RagnarLodbrok
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 223
Hava alır sıkıntı yok. Kral ragnar.Yeni bir kart aldım ancak kasanın alt tabanına çok yakın kalıyor. Bu şekilde kullanamam sıcaklığına vs. etki eder mi, yoksa yeni bir kasa mı almalıyım?
O zaman hocam kartı 2. elden almıştım hot spot sıcaklığı furmarkta 1 dakikada 100 derece oluyor. Bu durumu termal macunla mı çözerim?Hava alır sıkıntı yok. Kral ragnar.
Yeni bir kart aldım ancak kasanın alt tabanına çok yakın kalıyor. Bu şekilde kullanamam sıcaklığına vs. etki eder mi, yoksa yeni bir kasa mı almalıyım?
Evet hocam aşırı kanser etti de bir şekilde yaptım. Şu an tek sıkıntı kasayı dik konumlandırdığım zaman altındaki sata ssd kablosuna sürtüyor fan ve ses çıkartıyor. Yatay şekilde kullanarak idare edeceğim birkaç ay bakalım.Sıkıntı olmaz ama bu tarz kasalar tam kanser, kasa bağlantılarını anakarta yaparken vs eziyet çektiriyor insan üstüne bazen ekran kartı geniş kalıyor oturmuyor. Düşünmek bile istemiyorum.
Eminim hocam az önce söylediğim gibi.O kabloların fana değmediğine emin misin ?
Evet hocam psu tam altında kartın.Psu alttaysa biraz sıcaklığı etkiler ama 100 derecelere kadar değil
Hocam maddi olarak pek iyi durumda değilim zaten 2. elden topladım neredeyse tüm parçaları sadece kasayı değiştirmedim ve psu sıfır aldım. Beni 1-2 ay bu şekilde idare etsin sonra kasamı da değişirim.hava alır almasına ama maddi surumun iyise güzel geniş bir kasa alsan daha iyi olur ileriki dönemlerde sistemini yükseltirken sorun yaşarsın bu kasayla(kendim topluyorsan geçerli bu dediğim, hazır sistem alırım diyorsan uğraşma kalsın)
O karta bakım şart padleri değiştirmen lazım termal macunla olacak iş değil.O zaman hocam kartı 2. elden almıştım hot spot sıcaklığı furmarkta 1 dakikada 100 derece oluyor. Bu durumu termal macunla mı çözerim?
Tamamdır hocam bir bilgisayarcıya götüreyim o halde kartı. Elimde termal ped yok olsa da onu yapacak zamanım da yok maalesef.O karta bakım şart padleri değiştirmen lazım termal macunla olacak iş değil.
Mümkünse termal padi kendin al ve macun değil pad koyulmasını söyle. Kar etmek için yapmayacakları şey yok çünkü.Tamamdır hocam bir bilgisayarcıya götüreyim o halde kartı. Elimde termal ped yok olsa da onu yapacak zamanım da yok maalesef.
İşte bundan bahsediyorum. Bende bile atx boyut kasa olmasına rağmen atx anakart ile zorlanarak taktım. Sebebi de şu usb 3.0 kabloları falan çok sert ve kasanın altına sıfıra sıfır oluyor anakart sokete takmak için kabloları baya bi kasmak gerekiyor. Zarar vereceğinden değilde bu sefer sokette hafiften olsa zorlanıyor. Çok sinirimi bozdu benimde.Evet hocam aşırı kanser etti de bir şekilde yaptım. Şu an tek sıkıntı kasayı dik konumlandırdığım zaman altındaki sata ssd kablosuna sürtüyor fan ve ses çıkartıyor. Yatay şekilde kullanarak idare edeceğim birkaç ay bakalım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Eminim hocam az önce söylediğim gibi.