Neler Yeni

Rehber Frisby, Gametech Tarzı Markaların PSU ları Hakkında.

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,739
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
GUANGDONG veya Sohoo ya yaptırmışlardır ben sorduruyorum sizin için link adreslemesi bozulmuş sanırım orijinal linki isteyeceğim

Aydınlanıyoruz :D. Fakat nasıl onlara yaptırabiliyor ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

gamepower iyiyse şu gamegarajın PSU'ları da iyi o zaman çünkü o da sohoo üretimi diye biliyorm.

Gamemax adı altında sertfikaları var, zaten model numaralarının aynılığından anlaşılıyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: cici

106410

80+ Silver
atman gereken link bu :)

Okumuştum zaten bu konuyu yine de teşekkür ederim. Bir sorum olacaktı bu konu hakkında, bu PSU'ların bahsettiğiniz üzere global sitelerde sertifikaları bulunuyorsa neden öbür teknoloji forumları ve siteleri tavsiye edip kullanmıyor? Yanlış anlaşılma olmasın niyetim kavga çıkarmak değil lakin bu fiyata bu kadar kaliteli ise neden tavsiye edilmiyor merak ettiğim nokta bu.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
gamepower iyiyse şu gamegarajın PSU'ları da iyi o zaman çünkü o da sohoo üretimi diye biliyorm.
Teste girip başarı göstermemiş hiç bir PSU için iyidir denemez. Markanın ne olduğu önemsiz

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Okumuştum zaten bu konuyu yine de teşekkür ederim. Bir sorum olacaktı bu konu hakkında, bu PSU'ların bahsettiğiniz üzere global sitelerde sertifikaları bulunuyorsa neden öbür teknoloji forumları ve siteleri tavsiye edip kullanmıyor? Yanlış anlaşılma olmasın niyetim kavga çıkarmak değil lakin bu fiyata bu kadar kaliteli ise neden tavsiye edilmiyor merak ettiğim nokta bu.

Kaliteli diyemeyiz, sadece 80+ ile verimli olduğunu görüyoruz. Kalitesini 80+ belirlemez. İçindeki malzemeler ve korumalar önemli. Yoksa gitsin herkes o markalardan alsın.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Aydınlanıyoruz :D. Fakat nasıl onlara yaptırabiliyor ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gamemax adı altında sertfikaları var, zaten model numaralarının aynılığından anlaşılıyor.
Nasıl mı yaptırabiliyorlar? bu iş böyle yürür sen Cooler Master, Corsair, Thermaltake falan bunların kendi PSU'larını falan mı yaptıklarını zannediyorsun? her şey etiket, herkes merkez Çin'e kaydı adamlar neden ARGE yapsın sağlam Çin'li üreticiyi bulup etiket bastırıyor.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Nasıl mı yaptırabiliyorlar? bu iş böyle yürür sen Cooler Master, Corsair, Thermaltake falan bunların kendi PSU'larını falan mı yaptıklarını zannediyorsun? her şey etiket, herkes merkez Çin'e kaydı adamlar neden ARGE yapsın sağlam Çin'li üreticiyi bulup etiket bastırıyor.

Çinde yapıldığını biliyorumda yani, madem çinli üretiyor niye sertfika sitesinde Cooler Master adına gözüküyor, veya Gigabyte adına gözüküyor o sertifikalar.

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,729
İsim
Sarp Yılmaz
Merhaba Dostlar :), Bu aralar bende dahil çoğu kişi PSU larla ilgili rehberler incelemeler vs. yapıyoruz. Ama çok gözüme batan ve sinir eden bir şey ise "Frisby, Gametech, Rampage, Platoon, Hadron" gibi markaların o kadar da kötü olmadığını, F/P olduğunu falan söyleyenleri görüyorum hatta bunla ilgili rehber, inceleme vs. açanda var. İşler iyice Rap Diss tracklerine döndü biliyorum, bu son olucak.

