Eski ssd den yeni ssd ye windows ve lisans aktarma

larda

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba, bilgisayarıma yeni ssd aldım. lisanslı windows 11 home kullanıyorum. Windows u eskisinden silip yeni ssd ye kurmak istiyorum. (usb ile yapacağım ve bu usb yi hazırladım) yeni ssd ye kurarken lisans gitmeyecek şekilde nasıl kurabilirim ve eski ssd yi nasıl sıfırlayabilirim? (retail key kullanıyorum)

retail key ise key'i bi yere yaz normal bi şekilde format at win etkinleştirme kısmında girersin keyi

Merhaba, bilgisayarıma yeni ssd aldım. lisanslı windows 11 home kullanıyorum. Windows u eskisinden silip yeni ssd ye kurmak istiyorum. (usb ile yapacağım ve bu usb yi hazırladım) yeni ssd ye kurarken lisans gitmeyecek şekilde nasıl kurabilirim ve eski ssd yi nasıl sıfırlayabilirim? (retail key kullanıyorum)

Windows ssd ile alakalı bişey değil, Ya anakartınıza yada mail adresinize aittir.

Cmd yi aç
powershell "(Get-WmiObject -query ‘select * from SoftwareLicensingService’).OA3xOriginalProductKey" yaz.
Çıkan keyi bir yere yaz. Kurulumda isterse yazarsın.

Windows ssd ile alakalı bişey değil, Ya anakartınıza yada mail adresinize aittir.
Microsoft adresime kayıtlı yazıyor anladığıma göre windowsu kurarken microsoft hesabımı girince etkinleşecek değil mi?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Cmd yi aç
powershell "(Get-WmiObject -query ‘select * from SoftwareLicensingService’).OA3xOriginalProductKey" yaz.
Çıkan keyi bir yere yaz. Kurulumda isterse yazarsın.
1700944400200.png

Lisans kodum gözükmedi?

Son düzenleme:
Microsoft adresime kayıtlı yazıyor anladığıma göre windowsu kurarken microsoft hesabımı girince etkinleşecek değil mi?

Evet, Etkinleşmezse. Kurduktan sonra ayarlardan windowsu etkinleştiri tıklayıp etkinleştirebilirsiniz

Ben de çıkıyor. Tırnak işaretleri ve powershell eksik. Bir daha dene.

teşekkürler, son kez eski ssdyi kurulum yaparken çıkarmam gerekirmi? ikisini beraber kullanıcam.

Gerekmez ama yanlışlıkla diski biçimlendirmemek için çıkarıp kurulumdan sonra tekrar takabilirsiniz. Sata kablosunu söküp takmanız yeterli olacaktır

Gerekmez ama yanlışlıkla diski biçimlendirmemek için çıkarıp kurulumdan sonra tekrar takabilirsiniz. Sata kablosunu söküp takmanız yeterli olacaktır
m2 ssd kullanıyorum 2 kere sök tak uğraşmak istemiyorum kurulum sırasında ne yapmam gerekir?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,638
Üyeler
192,438
Son üye
At007
Geri