Gazap üzümlerini okuyabilirsiniz. Kapital sistemin ne kadar aşağılık ve saçma olduğunu kanıtlar ile öne süren bi kitap. Okuduğumda çok etkilenmiştim. Amerika'daki köleliği, kapital sistemin insanları nasıl fakirleştirdiğini anlatıyor. Görüş açımı değiştirdi bu kitap.Valla ben komünist manifestoyu okudum, araştırma da yaptım ama sıkıntı hatalı uygulamada lenin sonrası sovyet rusya rezalet, stalinin politika bilgisizliği, yapılan katliamlar vs. cidden devleti ve sosyalist düşünceyi zora sokuyor.
Mesela Çin harbiden kısa süre içinde manyak işler yaptı ama onlar da Uygur halkına katliam yapıyor.Lenin sonrası yanlış yönetim, Troçki'nin yaptığı boş muhalefetlik bunlar ana sorunlardı. Ardından komünizm çıkar ilişkisine döndü ve halkı sömürmeye başladılar. Stalin döneminde güzel sanayi devrimleri yapıldı fakat bunlar yapılırken halk aç bırakıldı.Gerçek komünizm halkı aç bırakmak değildir. Katliamlara gelirsek, tüm devletler kurulurken katliam yapmıştır neredeyse. Buna bir şey diyemem. Sosyalist düşünceyi sadece sovyetlere bağlamamalısınız. Günümüzde güzel yönetilen bir sürü soyalist/komünist devlet var. Tarihte de vardı.
Zaten listemde olan ve sahaftan eski ve ciltli almak istediğim bir kitaptı şimdi daha çok alasım geldi.Gazap üzümlerini okuyabilirsiniz. Kapital sistemin ne kadar aşağılık ve saçma olduğunu kanıtlar ile öne süren bi kitap. Okuduğumda çok etkilenmiştim. Amerika'daki köleliği, kapital sistemin insanları nasıl fakirleştirdiğini anlatıyor. Görüş açımı değiştirdi bu kitap.
masumca deil diyosun kanka bişi dicem ama ban yerim diye korkuyorum küfür falan barındırmıyor gram küfür yok ama ban atarlar belkiYazın bakalım. (masumca şeyler yazmayın!)
arkadaşlar storydeki doğru cevabı bulup takip ettiklerimi takip ederseniz 300tl !300 takipçili instagram sayfalarının çekilişine katılıyordum
d)ismet inönüarkadaşlar storydeki doğru cevabı bulup takip ettiklerimi takip ederseniz 300tl !
Soru:
Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran kimdir?
a)Mustafa Kemal Atatürk
b)Enver Paşa
c)Recep Tayyip Erdoğan
Doğru cevap!d)ismet inönü
Doktora git derim belki kalp yağlanmasıdırBana haftada 2 kere oluyordur. Genelde geceleri oluyor. Olduğu zaman sol kolumu hissetmemeye başlıyorum ve nabızımı bir anda diğer kolumdan hissediyorum.
Fatih Sultan Mehmetarkadaşlar storydeki doğru cevabı bulup takip ettiklerimi takip ederseniz 300tl !
Soru:
Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran kimdir?
a)Mustafa Kemal Atatürk
b)Enver Paşa
c)Recep Tayyip Erdoğan
Yatağa kız atmış işte neyini anlamıyon