Öneri Film depolama için hangi disk tercih edilmeli?

EXODIA

80+
Reaksiyon skoru
38
Arkadaşlar selamlar. Bluray ve 4k film arşivi yapıyorum, şu an elimde 1 TB Hdd var ona depolama yapıyorum ama dosya boyutları fazla olduğundan yetmiyor. Bu yüzden yeni bir disk satın almak istiyorum bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Hangi disk türünü tercih etmeliyim? Eski tip yüksek depolamaya sahip bir Sata Disk mi yoksa SSD mi tercih etmeliyim?

hangisi uygunsa onu al (sabit disk tavsiye ederim 4 tb hdd 4 5k bandında ssd ise 10 k dan başlıyor)

Arkadaşlar selamlar. Bluray ve 4k film arşivi yapıyorum, şu an elimde 1 TB Hdd var ona depolama yapıyorum ama dosya boyutları fazla olduğundan yetmiyor. Bu yüzden yeni bir disk satın almak istiyorum bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Hangi disk türünü tercih etmeliyim? Eski tip yüksek depolamaya sahip bir Sata Disk mi yoksa SSD mi tercih etmeliyim?
tabii ki de hdd nede olsa oyun oynamicaksın al bi 4tb hdd veya ihtiyacına göre 1-2

tabii ki de hdd nede olsa oyun oynamicaksın al bi 4tb hdd veya ihtiyacına göre 1-2
Hocam elimde şu an Codegen markasının 3,5 inç disk kutusu var. Eski pcden çıkan 1 tb HDD yi bu şekilde kullanıyorum. Bazen hdd kutusundan kaynaklı donma takılma sorunları olabiliyor bu yüzden diskin gücünü kesmek zorunda kalıyorum. Bu diske uzun vadede zarar verirmi?

Hocam elimde şu an Codegen markasının 3,5 inç disk kutusu var. Eski pcden çıkan 1 tb HDD yi bu şekilde kullanıyorum. Bazen hdd kutusundan kaynaklı donma takılma sorunları olabiliyor bu yüzden diskin gücünü kesmek zorunda kalıyorum. Bu diske uzun vadede zarar verirmi?
maalesef verir gibi çünkü hareketli disk olduğu için hassastır ve içindeki aktif olarak cd gibi dönen o parçalar bir anda durduğunda büyük ihtimalle bozulabilir diye düşünüyorum

Neden film arsivliyorsunuz sorabilirmiyim

Neden film arsivliyorsunuz sorabilirmiyim
Filmleri arşivleyip istediğim zaman istediğim cihazlarda izlemeyi seviyorum. Hatta şu an diskimdeki düşük kaliteli filmlerin bluray versiyonlarını bulup indiriyorum.

Titreşim etkilerini en aza indirerek yüksek güvenilirlik sağlar. Sensör en hafif sarsıntıyı bile algılar ve yerleşik RV (Dönme Titreşimi) sensörleri de algılanan herhangi bir dönme titreşimini telafi eder.

Titreşim etkilerini en aza indirerek yüksek güvenilirlik sağlar. Sensör en hafif sarsıntıyı bile algılar ve yerleşik RV (Dönme Titreşimi) sensörleri de algılanan herhangi bir dönme titreşimini telafi eder.
Bilgilendirme için teşekkürler. Şimdi diski kontrol ettim ve bad sector hatası aldım. Bir an önce yeni bir disk almalıyım. Ama ondan önce bu diskin imajını almam gerek nasıl yapabilirim bir bilgin var mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,094,522
Üyeler
173,987
Son üye
gbccan
Geri