Neler Yeni

ETH mining için anakart, işlemci ve RAM önerisi

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Senin attığında ssd'de yok ama. 350 + 200 kusur, neredeyse 550-600₺ fark var. Tabii dediğin gibi satması daha kolay olabilir.
Anakartta M.2 yuvası olduğu için SSD'yi saymadım.

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1

bextrium

80+
Büyük masrafa hiç gerek yok. Kendi sistemimi söyleyeyim sana, minimum masrafla kurabilirsin alt takımı. Lga775 serisi ddr2 bir anakart üzerinde ram ve işlemcide dahil olarak 400 500 tl civarına bulunuyor. Mining de alt takımın gücünün hiç bir önemi yok. Çok ekran kartın varsa o zaman pahalı anakartlara yönelmek mantıklı. Ama bulunduğun durumda en iyisi dediğim gibi ikinci el bir sistem alman ucuz yollu.

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Büyük masrafa hiç gerek yok. Kendi sistemimi söyleyeyim sana, minimum masrafla kurabilirsin alt takımı. Lga775 serisi ddr2 bir anakart üzerinde ram ve işlemcide dahil olarak 400 500 TL civarına bulunuyor. Mining de alt takımın gücünün hiç bir önemi yok. Çok ekran kartın varsa o zaman pahalı anakartlara yönelmek mantıklı. Ama bulunduğun durumda en iyisi dediğim gibi ikinci el bir sistem alman ucuz yollu.
İkinci ele pek sıcak bakamıyorum ya. Arızalı olup tamir görmüş ürünler, ya da sıkıntılı ürün itelemeye çalışanlar oluyor. Bulunduğum bölgede pek tekin bir yer değil.
Daha çok karşımda firma olsun istiyorum ama dediğiniz de mantıklı. Düşüneceğim.

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,958
İsim
tümen dağ
Tek GPU 120mh, konuda belirttim. Eğer ETH bitmezse rig kurabilirim. Şuanlık dediğim gibi tek GPU.
yazıyorda adedı yazmıyordu hocam , mınıng için sırf o gpu bence mantıklı değil ama kişisel kullanıp kazım yapıcak isen olabılır ama ben senın yerınde olsam alt takım önemsiz zaten 2. el ful set alırım ki ben öyle yaptım hem çok ucuz hemde amorti süresi azalıyor

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
yazıyorda adedı yazmıyordu hocam , mınıng için sırf o gpu bence mantıklı değil ama kişisel kullanıp kazım yapıcak isen olabılır ama ben senın yerınde olsam alt takım önemsiz zaten 2. el ful set alırım ki ben öyle yaptım hem çok ucuz hemde amorti süresi azalıyor
Mining için gpu almıyorum hocam. Parça parça sistem topluyorum ve aldığım parçalar arasında uzun bir süre oluyor. Gpu'yu hemen alayım, diğer parçaları alana kadar da mining yaparım diyordum.
Eğer sarı sitede (param güvende ile) anakart işlemci ram öneriniz varsa alabilirim. Param güvende dışında düşünmüyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,019
İsim
Murat Orhan
Hocam eth mining falan kalmadı bence hiç girmeyin.

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,958
İsim
tümen dağ
Mining için gpu almıyorum hocam. Parça parça sistem topluyorum ve aldığım parçalar arasında uzun bir süre oluyor. Gpu'yu hemen alayım, diğer parçaları alana kadar da mining yaparım diyordum.
Eğer sarı sitede (param güvende ile) anakart işlemci ram öneriniz varsa alabilirim. Param güvende dışında düşünmüyorum.
hem kendı sıstemınız için hem kazım için mı alt takım istiyorsunuz yoksa sadece kazım için mi

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
hem kendı sıstemınız için hem kazım için mı alt takım istiyorsunuz yoksa sadece kazım için mi
Sadece kazım için hocam. Kendi sistemim için ayrı anakart işlemci ram alacağım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,019
İsim
Murat Orhan
Günde 2 dolar civarında bırakıyor olması lazım.
Hocam bi karta gidip 25 bin tl vericem o bana günde 35 tl verecek bide elektrik harcayacağım ona.. Gider faize yatırırım en azından dert tasa yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alabileceğiniz en ucuz ddr4 sistem şöyle olur

Amd athlon x4 950 işlemci 550 600 tl civarı

4GB DDR4 2133 mhz ram 150 TL

A320 bir anakart 300 TL

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hocam bi karta gidip 25 bin TL vericem o bana günde 35 TL verecek bide elektrik harcayacağım ona.. Gider faize yatırırım en azından dert tasa yok
Hocam siz tam anlayamadınız konuyu. 😀
Ben bu kartı kendi kişisel bilgisayarım için alıyorum. Amacım normalde mining yapmak değil.
Parça parça sistem topladığım için (bir ay sıvı soğutma, diğer ay güç kaynağı gibi) arada aylarca boşluk oluyor. Şimdi ekran kartını aradan çıkarayım, sistemin diğer parçalarını alana kadar da mining de kalsın istiyorum. Ben zaten bu kartı alacağım, mining yapsam da yapmasam da.

Herkese ayrı ayrı yazmaktan yoruldum yahu. 😀

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,019
İsim
Murat Orhan
Hocam siz tam anlayamadınız konuyu. 😀
Ben bu kartı kendi kişisel bilgisayarım için alıyorum. Amacım normalde mining yapmak değil.
Parça parça sistem topladığım için (bir ay sıvı soğutma, diğer ay güç kaynağı gibi) arada aylarca boşluk oluyor. Şimdi ekran kartını aradan çıkarayım, sistemin diğer parçalarını alana kadar da mining de kalsın istiyorum. Ben zaten bu kartı alacağım, mining yapsam da yapmasam da.

Herkese ayrı ayrı yazmaktan yoruldum yahu. 😀
Ha anladım. Siz şuan kurabileceğiniz en ucuz sistemi mi kurmak istiyorsunuz? Elinize para geçip güncelleyene kadar?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,017,231
Üyeler
161,255
Son üye
WhyYouJump
Top Bottom