Binamıza yeni türktelekom ftth geldi, teknik servis geldi ve kurulumu direkt evin girişine yaptı. Evimiz biraz büyük ve duvarları kalın. Sorun şu ki modemin yanında tam hızı wifi ile alabiliyorken yan odaya geçtiğimde bile hız nerdeyse yarıya düşüyor. koridorun sonunda kendi odam var ve masaüstü kullanıyorum. wifi çok çok zor çekiyor hatta kopmalar oluyor hiç stabil değil. Şimdi sorun için kafamda 2-3 çözüm var hangisi net ve f/p bir çözüm olur bilemedim, farklı çözümleriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.
1) ONT cihazı yine kapının önünde olacak ve ben yaklaşık bir 20 metre sağlam bir cat 6 kablo alıp duvarlardan kanal kablolarıyla gizleyerek modemi evin merkezine getireceğim. (biraz gereksiz maliyet gibi geliyor)
2)Mesh sistem kurmak , fakat bir çok insan verimin çok düştüğünü söylüyor , deco x50'lerin çok daha iyi olduğunu söylüyorlar ama 2 adet alsam yaklaşık 5k tutuyor, çok tuzlu ve soru işaretli bir seçenek.
3)Menzil gücü yüksek bir modem almak
Hangi seçenek en mantıklı ve kesin bir çözüm olur bilemedim
1) ONT cihazı yine kapının önünde olacak ve ben yaklaşık bir 20 metre sağlam bir cat 6 kablo alıp duvarlardan kanal kablolarıyla gizleyerek modemi evin merkezine getireceğim. (biraz gereksiz maliyet gibi geliyor)
2)Mesh sistem kurmak , fakat bir çok insan verimin çok düştüğünü söylüyor , deco x50'lerin çok daha iyi olduğunu söylüyorlar ama 2 adet alsam yaklaşık 5k tutuyor, çok tuzlu ve soru işaretli bir seçenek.
3)Menzil gücü yüksek bir modem almak
Hangi seçenek en mantıklı ve kesin bir çözüm olur bilemedim