Neler Yeni

Elektriksel input lag bilgisi olan var mı?

ustta18

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Ahmet Saylan
Selamlar, konuyu yanlış yere açmış olabilirim pek yaygın olmayan ama böyle sorunlar yaşayan insanlar var bende yaşadığımı düşünüyorum çünkü

2 farklı pc ve monitörde oynadım - Geçmedi
ISS değişimi yaptım - Geçmedi
Ekipman değişikliği yaptım - Geçmedi
Priz değiştim - Geçmedi

ve sorun acaba elektriksel olabilir mi diye düşünürken araştırdım böyle bir sorun varmış evet gerçekten varmış daha önce bu sorunu yaşayan ve düzeltebilen var mı acaba ? teşekkürler.

Ek düzeltme; Elektrik iç tesisatımızda bir arıza mevcut bazı odalara fiş falan takınca internet gidiyor TT'ye durumu bildirdiğimde iç tesisatınızda sorun var demişlerdi acaba sorun ondan kaynaklanıyor olabilir mi?

Son düzenleme:

Derek Pappalardo

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,292
İsim
Derek
İlgilendiği Kategoriler
Bioshock, Mark of the Ninja
TT'ye durumu bildirdiğimde iç tesisatınızda sorun var demişlerdi

O iç tesisat dediği şeyin prizle hiçbir bağlantısı yok. Elektrik prizi değişimi gibi şeyler müzikle uğraşıyorsan vb. aşırı gürültü olması durumunda yapılır çünkü topraklama gürültüyü yok eden tek şeydir, gerek tesisat gerek priz değiştirilerek topraklamadaki bağlı olmayan kısım tekrar bağlanır ve gürültü problemi çözülür. Üstelik topraklama sıkıntısı yoksa kaçak akım rolesi de çalışmayıp sigortayı attırmaz ve o kaçağı anca "şuradan geçerken ayağımı bi şey ısırıyo" falan diyen bi çocuk söylediğinde fark edersin. İnternet gecikmesi kaç cihazın bağlandığına göre değişir ama berbat durumdaki tesisat da gecikme yapar gücü düşük olacağı için.

Şimdi seni ilgilendiren tesisat yol kenarındaki bi direkten çatıya çekilen ve oradan evin içine duvarların içinden kablo geçirilerek gelen internet/telefon hattı tesisatı. Bazı ekipler kabloları lehimlemek yerine birbirine kıvırarak bağlayıp elektrik bandı bile sarmadan def olup gidiyor hatta çatıya gelen kablo yetişmiyorsa sokaktaki direkten söküp daha uzununu takmak yerine araya dandik bi uzatma kablosu takıp geçiyorlar. Lehim yapmadıkları bant sarmadıkları berbat halde bıraktıkları için de tüm bu bağlantı noktaları zamanla pas tutuyor ve internetin geçtiği akımı iletememeye başlıyor. Mümkün olduğunca uzatma kablosu/rj45 jakı falan olmadan tek parçaya en yakın şekilde kabloların LEHİMLENEREK birbirine bağlanması ideal iç tesisattır. TT tarafından gönderilen ekipler bu idealin genelde yakınından bile geçmeyecek şekilde kablolayıp geçiyor. Lehimin paslanma önleme özelliği de burda eksik kaldığı için zaman ayarlı bozulma hazırlayıp gitmekten farkı yok.

imribiy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
691
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Hardware, operating systems, overclocking, mountaineering, simracing, motorsports
Steam
imribiy
Twitter
imribiy
Discord
dsc.gg/xos, imribiy#0001
Voltaj regülatörü deneyebilirsin, veya online ups. Ayrıca EMI kirliliği olduğunu düşünüyorsan kasanın yan panellerini alüminyum folyo ile kaplayabilirsin (alüminyum folyo iletken olduğu için kapladıktan sonra mutlaka hiçbir yeri açıkta kalmayacak şekilde bantla kapat)

sasamblae

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
asemo boa
aradığın sorunun cevabını verecek donanımlı insanlar bu forumda mevcut degil. elektrik/elektronik forumlarında arayıp bulup okuyup bulman gerekiyor. oralara direk konu acarsan armut piş ağzıma düş demiyorlar eski konuları oku diyorlar bilgin olsun. kolay gelsin.

ustta18

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Ahmet Saylan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yorumlar için teşekkürler başka forumları da okudum fakat hala kesin bir çözüm bulamadım eğer bir çözüm bulabilirsem buraya yazacağım.

