Engellilik ve insanların tepkileri

Reaksiyon skoru
71
Merhaba dostlarım, adım Yusuf ve yüzde 30 zihinsel engelim var.. Yeri geldi insanların dışlamasını çektim yeri geldi insanların benimle uğraşmasını çektim.. Biz engellilerin dünyaya ne gibi zararı var ki bizlerle insanlar uğraşıyor? Ailesini katleden, küçük çocuklara tecavüz edenlerden daha mı kötüyüz? Biz hiç bir kötülük yapmıyorken insanlara, bu dışlama nedir? Biz kötü insanlar mıyız insanlara vurup kırıyor muyuz ki insanlar bizi beğenmiyor? Dediğim gibi anlam veremiyorum. Bu konuda sizin görüşlerinizide merak ediyorum iyi forumlar.

Engelli bireylere negatif ayrımcılık yapan insanların daha büyük sıkıntılı olduğunu düşünüyorum asıl toplumdan dışlanması gereken kişiler bunlar

Merhaba dostlarım, adım Yusuf ve yüzde 30 zihinsel engelim var.. Yeri geldi insanların dışlamasını çektim yeri geldi insanların benimle uğraşmasını çektim.. Biz engellilerin dünyaya ne gibi zararı var ki bizlerle insanlar uğraşıyor? Ailesini katleden, küçük çocuklara tecavüz edenlerden daha mı kötüyüz? Biz hiç bir kötülük yapmıyorken insanlara, bu dışlama nedir? Biz kötü insanlar mıyız insanlara vurup kırıyor muyuz ki insanlar bizi beğenmiyor? Dediğim gibi anlam veremiyorum. Bu konuda sizin görüşlerinizide merak ediyorum iyi forumlar.
Belki engelli olduğun için değil "sen" olduğun için disliyorlardir.

Aynen bizzat şahit oldum geçen dönem sınıftaki çocuklar benim sevdiğim masum kendi halinde takılan rahatsızlığı olan arkadaşıma hep ama hep bulaşouırlardı ve gülüyorlardı.bu canlıların vicdan duygusunu geçtim insan bile olduklarından şüpheleniyorum.empati duygusu olmayan canlılar.

belirli bir yaş üstü bu tarz tiplerin ülkeye ne faydası dokunacak bilmiyorum. maden ocaklarına gönderelim.

Engelliliğin fiziksel ise yapılanlar yanlış, zihinsel ise halkımızda empati duygusu olmadığı için doğal. Fazla takmamaya dikkat et.

Geri