Soruda 3 vektörün bileşkesinin sıfır olduğunu belirtmiş ki ben zaten aynı düzlemde olduklarını söylemiştim , 3 ve 4'ün arasındaki genel toplam 5'ten büyük olmak zorunda sebebine gelirsek zaten sinüs teoreminden çıkıyor.90 derece var aslında. Mesajı tekrar düzenledim daha basit bir şekilde.
Mesaj otomatik birleştirildi:
x ve y ekseni var. Senin dediğin tüm vektörlerin yönü aynı olduğunda geçerli.
Okunmuyor.4. Soruya bakabillir misiniz
5 mi13. Soruya bakabillir misiniz
2 vektörün uzunluğu verilmiş onların x ve y eksenindeki uzunluğunu bulup diğer vektöre eşit olacak çünkü birleşke kuvvet 0.13. Soruya bakabillir misiniz
Hocam aradaki açı 90 değil ,öyle olmaması gerekiyor diye biliyorum.Birleşke vektör sıfırsa uç uca eklediğinde birbirini tamamlaması lazım.
Vektörler 3 ve 4cm olduğu vermiş. Diğer vektör o zaman 5cm. 3,4,5 üçgeninden.
Alıntıyı görüntüle
Şimdi nasıl? Telde olduğum için nasıl gözüküyor bilmiyorum
Yanlış yazmadıysa ikisinin arası 90 dereceden küçük. Ondan dolayı 5den büyük olmalı.Uçlarını uzat zaten 3-4-5 üçgeni çıkıyo
Cevap 5
3 ve 4 u zaten eledim. 90 derece olsaydı bileşkesi 5 olurdu ama 90 değil 5 den büyük bir şey. 180 de değil o yüzden 7 de olamaz 6 kalıyor ama bu yönleri bir şeyi etkiler mi onu düşünüyorumHocam aradaki açı 90 değil ,öyle olmaması gerekiyor diye biliyorum.
90 olsaydı aradaki açı bileşkeleri 5 çıkacaktı ama dar açı olduğu için 5 olmamalı diye düşünüyorum.
Yine de bi tekrar fikrinizi alayım.
90 değilUçlarını uzat zaten 3-4-5 üçgeni çıkıyo
Cevap 5
Özel bir vektör bilgisine gerek yok ,aynı dediğiniz gibi üçgen mantığından gidilirse 5 ve altındaki sayılar olamaz çünkü arada 90'dereceden az bir açı mevcut .3 ve 4 u zaten eledim. 90 derece olsaydı bileşkesi 5 olurdu ama 90 değil 5 den büyük bir şey. 180 de değil o yüzden 7 de olamaz 6 kalıyor ama bu yönleri bir şeyi etkiler mi onu düşünüyorum
90 derece var aslında. Mesajı tekrar düzenledim daha basit bir şekilde.Hocam aradaki açı 90 değil ,öyle olmaması gerekiyor diye biliyorum.
90 olsaydı aradaki açı bileşkeleri 5 çıkacaktı ama dar açı olduğu için 5 olmamalı diye düşünüyorum.
Yine de bi tekrar fikrinizi alayım.
x ve y ekseni var. Senin dediğin tüm vektörlerin yönü aynı olduğunda geçerli.7 olması için 3 ve 4'ün uc uca eklenmesi gerekiyor o da aynı doğru üzerinde olmadıkları için elenir ,kalan tek cevap 6 olmalı diye düşünüyorum.