Çok sorulan ve göya o kadar da kötü olmayan "Frisby" markasının "sertifikamsı" bir belgesine bakalım, kaynağı ise Comsis bilişim diye bir türk satış sitesi (Ne zamandan beri satış siteleri Testter olmuş bilemiyoruz :))

Alıntıyı görüntüle

Örnek olarak Frisby nin 300W lık bir PSU var mesela burda (Diğer modellerinde sertifikamsı şeyleri bunla birebir aynı), test namına bir şey göremiyorum, adamlar sadece yazı yazmış test raporunu göremedim açıkcası :). Yazılarda bazı saçmalıklar varda yorum yapmayacam orayı size bırakıyorum :).

Şimdi ise Global bir site olan:

Sitesinden Gigabyte P650 650W 80+ PSU nun testine bakalım.

Alıntıyı görüntüle

Gördüğünüz üzeri testte olması gereken her şey var, % lik olarak hangi yük değerinde ne vermiş belli ve grafik ile gidişatı da görünürde :), Zaten Global bir site güvenirliliği bilinir.

Şimdi bu iki teste baktığınız da hangisi daha güvenilir, size soruyorum ?

Rampage markasının içinde biraz örnek vereyim.

Bu Rampage in kendi sitesinden 550W lık bir PSU ve "Göya" 80+ sertifikası varmış :).

Alıntıyı görüntüle

Ve benim gösterdiğim Global siteyi gösteriyor, bir an umut ettim yanıldıkmı diye, ama... Rampage yine şaşırtmadı :) ve linke gitmek istediğimde sonuç:

Alıntıyı görüntüle

Allah Allah, Bulunamıyor :).

Platoon, Gametech, Hadron gibi markalarında sertifikalarını araştırırsanız bulamassınız çünkü yok.

Umarım aklınızdaki soruları bir nebze gidermişimdir, aklınıza takılan bir şey var ise yazarak belirtiniz ve yorumlarınızı da bekliyorum, Teşekkürler :)
Umarım daha da önermez o arkadaşlar :)

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Çinde yapıldığını biliyorumda yani, madem çinli üretiyor niye sertfika sitesinde Cooler Master adına gözüküyor, veya Gigabyte adına gözüküyor o sertifikalar.
Ürün kapattırma diye bir şey var sen üreticiye gidersin ve bana PSU üret dersin sana özel üretir ama diğer yerli markaların ürün kapatmak için güçleri ve sermayeleri yok maddi gücü zayıf markalar ise herkese açık ürünlere etiket bastırtır.

Al bu kıyağımı da unutma bu işlere heveslisin belli ki bu linkte PSU markalarının asıl üreticilerinin model model listesi var: http://www.realhardtechx.com/index_archivos/PSUReviewDatabase.html

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Ürün kapattırma diye bir şey var sen üreticiye gidersin ve bana PSU üret dersin sana özel üretir ama diğer yerli markaların ürün kapatmak için güçleri ve sermayeleri yok maddi gücü zayıf markalar ise herkese açık ürünlere etiket bastırtır.

Al bu kıyağımı da unutma bu işlere heveslisin belli ki bu linkte PSU markalarının asıl üreticilerinin model model listesi var: http://www.realhardtechx.com/index_archivos/PSUReviewDatabase.html

Bu bilgi iyimiş :D, ama Rampage ve Gamemax a dair bilgi yok burda.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
https://www.plugloadsolutions.com/80PlusPowerSuppliesDetail.aspx?id=281&type=2 Arkadaşlar bildiğim kadarıyla Guandong Yue Lin isimli firmanın ürettiği ürünlere marka basıp satıyor rampage Zaten sitelerinde verdikleri sertifika linkindede firmanın ismi geçiyor. Firmanın sertifika listesi linkte. Bir çok 80+ bronze silver ve gold sertifikalı ürünleri mevcut. He bana kalırsa alınır mı yine alınmaz ancak linki aradığınız için paylaştım. @Abdullah Hacıgül @Emirhandkee
Bu PSU'lar avrupa standartlarında değil. Asya'da olan PSU'lar dır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,061,543
Üyeler
168,647
Son üye
gemlikli
Top Bottom