Ekran Kartı Upgrade Önerisi

fsr3 kullanıyorum hiç te rezil değil (kalite modu için geçerli) kalite ve dengeli mod harici açınca cidden çok kötü orda size katılıyorum ama çoğu oyunda test ettim ve büyüteç ile bakmadığım sürece çoğu oyunda hiç bir şey farketmedim
ekran kartım 7800xt.
Hem FSR 3 hem DLSS 3 kullanmış biri olarak DLSS 3'te Kalite ve Dengeli mod kabul edilebilir derecedeyken FSR 3'te sadece Kalite modu kabul edilebilir derecede. Ama FSR 4 ile çok daha başarılı olacağına inanıyorum.

fsr3 kullanıyorum hiç te rezil değil (kalite modu için geçerli) kalite ve dengeli mod harici açınca cidden çok kötü orda size katılıyorum ama çoğu oyunda test ettim ve büyüteç ile bakmadığım sürece çoğu oyunda hiç bir şey farketmedim
ekran kartım 7800xt.
Attığım videoda belirli bir saniyeye başlatmaya ayarlamıştım. Açıp bakabilirsiniz. Şunu anlamanız gerekiyor sorun zaten bir nesneye yakınlaştırdığınızda gördüğünüz bulanıklık değil. Bir obje hareket ederken üzerinde gördüğünüz bulanıklık çünkü biz sonuçta oyunlarda sabit durmuyoruz. Bu yüzden sabit nesnelerin kıyaslamasındaki görüntü farkları göze çarpmıyor ancak attığım resimde gördüğün gibi hareketli bir nesnenin anlık karesinde fark çok net bir şekilde bariz. Bu da insanın gözüne çok çarpıyor.
Fsr 3 rezil bir teknoloji kusura bakmayın ancak FSR 4 çok başarılı. Burada fanboyluk yapmıyorum bir şey kötüyse kötü derim.
1742151575685.png

9070xt

Hayır karıştırmadım hocam. Şunu anlamanız gerekiyor. Bu MFG teknolojisi 1 milisaniye bile gecikme katmasa sizin eğer gerçek kare hızınız 30 ise bunun gecikmesi üzerinden oynarsınız oyunu. Bu yüzden 60fps altında frame generation açılması tavsiye edilmez mesela. 120hz bir ekranınız var ise ki ben single player oyunlar için 4k 120hz lg c3 oled televizyonumu kullanıyorum. 4X MFG'yi tam olarak kullanmak istersem oyunu 108ms ile oynamam gerekecek ya da gerçek kare hızımı daha yüksek tutup 3x veya 2x kullanacağım ki oyundaki gecikmeyi hissetmeyeyim. Burada da 4070ti superin saf kas gücü ve sahip olduğu vram öne çıkıyor çünkü 4070ti super bir 4K kartı ancak 5070 gerek kas gücü gerekse vrami olsun 1440p'ye ait bir kart. 4K için üretilen bir kart ise 1440p'yi tabii ki rahatça kaldıracaktır.
Alıntıyı görüntüle
Bu ne hocam, video linkini atar mısınız?
Ayrıca MFG açıkken neden DLSS kullanalım, bu 108 ms açıkça DLSS'in farkı gibi görünüyor, bir testte 4X'e 45 ms iken, diğerinde 108 ms diyor, yukarıda DLSS Kalite/Performas diyor.

Konu sahibi kartı zaten 2K'da kullanacak, VRAM'i dert etmeyi bırakın lütfen, 2K testlerine bakarsanızda fazlaca yeterli, kaldı ki saf güçte 4070 Ti Super ile ahım şahım bir fark yok.

Hem FSR 3 hem DLSS 3 kullanmış biri olarak DLSS 3'te Kalite ve Dengeli mod kabul edilebilir derecedeyken FSR 3'te sadece Kalite modu kabul edilebilir derecede. Ama FSR 4 ile çok daha başarılı olacağına inanıyorum.
aynen öyle benim de demek istediğim oydu zaten fsr3 kalite ve dengeli harici cidden çok kötü ama genel olarak kalite modu iyiydi dengeliye alınca bende farklar görebiliyordum ben zaten dlss 3 e kötü demedim fsr3'ün rezil olmadığını söyledim ekran kartını ve teknolojiyi kullanıyorum kalite modunda sorun çıkmıyor oyundan oyunada değişir tabi.
Attığım videoda belirli bir saniyeye başlatmaya ayarlamıştım. Açıp bakabilirsiniz. Şunu anlamanız gerekiyor sorun zaten bir nesneye yakınlaştırdığınızda gördüğünüz bulanıklık değil. Bir obje hareket ederken üzerinde gördüğünüz bulanıklık çünkü biz sonuçta oyunlarda sabit durmuyoruz. Bu yüzden sabit nesnelerin kıyaslamasındaki görüntü farkları göze çarpmıyor ancak attığım resimde gördüğün gibi hareketli bir nesnenin anlık karesinde fark çok net bir şekilde bariz. Bu da insanın gözüne çok çarpıyor.
Fsr 3 rezil bir teknoloji kusura bakmayın ancak FSR 4 çok başarılı. Burada fanboyluk yapmıyorum bir şey kötüyse kötü derim.
Alıntıyı görüntüle

Hocam, bende yakın zamanda 35k civarı bütçe ile 4070 ti super aldım. Aklımda 7900xtx Nitro yada 9070xt vardı, fakat amd kartların ilk çıktığı sırada driver desteğini düzgün sunması ve ilerleyen zamanlarda driver bazlı sorunların olması beni endişelendirdi. Kaldı ki rx 590 ve 570 modellerinde bu sorunlarla karşılaştık bu yüzden 4070 ti super'i tercih ettim.

