şahin doğan
80+ Platinum
sana tavsiyem buradaki kimseden tavsiye almaman :d
Bu spor malesef pahalı bir spor. Neredeyse her gün pilav, tavuk yada alternatiflerini yemen lazım eğer gerçekten yapıcaksan bu sporu. Ek olarak supplementler de çok önemli rol oynuyor. Beginner olduğun için ilk başlarda çok lazım değil belki ama ilerde ihtiyacın olucak elbet.1000tl benim için çok büyük bir para
normal ev yemekleri, haftada 1 kez tavuk göğsü, meyve ve sebze, yulaf
takviye edici gıda kullanmayacağım
yeterli olur mu ?
Yeterli olur. Bence sadece ev yemekleri yesen bile yeterli olur. Senin amacın zaten podyum değil. Sadece fazla yağlı tüketme, abur cubur haftada 1 kere tuketirsin. Antrenmanları devamlı yapmazsan pek bir etkisi olmaz. Haftada en az 3 en fazla 4 gün antreman yapmak mantıklı olandır. Vücudun dinlenmesi, toparlanması önemlidir. Sıradan bir kişi düzenli olarak şınav, mekik , barfiks ve uzun ve kısa süreli tempolu koşu ve yürüyüşleri düzenli ve devamlı şekilde yapsa genel anlamda vücut yapısı gelişme gösterecektir. Kısacası illa ki fitness salonuna gitmenize ilk başlarda gerek yok denebilir. 1 yıl dediğim gibi kendine bir program yapıp kendini geliştirebilirsin.teşekkürler, not aldım
Mesaj otomatik birleştirildi:
1000tl benim için çok büyük bir para
normal ev yemekleri, haftada 1 kez tavuk göğsü, meyve ve sebze, yulaf
takviye edici gıda kullanmayacağım
yeterli olur mu ?
Rica ederim. Hayırlı geceler.teşekkürler
Normal ev yemekleriylede yapabilirsin aşırıya kaçma yeter.bütçemi aşan şeyler gerçekten
anladım, teşekkür ederim
Sabah kalk yulaf + yumurta ye 10 tl o tavuk göğsü 30 35 TL arası kilo fiyatı günde 300 400 gram yesen yeterli 15 de ona de 25 pilav oda 5 tl olsa günde 30 tl ayda 900 tl yapar gündelik dışardan yesende aynı fiyatlara denk geliyoranladım teşekkür ederim.
gym nin dediklerini yapsam yeterli olur yani
peki iyi bir beslenme aylık ne kadara maal olur ?
Aynen dostum annemin yarım litre yağlı bol tuzlu ev yemeklerini yiyerek vücut geliştirici olabilirim Ayrıca adam salona gitmek istiyor neden gerek olmasın? Salona gitmenin gerekliliğini sen mi belirliyorsun? Adam salona gitmeden 1 senede gelişicekse (ki salondaki gibi gelişemez) salona gidip 3 ayda aynı gelişimi gösterir atıyorum. Neden gitmesin? Ayrıca adamın hedefini nerden biliyorsun belki salonun ortamını, idmanın verdiği mutluluk içine işlicek ve yıllarca bu sporu yapıcak? Adam yeni başladım tavsiye verin diyor. Sen salona gitmene gerek yok diyorsun Mesaj kasmak için mi yazıyorsunuz anlamıyorum.Yeterli olur. Bence sadece ev yemekleri yesen bile yeterli olur. Senin amacın zaten podyum değil. Sadece fazla yağlı tüketme, abur cubur haftada 1 kere tuketirsin. Antrenmanları devamlı yapmazsan pek bir etkisi olmaz. Haftada en az 3 en fazla 4 gün antreman yapmak mantıklı olandır. Vücudun dinlenmesi, toparlanması önemlidir. Sıradan bir kişi düzenli olarak şınav, mekik , barfiks ve uzun ve kısa süreli tempolu koşu ve yürüyüşleri düzenli ve devamlı şekilde yapsa genel anlamda vücut yapısı gelişme gösterecektir. Kısacası illa ki fitness salonuna gitmenize ilk başlarda gerek yok denebilir. 1 yıl dediğim gibi kendine bir program yapıp kendini geliştirebilirsin.
