Neler Yeni

Rehber Frisby, Gametech Tarzı Markaların PSU ları Hakkında.

Aboubakar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
204
İsim
Tuğrul Şayir
https://www.plugloadsolutions.com/80PlusPowerSuppliesDetail.aspx?id=1463&type=4 Dostum siteden Frisby 650w 80+ modelinin sertifikasına ulaşabilirsin. Ürün koduna tıklayınca test sonuçları seni bekliyor olacak. @$ilentX
Mesaj otomatik birleştirildi:

He alır mısın dersen bence FSP gibi f/p kralı global ve kendini ispatlamış bir şirket varken ilk tercihimin frisby olmayacağı kesin orası ayrı. Ama sertifikası yok bakın bunu yüklemişler diye attığın görsele istinaden paylaştım.

• Beğen
Reaksiyonlar: T3Ke

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,739
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
Sertifika var diyelim hadi ama korumaları filan neler ya da malzeme olarak kaliteli mi vs vs en önemlisi de 12V kanalı. :)

The Magma Boss

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,464
İsim
Emir
Yararlı konu olmuş, teşekkürler. Fakat sertifika kadar korumalar ve 12v kanalı da çok önemli.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,949
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Araştırmacı gazeteci misin be kardeşim hll

Çınar Yaşar

80+ Gold
Ben şahsen Platoon ve Rampage önermezdim diğer markalar güzel ama

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Yararlı konu teşekkürler.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Merhaba Dostlar :), Bu aralar bende dahil çoğu kişi PSU larla ilgili rehberler incelemeler vs. yapıyoruz. Ama çok gözüme batan ve sinir eden bir şey ise "Frisby, Gametech, Rampage, Platoon, Hadron" gibi markaların o kadar da kötü olmadığını, F/P olduğunu falan söyleyenleri görüyorum hatta bunla ilgili rehber, inceleme vs. açanda var. İşler iyice Rap Diss tracklerine döndü biliyorum, bu son olucak.

Çok sorulan ve göya o kadar da kötü olmayan "Frisby" markasının "sertifikamsı" bir belgesine bakalım, kaynağı ise Comsis bilişim diye bir türk satış sitesi (Ne zamandan beri satış siteleri Testter olmuş bilemiyoruz :))

Alıntıyı görüntüle

Örnek olarak Frisby nin 300W lık bir PSU var mesela burda (Diğer modellerinde sertifikamsı şeyleri bunla birebir aynı), test namına bir şey göremiyorum, adamlar sadece yazı yazmış test raporunu göremedim açıkcası :). Yazılarda bazı saçmalıklar varda yorum yapmayacam orayı size bırakıyorum :).

Şimdi ise Global bir site olan:

Sitesinden Gigabyte P650 650W 80+ PSU nun testine bakalım.

Alıntıyı görüntüle

Gördüğünüz üzeri testte olması gereken her şey var, % lik olarak hangi yük değerinde ne vermiş belli ve grafik ile gidişatı da görünürde :), Zaten Global bir site güvenirliliği bilinir.

Şimdi bu iki teste baktığınız da hangisi daha güvenilir, size soruyorum ?

Rampage markasının içinde biraz örnek vereyim.

Bu Rampage in kendi sitesinden 550W lık bir PSU ve "Göya" 80+ sertifikası varmış :).

Alıntıyı görüntüle

Ve benim gösterdiğim Global siteyi gösteriyor, bir an umut ettim yanıldıkmı diye, ama... Rampage yine şaşırtmadı :) ve linke gitmek istediğimde sonuç:

Alıntıyı görüntüle

Allah Allah, Bulunamıyor :).

Platoon, Gametech, Hadron gibi markalarında sertifikalarını araştırırsanız bulamassınız çünkü yok.

Umarım aklınızdaki soruları bir nebze gidermişimdir, aklınıza takılan bir şey var ise yazarak belirtiniz ve yorumlarınızı da bekliyorum, Teşekkürler :)
4 Haziran'da PSU hakkında ki tüm bilinmezler çözülecek :D

Def2easy59

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
274
İsim
Emir yiğit galata
Benim kanıma dokunuyor gibi, milletin kalitesiz ürün almasını istemiyorum, zaten para zor kazanılıyor bari ömürlük birşeyler alınsın.

Dimi ya, bide o tayfa var :D.

Estağfurullah, bizim görevimiz kalitesiz markalar hakkında uyarmak :).
Sen mükemmelsin👍

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
4 Haziran'da PSU hakkında ki tüm bilinmezler çözülecek :D

Niye 4 haziran :D.

https://www.plugloadsolutions.com/80PlusPowerSuppliesDetail.aspx?id=1463&type=4 Dostum siteden Frisby 650w 80+ modelinin sertifikasına ulaşabilirsin. Ürün koduna tıklayınca test sonuçları seni bekliyor olacak. @$ilentX

He alır mısın dersen bence FSP gibi f/p kralı global ve kendini ispatlamış bir şirket varken ilk tercihimin frisby olmayacağı kesin orası ayrı. Ama sertifikası yok bakın bunu yüklemişler diye attığın görsele istinaden paylaştım.

Hayret bir tane 80+ ı varmış :), fakat verimlilikte çok istikrarlı değil testlere göre, heleki düşük kullanımda. Yinede bi tane 650W modelinde sertifika olması tüm PSU larının sertifikalı olucağı anlamına gelmez.

Bir tek bu model geçebilmiş demekki, 650W gibi bir değerde standart 80+ alması demek anca kanca aldığını belirtir, yoksa 500- 550W modelleri de almalıydı ama önemsiz. Sonuç olarak kalitesizmi kalitesiz.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,810
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Anlayana sivrisinek saz; anlamayana davul zurna az.

Ne kadar belge ve kanıtlarıyla anlatsanız da fepe diyenler bitmeyecek. Yararlı bir konu olmuş.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Liseli tayfayıda beklemek lazım, bi temmuz ayı diyelim. Hem havalarda ısınmış olur sıcak sıcak bombalar piyasaya girer :).
Üniversite hazırlık okuyorum 4 gün boyu final sınavlarım var :D
Kafayı PSU'ya taktığına göre yeni Rehber'i çok beğeneceğini düşünüyorum.

Top Bottom