konul

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
eralp
Selam sorunu çözebildin mi çünkü aynı soruna sahibim uzun süredir yabancı forumlarda araştırıyorum elektiriksel bir problem olduğuna %100 eminim çünkü arkadaşın evine bilgisayarı götürdüğümde input lag tamamen kayboluyor fare süper duyarlı oluyor görüntüm çok akıcı ve pürüzsüz oluyor. Bu sorun sadece oyunlarda da değil masaüstünde fareyi hareket ettirdiğimde de hissediyorum çok kez format attım formattan sonra 1-2 gün kayboluyor ama sonra gene geri geliyor. Bu foruma cevap yazmamın sebebi sende benle aynı sorunun olması dediğin gibi benimde evimde bazı prizlere bir şey bağladığımda internetim kesilmiyor ama internet hızım düşüyor loss ve ping değerlerim anlık yükseliyor düşüyor. ek: geçen gün input lag kayboldu ama internetim dengesizleşti anlık ping yükselmeleri ve kayıplar yaşadım bir kaç gün devam ettikten sonra internetim düzelince bu sefer input lag geri geldi. benim düşüncem bu internet geldiği kablo yani telefon kablosu elektirik kablolarına parazit yayıyor olabilir mi? Bir şey daha ekleyeceğim bu sorun geceleri azalıyor ama tam olarak kaybolmuyor.

ustta18

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Ahmet Saylan
Selam sorunu çözebildin mi çünkü aynı soruna sahibim uzun süredir yabancı forumlarda araştırıyorum elektiriksel bir problem olduğuna %100 eminim çünkü arkadaşın evine bilgisayarı götürdüğümde input lag tamamen kayboluyor fare süper duyarlı oluyor görüntüm çok akıcı ve pürüzsüz oluyor. Bu sorun sadece oyunlarda da değil masaüstünde fareyi hareket ettirdiğimde de hissediyorum çok kez format attım formattan sonra 1-2 gün kayboluyor ama sonra gene geri geliyor. Bu foruma cevap yazmamın sebebi sende benle aynı sorunun olması dediğin gibi benimde evimde bazı prizlere bir şey bağladığımda internetim kesilmiyor ama internet hızım düşüyor loss ve ping değerlerim anlık yükseliyor düşüyor. ek: geçen gün input lag kayboldu ama internetim dengesizleşti anlık ping yükselmeleri ve kayıplar yaşadım bir kaç gün devam ettikten sonra internetim düzelince bu sefer input lag geri geldi. benim düşüncem bu internet geldiği kablo yani telefon kablosu elektirik kablolarına parazit yayıyor olabilir mi? Bir şey daha ekleyeceğim bu sorun geceleri azalıyor ama tam olarak kaybolmuyor.
Selamlar, bende de geceleri azalıyor ama kaybolmuyor ama sorunun ana kaynağını çözmüş olabilirim. Odamın tüm prizlerinin ve oturma odasındaki bazı prizlerin mutfak sigortasına bağlı olduğunu buldum ( odamın sigortası yok) oturma odasında bulunan prizleri akşam lamba veya telefon şarja takıldığında sorunum artıyor ve oynanmaz hale geliyor buzdolabının fişini çıkartıp 5 dakika deneme fırsatım oldu ve oyunum baya akıcıydı Bir elektrikçi çağırıp odama yeni elektrik hattı ve sigortası yaptıracağım büyük ihtimalle düzelir diye umuyorum. Senin odanın prizleri bir başka bir sigortaya bağlı değilse sorunu bulman zorlaşabilir berbat bir sorun ve net çözümü olmayınca tam yorum yapamıyorum sigortan tek odana mı ait yoksa çoklu kullanıma mı dahil ona bakarsan sorunu çözmen kolaylaşabilir.

