Neler Yeni

Dolar ve Euro

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
aslında doların artması kötü bir şey değil türkiyede dolar artınca otomatik olarak enflasyonda artıyor. Enflasyon artmasa doların artması azalması bizi etkilemez

Üretim önemli bu konuda işte :).

White_Recon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
818
İsim
Hasan
aslında doların artması kötü bir şey değil türkiyede dolar artınca otomatik olarak enflasyonda artıyor. Enflasyon artmasa doların artması azalması bizi etkilemez
Yurtdışına bağımlıysanız etkiler. :)

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Aslında biraz tartışılır bir durum, her para biriminde farklılıklar vardır, örneğin zamanında türk lirasının da bolca sıfırı vardı onlardan kurtulmuştuk vs.

Ama sadede bakar isen dolarlar gittiğin de aldığın yen miktarı fazla oluyor fakat ordada şu güzellik var alınan maaşa ve para birimine göre ülkede ki ürün satışları.

Malesef bizde durumlar çok farklı maaş a yapılan zamlar %10 ise ürüne yapılan zamlar çok daha fazla denge kurulmuyor.
Zamanında çok değersiz olduğu için 6 sıfır vardı ama japon yeni için bu geçerli değil. Paranın değerinden ziyade ülkenin Gayri safi yurt içi hasıla'ya bakmamız lazım. Mesela Türkiye'nin ki 8500$, Japonya 45000$ dı sanırım, ABD 40000$. 2023 hedefleri arasında bu değeri 16000$ çıkarmak var.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Çözüm öneriniz nedir? Siyasete baktıkça benim içim kararıyor, uyanık olanlar ne yapmalı?.

Elden bir şey gelirmi ? parayı çarçur etmeyeceksiniz, olabildiğice elde tutucaksınız yapıcak bir şey yok.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Almanyada yaşayanlar için fırsat oldu
en azından iyi tarafından bakalım
Dolar ve Euro kazananlar için de öyle, açıkçası sevinsem mi üzülsem mi bilemedim ama yakınca yüklü miktarda dolar edineceğim gibi gözüküyor. İşime yaracak gibi.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Zamanında çok değersiz olduğu için 6 sıfır vardı ama japon yeni için bu geçerli değil. Paranın değerinden ziyade ülkenin Gayri safi yurt içi hasıla'ya bakmamız lazım. Mesela Türkiye'nin ki 8500$, Japonya 45000$ dı sanırım, ABD 40000$.

Mesela yani Japonyanın asgari maaş ı 180.000 yen dedin, ülkedeki ürünlerin fiyatlandırması da ona göre (Japonic izlediğimden markette veya farklı mağazadaki fiyatlandırmalara baya dikkat çekiyor videoda), ama türkiye ile karşılaştırma yapınca arada fark çok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dolar ve Euro kazananlar için de öyle, açıkçası sevinsem mi üzülsem mi bilemedim ama yakınca yüklü miktarda dolar edineceğim gibi gözüküyor. İşime yaracak gibi.

Uuuu bi yerleri patlatıcaksın herhalde :D.

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
Çözüm öneriniz nedir? Siyasete baktıkça benim içim kararıyor, uyanık olanlar ne yapmalı?.
Uyanık olanlar devletin bir şey yapmasını beklememeli başını alıp gitmeli diyeceğim de uyanıkların parası yok. Önce herkes bi adam akıllı çalışsın bilgi edinsin cahil çok ülkede zaten cahil çok olmasa bu iktidarın burada olacağını düşünmüyorum. Öneri çok be kral say say bitmez. Hangisini gerçekleştirebilirsin ki neticede. Okuyayım desen her yer imam hatip çalışayım desen aylık 2300 maaş. Diyecek çok bir şey yok.

ErselMert

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
530
İsim
Ersel Mert
Instagram
@erselmert
Twitter
erselmert
Zamanında çok değersiz olduğu için 6 sıfır vardı ama japon yeni için bu geçerli değil. Paranın değerinden ziyade ülkenin Gayri safi yurt içi hasıla'ya bakmamız lazım. Mesela Türkiye'nin ki 8500$, Japonya 45000$ dı sanırım, ABD 40000$. 2023 hedefleri arasında bu değeri 16000$ çıkarmak var.
evet gayri safi giderleri az lakin üretimleri çok ve vergi rahatlıkları var her dalda kendi ürünlerini üretip kendileride kullanıyorlar lakin bizde daha togg lansmanı oldu şu böyle bu böyle şurası şöyle eleştirelim eleştirelim hakkımızdır ama üretimin ü sünden bile tuttuğumuzda bir noktaya geliceğiz en büyük örnek çin taklit replika derken çok büyük markalar kaliteler çinden çıkmaya başladı artık

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Top Bottom