Önce doğru düzgün oku, ne demişim ne anlatmıştım algılamaya çalış. Bütçe neyse olanak ve şartlar neyi gerektiriyorsa elden geldiğince yapabilirsin. Kimseye engel olduğumuz yok. Doğru olanı söylüyorum. İlk önce doğru şekilde yorumu okumak gerekiyor. Sonra algılamak gerekiyor... Sıradan bir insan için bahsettiğim şeyleri lafı oraya buraya çekip değiştirme. Sabır, irade, devamlılık yoksa hiç bir şeyde başarılı olamazsın. Ben salona gitme demedim, amatör sıradan bir insan için hemen başlamanın bir anlamı olmadığını kendi kendine ekipmansız bile belli şekilde gelişebileceğini bahsettim. Kimse kimsenin masraflarını karşılamıyor. 16 yaşında bir gencin forumda 2-3 kişi şunu bunu yap ona buna para harca demesi yerine elindeki parayı doğru şekilde değerlendirmek için test kitapları, konu anlatımları vs vs kendini destekleyip geliştirmesi ve üniversite sınavına her yıl bir kademe daha hazır olması gerekiyor. Bir insana ümit vermek, klavye başından kolay gerçekleri söylemediğin sürece başarıdan uzak kalır. Kimse gitme, yapma, etme demiyor ! Boş algı yapıp, boş cümleler ile yorum kasmayın!Aynen dostum annemin yarım litre yağlı bol tuzlu ev yemeklerini yiyerek vücut geliştirici olabilirim Ayrıca adam salona gitmek istiyor neden gerek olmasın? Salona gitmenin gerekliliğini sen mi belirliyorsun? Adam salona gitmeden 1 senede gelişicekse (ki salondaki gibi gelişemez) salona gidip 3 ayda aynı gelişimi gösterir atıyorum. Neden gitmesin? Ayrıca adamın hedefini nerden biliyorsun belki salonun ortamını, idmanın verdiği mutluluk içine işlicek ve yıllarca bu sporu yapıcak? Adam yeni başladım tavsiye verin diyor. Sen salona gitmene gerek yok diyorsun Mesaj kasmak için mi yazıyorsunuz anlamıyorum.
tuz ve yağdan uzak durman lazım tabii ki ama hepsini dengeli bir şekil de yemen lazım yoksa performansın düşer yani sana şöyle diyeyim hiçbir şeyden uzak kalma sadece dengeli ye yani gerektiğinde şeker de yiyeceksin öyle diyeyim ama şekeri aşırı az ye ve tuzu fln hiç bırakma ve karbonhidrat alımını da dengeli yap (a2 türkçe yaptığımı biliyorum)Herkese merhabalar.
Başlıkta da görmüş olduğunuz üzere spora yeni başlamış bir kardeşinizim. Boyum 1.78, kilom 65, yaşım 16
Vücut geliştirmek ve daha fit bir vücuda sahip olmak için spor yapmaya karar verdim. ancak ne yapacağımı inanın hiç bilmiyorum.
Fitness salonuna yazılsam yeter mi ? orada her şeyi öğretirler mi ? Tavsiyelerinizi bekliyorum
Bravo hocamAynen dostum annemin yarım litre yağlı bol tuzlu ev yemeklerini yiyerek vücut geliştirici olabilirim Ayrıca adam salona gitmek istiyor neden gerek olmasın? Salona gitmenin gerekliliğini sen mi belirliyorsun? Adam salona gitmeden 1 senede gelişicekse (ki salondaki gibi gelişemez) salona gidip 3 ayda aynı gelişimi gösterir atıyorum. Neden gitmesin? Ayrıca adamın hedefini nerden biliyorsun belki salonun ortamını, idmanın verdiği mutluluk içine işlicek ve yıllarca bu sporu yapıcak? Adam yeni başladım tavsiye verin diyor. Sen salona gitmene gerek yok diyorsun Mesaj kasmak için mi yazıyorsunuz anlamıyorum.
Anlatmak istenilen güzel anlamamanıza nt diyorum hocamtuz ve yağdan uzak durman lazım tabii ki ama hepsini dengeli bir şekil de yemen lazım yoksa performansın düşer yani sana şöyle diyeyim hiçbir şeyden uzak kalma sadece dengeli ye yani gerektiğinde şeker de yiyeceksin öyle diyeyim ama şekeri aşırı az ye ve tuzu fln hiç bırakma ve karbonhidrat alımını da dengeli yap (a2 türkçe yaptığımı biliyorum)