Neler Yeni

G

şahin doğan

80+ Platinum
sana tavsiyem buradaki kimseden tavsiye almaman :d

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
1000tl benim için çok büyük bir para
normal ev yemekleri, haftada 1 kez tavuk göğsü, meyve ve sebze, yulaf
takviye edici gıda kullanmayacağım
yeterli olur mu ?
Bu spor malesef pahalı bir spor. Neredeyse her gün pilav, tavuk yada alternatiflerini yemen lazım eğer gerçekten yapıcaksan bu sporu. Ek olarak supplementler de çok önemli rol oynuyor. Beginner olduğun için ilk başlarda çok lazım değil belki ama ilerde ihtiyacın olucak elbet.

Imranbey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mert akkaya
düzenlenmiştir

Son düzenleme:

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
teşekkürler, not aldım :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

1000tl benim için çok büyük bir para
normal ev yemekleri, haftada 1 kez tavuk göğsü, meyve ve sebze, yulaf
takviye edici gıda kullanmayacağım
yeterli olur mu ?
Yeterli olur. Bence sadece ev yemekleri yesen bile yeterli olur. Senin amacın zaten podyum değil. Sadece fazla yağlı tüketme, abur cubur haftada 1 kere tuketirsin. Antrenmanları devamlı yapmazsan pek bir etkisi olmaz. Haftada en az 3 en fazla 4 gün antreman yapmak mantıklı olandır. Vücudun dinlenmesi, toparlanması önemlidir. Sıradan bir kişi düzenli olarak şınav, mekik , barfiks ve uzun ve kısa süreli tempolu koşu ve yürüyüşleri düzenli ve devamlı şekilde yapsa genel anlamda vücut yapısı gelişme gösterecektir. Kısacası illa ki fitness salonuna gitmenize ilk başlarda gerek yok denebilir. 1 yıl dediğim gibi kendine bir program yapıp kendini geliştirebilirsin.

Imranbey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mert akkaya
düzenlenmiştir

Son düzenleme:

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1

DoğuamaBatı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,287
İsim
........
anladım teşekkür ederim.
gym nin dediklerini yapsam yeterli olur yani
peki iyi bir beslenme aylık ne kadara maal olur ?
Sabah kalk yulaf + yumurta ye 10 tl o tavuk göğsü 30 35 TL arası kilo fiyatı günde 300 400 gram yesen yeterli 15 de ona de 25 pilav oda 5 tl olsa günde 30 tl ayda 900 tl yapar gündelik dışardan yesende aynı fiyatlara denk geliyor

Ensar Bey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,379
İsim
Ensar Bey
Anlatacağım bekle önce mental zarganaları gömmek.
ARKADAŞLAR BENCEĞ şöyle yapsak daha ii olar arklar bence öle daha ii arklar bilionuz mu ben proyum sıkmadan yarım metre ooo.
Kıymetli zarganalar ve kıymetli konu sahibi zargana, öncelikle mental olarak zargana kalmayanlara bol şans.
Kıymetli kardeşim, sana tavsiyem 170 50 kilo olmasına rağmen %20 yağ oranında ki arkadaşlarımızdan tavsiye almaman (Hepiniz üzerinize alınmayın.) Kıymetli sıkmadan yarım metre kolu olan çakma İFBB pro arkadaşlarım yeter artık sallamayın, bilmiyorsanız bilmiyorum değin mesaj mı kasıyorsunuz yoksa her konu da bilgili misiniz anlamıyorum ki :d.
Kıymetli kardeşim öncelikle çok zayıfsın senin 74 kilo olman lazım, bulking beslenme programını en son ki rehberim de verdim, bu kadar bütçen yoksa özelden sana ben beslenme programı ayarlayabilirim. https://forum.donanimarsivi.com/konu/nasil-saglikli-kilo-alinir.496601/page-2#post-4898781 (Sir Savaş Cebeci kısmında ki tablo da var.) Kıymetli kardeşim, bunun yanında lütfen YouTube'den 10 yıllık spor yapıp 75 kilo da takılı kalmış halk içinde büyük kimselerden antreman bakma önce kendilerini geliştirsinler sonra seni geliştirirler.
Spor salonunda eğer ki hocam nasıl sizin gibi olurum diye sorduğunda ben 15 yıldır spor yapıyorum diyen 120 kilo %25 yağ oranında steroid aşığı heriflerden uzak dur.
Bana yazarsan ''belki'' müsait olursam senin için program yazabilirim, ama biliyorsun ki bu işler 15 dakika düşünme ile kafadan sallama programlarla bitmiyor. Senin için ''Shredded Brothers'' adı verilen sadece halk içinde büyük olmayan iyi seviye de ve düşük yağ oranında 90 Kilo civarında olan Resul Abi'nin programlarını önerebilirim.
Antreman programı 147 TL 3 ay
Beslenme+ antreman programı 297 TL 3 ay
Özelden yazarsan daha detaylı konuşuruz.
@EasyWinSniper Teşekkür ederim
Herkese bol şans.

