz daha araştırmak istedim kafam allak bullak oldu.
En F/P Ram şuan 3499TL'lik fiyatı ile 'Patriot 32GB(2x16GB) Viper Venom EXPO 6000mhz CL30' dur. Site ismi paylaşamıyoruz bu forumda yasaklı linkini ve ismini paylaşmak, sin ile başlıyor.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Alp Eray
Kağıttan ezbere konuşuyorsun.

En F/P Ram şuan 3499TL'lik fiyatı ile 'Patriot 32GB(2x16GB) Viper Venom EXPO 6000mhz CL30' dur. Site ismi paylaşamıyoruz bu forumda yasaklı linkini ve ismini paylaşmak, sin ile başlıyor
tamam anladım hangi site dediğinizi. Aslında görünüşü pek hoş gelmemişti ama gözüm biraz alıştı gibi. RGB sini görmüştüm bunun onun performans bakımından bir farkı varmı acaba

Devilll20

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,364
İsim
Rick Baba
Merhabalar. Öncelikle DDR5 platformunda rastgele ram seçme devri kapandı. Platform çok nazlı. Her ram her anakart ve işlemciyle stabil çalışmıyor.

AMD işlemciniz varsa EXPO
İntel İşlemciniz var XMP destekli ram almak durumundasınız.
Anakartınızın bellek destek listesinde bulunan ramlerden birini seçmenizi öneririm ( O listede bulunmayıp yine de o anakartta stabil çalışan ramler de var ama en garantisi desteklenen ve test edilmiş ramlerden seçmek)

Forumda rastgele ram seçerek mavi ekran problemleriyle uğraşan kişi sayısı çok. Ben anakartımda test edilmiş bir ram seçmiştim 6000 mhz cl 30 yağ gibi akıyor. Size de tavsiyem yukarıda yazmış olduklarımı dikkate alarak seçim yapmanız.

Özellikle patriot markasının ramlerinden şikayet görüyorum. Xpg markası şuan için güvenilir liman.

Patriot bu konuda en iyisi

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,390
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
tamam anladım hangi site dediğinizi. Aslında görünüşü pek hoş gelmemişti ama gözüm biraz alıştı gibi. RGB sini görmüştüm bunun onun performans bakımından bir farkı varmı acaba
Performans farkı yok aynı ram sadece rgb si. Soğutucu kule tipi kullanacaksan rgb siz alırsın pearless assasin ve phantom spirit kullanıyorum soğutucunun altında kalıyor ram ler. Sıvı soğutma varsa RGB' sini tercih edebilirsin, Kingston'da olur aynı fiyatsa daha iyi olur hatta.

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Alp Eray
Performans farkı yok aynı ram sadece rgb si. Soğutucu kule tipi kullanacaksan rgb siz alırsın pearless assasin ve phantom spirit kullanıyorum soğutucunun altında kalıyor ram ler. Sıvı soğutma varsa RGB' sini tercih edebilirsin, Kingston'da olur aynı fiyatsa daha iyi olur hatta.
aynı fiyata kşngston var ama tam çözemedim, akakçede fury beast diyo rgb diyo sayfaya gidiyon sadace beast rgb oluyor. bide cl36 değeri var onun. Akakçede var bide dediğim ram sin ile başlayan sitede. Aynı fiyat rgb 16x2 beast ramler cl36. Normalde assesin sersinden bir hava tipi alıcarım ama aqua elite 360 almaya karar verdim (henüz emşn değilim trifact kanalından bakmıştım bazıları pompası kötü vs. diyo)

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,390
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
aynı fiyata kşngston var ama tam çözemedim, akakçede fury beast diyo rgb diyo sayfaya gidiyon sadace beast rgb oluyor. bide cl36 değeri var onun. Akakçede var bide dediğim ram sin ile başlayan sitede. Aynı fiyat rgb 16x2 beast ramler cl36. Normalde assesin sersinden bir hava tipi alıcarım ama aqua elite 360 almaya karar verdim (henüz emşn değilim trifact kanalından bakmıştım bazıları pompası kötü vs. diyo)
Patriot al geç kafan karıştıysa. Soğutucu olarak da 360mm'yi 3K'ya satıyorlar illaki bir yerlerden kısılmıştır pompası olabilir aklında şüphe varsa Phantom Assasin al geç.

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Alp Eray
Patriot al geç kafan karıştıysa. Soğutucu olarak da 360mm'yi 3K'ya satıyorlar illaki bir yerlerden kısılmıştır pompası olabilir aklında şüphe varsa Phantom Assasin al geç.
tamam 2x16 alıyorum. Aslında kafam iyiydi sonra şu cl olayı ve rgb olatı kafamı karıştırdı yoksa 6000mhz kşngston alıp geçicektşm

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Alp Eray
yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim iyi akşamlar tekrardan saoul patriot almaya karar verdim. tekrardan saolun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,743
Üyeler
168,346
Son üye
apaydin2148
Top Bottom