konul

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
eralp
Selamlar, bende de geceleri azalıyor ama kaybolmuyor ama sorunun ana kaynağını çözmüş olabilirim. Odamın tüm prizlerinin ve oturma odasındaki bazı prizlerin mutfak sigortasına bağlı olduğunu buldum ( odamın sigortası yok) oturma odasında bulunan prizleri akşam lamba veya telefon şarja takıldığında sorunum artıyor ve oynanmaz hale geliyor buzdolabının fişini çıkartıp 5 dakika deneme fırsatım oldu ve oyunum baya akıcıydı Bir elektrikçi çağırıp odama yeni elektrik hattı ve sigortası yaptıracağım büyük ihtimalle düzelir diye umuyorum. Senin odanın prizleri bir başka bir sigortaya bağlı değilse sorunu bulman zorlaşabilir berbat bir sorun ve net çözümü olmayınca tam yorum yapamıyorum sigortan tek odana mı ait yoksa çoklu kullanıma mı dahil ona bakarsan sorunu çözmen kolaylaşabilir.
Tekrar selam Buzdolabı olayını görmüştüm ama bende çalışmadı. Ama şöyle bir test yaptım. Benim evim 3 katlı müstakil bir evde yaşıyorum evde bazı prizlerde bu sorun yok o prizlerden birine bağladığım zaman bilgisayarım düzeliyor ama önceki mesajda dediğim gibi internetim kötüleşiyor anlık ping yükselmeleri ve kayıplar yaşıyorum hatta evimde bir koşu bandı var koşu bandını çalıştırdığım zaman internetim o kadar yavaşlıyor ki internete herhangi bir sayfayı bile zar zor açıyorum. Soruna gelecek olursak evimde 3 adet sigorta var ama biraz karmaşık yapılmış. Odamın bulunduğu kattaki sigorta bu kattaki elektiriğe bağlı 2. olan giriş ve alt kattaki elektiriğe bağlı 3. olan yine 2. olan ile yan yana giriş katta bulunuyor ama bu sigorta bütün evin elektirğine bağlı. Sigortalar hakkında pek bilgim yok ama giriş ve alt kattaki elektiriğe bağlı sigortayı indirdiğimde (3. ye dokunmadım herhangi birini indirdiğimde evde rastgele bir yer kapanıyor bütün hatta bağlı sanırım) kendi odama bağlı sigortayı açık bıraktım bir değişiklik olmadı.(Mutfak giriş katında bu arada). Yapacağın şey sorunu çözerse tekrar yazar mısın belki deneme fırsatım olur.

ustta18

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Ahmet Saylan
Tekrar selam Buzdolabı olayını görmüştüm ama bende çalışmadı. Ama şöyle bir test yaptım. Benim evim 3 katlı müstakil bir evde yaşıyorum evde bazı prizlerde bu sorun yok o prizlerden birine bağladığım zaman bilgisayarım düzeliyor ama önceki mesajda dediğim gibi internetim kötüleşiyor anlık ping yükselmeleri ve kayıplar yaşıyorum hatta evimde bir koşu bandı var koşu bandını çalıştırdığım zaman internetim o kadar yavaşlıyor ki internete herhangi bir sayfayı bile zar zor açıyorum. Soruna gelecek olursak evimde 3 adet sigorta var ama biraz karmaşık yapılmış. Odamın bulunduğu kattaki sigorta bu kattaki elektiriğe bağlı 2. olan giriş ve alt kattaki elektiriğe bağlı 3. olan yine 2. olan ile yan yana giriş katta bulunuyor ama bu sigorta bütün evin elektirğine bağlı. Sigortalar hakkında pek bilgim yok ama giriş ve alt kattaki elektiriğe bağlı sigortayı indirdiğimde (3. ye dokunmadım herhangi birini indirdiğimde evde rastgele bir yer kapanıyor bütün hatta bağlı sanırım) kendi odama bağlı sigortayı açık bıraktım bir değişiklik olmadı.(Mutfak giriş katında bu arada). Yapacağın şey sorunu çözerse tekrar yazar mısın belki deneme fırsatım olur.
Tamamdır sorunum çözülürse yazacağım.

ustta18

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Ahmet Saylan
Selam tekrar, bu gün dediğim işlem yapıldı kayda değer bir değişim yaşamadım yakın zamanda Online UPS deneyeceğim eğer sorunum çözülürse tekrar yazarım.

ustta18

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Ahmet Saylan
@konul Online UPS sorunumu oyunu şuan oynanabilir hale getirdi.

konul

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
eralp
@konul Online UPS sorunumu oyunu şuan oynanabilir hale getirdi.
Sorununuzun çözülmemesini üzüldüm. Çağırdığınız elektirikçi tam olarak ne yaptı onuda paylaşırmısınız. Online UPS bazı kişilerin sorunlarını çözmüş ama bir kaç gün kullanıp test edin çünkü bu şey tekrar ortaya çıkabiliyor.

ustta18

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Ahmet Saylan
Sorununuzun çözülmemesini üzüldüm. Çağırdığınız elektirikçi tam olarak ne yaptı onuda paylaşırmısınız. Online UPS bazı kişilerin sorunlarını çözmüş ama bir kaç gün kullanıp test edin çünkü bu şey tekrar ortaya çıkabiliyor.
Odamın hattını boşta bir sigortaya bağladı fakat çözüm olmadı Online UPS oyunumu %100 verimle kullandırtmıyor yine sıkıntılı ben sonuçtan memnun kalamadım pek ama eskisine nazaran 1 tık daha iyi

Top Bottom