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
Yeterli olur. Bence sadece ev yemekleri yesen bile yeterli olur. Senin amacın zaten podyum değil. Sadece fazla yağlı tüketme, abur cubur haftada 1 kere tuketirsin. Antrenmanları devamlı yapmazsan pek bir etkisi olmaz. Haftada en az 3 en fazla 4 gün antreman yapmak mantıklı olandır. Vücudun dinlenmesi, toparlanması önemlidir. Sıradan bir kişi düzenli olarak şınav, mekik , barfiks ve uzun ve kısa süreli tempolu koşu ve yürüyüşleri düzenli ve devamlı şekilde yapsa genel anlamda vücut yapısı gelişme gösterecektir. Kısacası illa ki fitness salonuna gitmenize ilk başlarda gerek yok denebilir. 1 yıl dediğim gibi kendine bir program yapıp kendini geliştirebilirsin.
Aynen dostum annemin yarım litre yağlı bol tuzlu ev yemeklerini yiyerek vücut geliştirici olabilirim💪 Ayrıca adam salona gitmek istiyor neden gerek olmasın? Salona gitmenin gerekliliğini sen mi belirliyorsun? Adam salona gitmeden 1 senede gelişicekse (ki salondaki gibi gelişemez) salona gidip 3 ayda aynı gelişimi gösterir atıyorum. Neden gitmesin? Ayrıca adamın hedefini nerden biliyorsun belki salonun ortamını, idmanın verdiği mutluluk içine işlicek ve yıllarca bu sporu yapıcak? Adam yeni başladım tavsiye verin diyor. Sen salona gitmene gerek yok diyorsun :D Mesaj kasmak için mi yazıyorsunuz anlamıyorum.

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
Aynen dostum annemin yarım litre yağlı bol tuzlu ev yemeklerini yiyerek vücut geliştirici olabilirim💪 Ayrıca adam salona gitmek istiyor neden gerek olmasın? Salona gitmenin gerekliliğini sen mi belirliyorsun? Adam salona gitmeden 1 senede gelişicekse (ki salondaki gibi gelişemez) salona gidip 3 ayda aynı gelişimi gösterir atıyorum. Neden gitmesin? Ayrıca adamın hedefini nerden biliyorsun belki salonun ortamını, idmanın verdiği mutluluk içine işlicek ve yıllarca bu sporu yapıcak? Adam yeni başladım tavsiye verin diyor. Sen salona gitmene gerek yok diyorsun :D Mesaj kasmak için mi yazıyorsunuz anlamıyorum.
Önce doğru düzgün oku, ne demişim ne anlatmıştım algılamaya çalış. Bütçe neyse olanak ve şartlar neyi gerektiriyorsa elden geldiğince yapabilirsin. Kimseye engel olduğumuz yok. Doğru olanı söylüyorum. İlk önce doğru şekilde yorumu okumak gerekiyor. Sonra algılamak gerekiyor... Sıradan bir insan için bahsettiğim şeyleri lafı oraya buraya çekip değiştirme. Sabır, irade, devamlılık yoksa hiç bir şeyde başarılı olamazsın. Ben salona gitme demedim, amatör sıradan bir insan için hemen başlamanın bir anlamı olmadığını kendi kendine ekipmansız bile belli şekilde gelişebileceğini bahsettim. Kimse kimsenin masraflarını karşılamıyor. 16 yaşında bir gencin forumda 2-3 kişi şunu bunu yap ona buna para harca demesi yerine elindeki parayı doğru şekilde değerlendirmek için test kitapları, konu anlatımları vs vs kendini destekleyip geliştirmesi ve üniversite sınavına her yıl bir kademe daha hazır olması gerekiyor. Bir insana ümit vermek, klavye başından kolay gerçekleri söylemediğin sürece başarıdan uzak kalır. Kimse gitme, yapma, etme demiyor ! Boş algı yapıp, boş cümleler ile yorum kasmayın!

HasanBG

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
859
İsim
Hasan
Herkese merhabalar.
Başlıkta da görmüş olduğunuz üzere spora yeni başlamış bir kardeşinizim. Boyum 1.78, kilom 65, yaşım 16
Vücut geliştirmek ve daha fit bir vücuda sahip olmak için spor yapmaya karar verdim. ancak ne yapacağımı inanın hiç bilmiyorum.

Fitness salonuna yazılsam yeter mi ? orada her şeyi öğretirler mi ? Tavsiyelerinizi bekliyorum
tuz ve yağdan uzak durman lazım tabii ki ama hepsini dengeli bir şekil de yemen lazım yoksa performansın düşer yani sana şöyle diyeyim hiçbir şeyden uzak kalma sadece dengeli ye yani gerektiğinde şeker de yiyeceksin öyle diyeyim ama şekeri aşırı az ye ve tuzu fln hiç bırakma ve karbonhidrat alımını da dengeli yap (a2 türkçe yaptığımı biliyorum)

Ensar Bey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,379
İsim
Ensar Bey
Bravo hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

tuz ve yağdan uzak durman lazım tabii ki ama hepsini dengeli bir şekil de yemen lazım yoksa performansın düşer yani sana şöyle diyeyim hiçbir şeyden uzak kalma sadece dengeli ye yani gerektiğinde şeker de yiyeceksin öyle diyeyim ama şekeri aşırı az ye ve tuzu fln hiç bırakma ve karbonhidrat alımını da dengeli yap (a2 türkçe yaptığımı biliyorum)
Anlatmak istenilen güzel anlamamanıza nt diyorum hocam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,528
Üyeler
164,861
Son üye
ysf.plvc
Top Bottom