Aslında bütçeyi göz önünde bulundurduğumuz zaman çokta bir seçeneğin yok;
Nvidia tarafında - rtx 4070 ti super veya 5070
Amd tarafında - rx 9070xt

Not: 4070ti super'in Galax Sg modelini tercih ettim.

Ekler

• resim_2025-03-16_220607299.png
    resim_2025-03-16_220607299.png
    343.6 KB · Hit: 21
Hayır karıştırmadım hocam. Şunu anlamanız gerekiyor. Bu MFG teknolojisi 1 milisaniye bile gecikme katmasa sizin eğer gerçek kare hızınız 30 ise bunun gecikmesi üzerinden oynarsınız oyunu. Bu yüzden 60fps altında frame generation açılması tavsiye edilmez mesela. 120hz bir ekranınız var ise ki ben single player oyunlar için 4k 120hz lg c3 oled televizyonumu kullanıyorum. 4X MFG'yi tam olarak kullanmak istersem oyunu 108ms ile oynamam gerekecek ya da gerçek kare hızımı daha yüksek tutup 3x veya 2x kullanacağım ki oyundaki gecikmeyi hissetmeyeyim. Burada da 4070ti superin saf kas gücü ve sahip olduğu vram öne çıkıyor çünkü 4070ti super bir 4K kartı ancak 5070 gerek kas gücü gerekse vrami olsun 1440p'ye ait bir kart. 4K için üretilen bir kart ise 1440p'yi tabii ki rahatça kaldıracaktır.
Alıntıyı görüntüle
Grafiği şimdi anladım ve aşşşşırı saçma, rezil bi test olmuş, 120 FPS'e sabitleyip 4X FG açılmış ve 108 ms alıyor denilip algı yapıyorsunuz. Gerçek hayat kullanım örneği simule edin kafanızda oyunda 120 FPS alıyorsun, e MFG ile işin ne?? Gitmiş saf güçte 120 FPS alırken 4X FG açmış, hey Allah'ım ya :D

Lossless Scaling ile karıştırıdığınız düşünmemedeki sebep de tam olarak buydu Lossless Scaling monitör Hz'i üzerinden çalıştığı için FPS'i sabitliyor ve gecikmeyi arttırıyor. O yüzden 2X'te 120 FPS alıyorsan çarpan değerini arttırmanın hiçbir artısı yok, aksine gecikmeyi arttırır.

Son düzenleme:
Arkadaşlar selamlar,

İmzamda yer alan sistemimdeki 3060'ı elden çıkartmak istiyorum şuanda en mantıklı GPU sizce ne olur ?
RTX 4070 Super Galax yakışır veya ikinci el 4070 super ti

Hocam amd 9000 serisi ile baya düzeltti rtx konusunu 9070xt en mantıklı seçin olacaktır. Psunuzun uyumlu olmasına dikkat edin derim tavsiye isterseniz @jombo @Jill Valentine yardımcı olur

Hocam, bende yakın zamanda 35k civarı bütçe ile 4070 ti super aldım. Aklımda 7900xtx Nitro yada 9070xt vardı, fakat amd kartların ilk çıktığı sırada driver desteğini düzgün sunması ve ilerleyen zamanlarda driver bazlı sorunların olması beni endişelendirdi. Kaldı ki rx 590 ve 570 modellerinde bu sorunlarla karşılaştık bu yüzden 4070 ti super'i tercih ettim.

Aslında bütçeyi göz önünde bulundurduğumuz zaman çokta bir seçeneğin yok;
Nvidia tarafında - rtx 4070 ti super veya 5070
Amd tarafında - rx 9070xt

Not: 4070ti super'in Galax Sg modelini tercih ettim.
size kötü bir haberim var :D nvidia şu an amd'den beter driver sorunları çekiyor emin değilim ama sanırım şu an düzelmişti tecrübeli arkadaşlar beni aydınlatsın ama harbi amdnin geçmişte yaşattığı şeyler kötüydü. E tabi siz kullandıysanız ve sorun yoksa harika.

Hocam Galax'ın malzeme kalitesi güven vermiyor :(
soğutması iyi diye biliyorum artı olarak malzeme kalitesinden de şikayetçi olan görmedim, ben alacaktım fiyatı fazla geldi rx 7900 gre aldım memnunum valla

size kötü bir haberim var :D nvidia şu an amd'den beter driver sorunları çekiyor emin değilim ama sanırım şu an düzelmişti tecrübeli arkadaşlar beni aydınlatsın ama harbi amdnin geçmişte yaşattığı şeyler kötüydü. E tabi siz kullandıysanız ve sorun yoksa harika.
5000 serisi yeni çıktığı için kısa süreli driver sorunları çıkması aşırı normal, yıllardır 4070 kullanıyorum, güncelleme geldiği an yaparım ve 0 sıkıntı, 5000 serisi sorunları da düzeltildi zaten sanırım. AMD'de umarım 9000 serisi ile beraber driver sorunlarını çözmüştür.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,258
Üyeler
184,910
Son üye
icerman
Geri