G-Skill Trident Neo 3600 MHz OC

Derman

80+
Reaksiyon skoru
4
Başlıktaki RAM'leri 4000 MHz'de CL16 değerini koruyarak OC yapmak istiyorum. Daha önce RAM OC yapmadım. Anakartım Asus Z370 Plus Gaming ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verebilicek olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

RAM overclock'u "ha" denilince yapılacak bir şey değildir. Belleğinize ciddi zararlar verebilirsiniz. Bilmiyorsanız direkt yapmamanızı öneririm. Hem Intel bir sistem kullanıyorsunuz, 3600 MHz bile çok fazla, 4000 MHz'e gerek yok.

RAM overclock'u "ha" denilince yapılacak bir şey değildir. Belleğinize ciddi zararlar verebilirsiniz. Bilmiyorsanız direkt yapmamanızı öneririm. Hem Intel bir sistem kullanıyorsunuz, 3600 MHz bile çok fazla, 4000 MHz'e gerek yok.
Hocam ''ha'' diye yapmamak için bilgi istedim zaten benim amacım tamamen bilgi, tecrübe edinme. Voltaj vermeden 4000 MHz yapsam yine zarar vermiş olur muyum?

Hocam ''ha'' diye yapmamak için bilgi istedim zaten benim amacım tamamen bilgi, tecrübe edinme. Voltaj vermeden 4000 MHz yapsam yinede zarar vermiş olur muyum?
Voltaj vermeden 4000 yapamazsınız. Voltaj verin elinizi korkak alıştırmayın. Trident serisi için 1.5V vererek başla. 1.5V ver ve cl değerini ayarlamayı biliyorsan 16-18-18-18-40 şeklinde ayarla.

Voltaj vermeden 4000 yapamazsınız. Voltaj verin elinizi korkak alıştırmayın. Trident serisi için 1.5V vererek başla. 1.5V ver ve cl değerini ayarlamayı biliyorsan 16-18-18-18-40 şeklinde ayarla.
1.5 çok geldi bana 1.4 ile yapacağını söylemişti. ( Abdullah Hacıgül )
CL değerini ayarlamayı bilmiyorum C16-19-19-19 şeklinde gidiyor base değerler MHz arttırıp CL düşürmek mantıklı mı?

1.5 çok geldi bana 1.4 ile yapacağını söylemişti. ( Abdullah Hacıgül )
CL değerini ayarlamayı bilmiyorum C16-19-19-19 şeklinde gidiyor base değerler MHz arttırıp CL düşürmek mantıklı mı?
CL auto kalsın sadece voltaj verin ve hızı arttırın o zaman. 1.45V ver çok korkuyorsan. O ramlar yüksek voltaja dayanabilir. AIDA64 önbellek karşılaştırmalı testini yapıp foto atın OC yapacaksanız.

Başlıktaki RAM'leri 4000 MHz'de CL16 değerini koruyarak OC yapmak istiyorum. Daha önce RAM OC yapmadım. Anakartım Asus Z370 Plus Gaming ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verebilicek olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Yavaş yavaş volt. değerlerini yükselterek deneyin,ayrıca size önerim asla o ramlere oc yapmamanız , ki intel sistem kullanıyorsunuz,hiç gerek yok. Sisteme ciddi zararlar verirsiniz ki ürün garanti dışı kalabilir.

Yavaş yavaş volt. değerlerini yükselterek deneyin,ayrıca size önerim asla o ramlere oc yapmamanız , ki Intel sistem kullanıyorsunuz,hiç gerek yok. Sisteme ciddi zararlar verirsiniz ki ürün garanti dışı kalabilir.
İntel sistemse RAM oc' ye gerek yok lakin 2. söyledeğiniz çok saçma. Öyle bir şey yok. Ciddi zarar vermen için 1.55-1.6V falan vermen lazım.

Yavaş yavaş volt. değerlerini yükselterek deneyin,ayrıca size önerim asla o ramlere oc yapmamanız , ki Intel sistem kullanıyorsunuz,hiç gerek yok. Sisteme ciddi zararlar verirsiniz ki ürün garanti dışı kalabilir.
Uyarı için teşekkürler.

Ben sizin mantığı anlamıyorum maalesef. Bilmiyorsanız yapmayın ise konu, dünyada kimse bişey öğrenemez. Bilenler ana karnında mı öğreniyor? Forumun mantığı bilginin paylaşılması zaten. Herkes kendi bilgisini kendinde tutacaksa burada niye vakit öldürüyor insanlar.

Ben sizin mantığı anlamıyorum maalesef. Bilmiyorsanız yapmayın ise konu, dünyada kimse bişey öğrenemez. Bilenler ana karnında mı öğreniyor? Forumun mantığı bilginin paylaşılması zaten. Herkes kendi bilgisini kendinde tutacaksa burada niye vakit öldürüyor insanlar.
+1, katılıyorum.

Başlangıç kullanıcıları için çok detaylı olmayan bi rehber paylaşmayı düşünüyorum aslında.

Geri